String hylly


Kun muutimme tähän uuteen asuntoon, minulle oli heti selvää, että hankkisin sinne jo kauan unelmoimani String pocket- hyllyt. 
Hylly on ihanan siro ja helppo asentaa. String System on ruotsalaisen arkkitehti Nils Strinningin jo vuonna 1947 suunnittelema nerokas kevytrakenteinen hyllyjärjestelmä.

Googletin hyllyn nimeä ja hintaeroa hyllyllä oli kauppojen välillä aikamoisesti.
Joten suosittelen tekemään samoin, jos aikomuksena on tällainen hylly hankkia. Tässä meillä on kaksi hyllyä yhdistettynä toisiinsa.


Aluksi en keksinyt kuin muutaman koriste-esineen hyllyille, mutta nyt se alkaa jo näyttämään tarpeeksi täydeltä. Haluan ilmeen olevan kepeä ja raikas.
Uusin löytöni kirpparilta on tuo puinen pieni nukke, joka mukavasti istahti hyllyn reunalle. 

Jos toiveena olisi samantyylinen, mutta edullisemmpi vaihtoehto, se voisi olla Ikean Ekby -hylly.
Tätä olen miettinyt poikien huoneisiin.
Kiva sekin!
 (kuva lainattu netistä)Narsissit
Näiden kuvien kera toivotan lukijoilleni rentouttavaa pääsiäistä!
Ihan vielä ei ole terassikelit, mutta säätiedote lupaili jopa 11 asteen lämpötiloja tulevalle viikolle! Jipii!

Ja tervetuloa mukaan kaikki uudet lukijat kuin vanhatkin; oikein mukavasti kävijämäärätkin ovat nousussa, sillä uuden blogin esille tuominen vaatii sinnikyyttä ja tiheitäkin päivityksiä, että se olisi kiinnostava. Pienin askelin siis edetään. Olen iloinen ja otettu jokaisesta teistä!

Tulossa on myös sähköpostiosoite, minne voitte lähettää minulle rohkeasti meiliä jos joku asia askarruttaa tai haluatte tehdä yhteistyötä kanssani. Nyt yhteyttä voi ottaa vaikkapa fb:n meilin kautta.

Pääsiäisterveisin 
MarikaKodinhoitohuone


Kun kirjoitin tuon otsikon kodinhoitohuone, alkoi minua naurattaa ja ajattelin, voinko sitä edes siksi kutsua, mutta kyllä, se on meidän mini, mini kodinhoitohuoneemme.
Tässä näemme, että pieneen tilaan voidaan saada toimiva "kodinhoitohuone".
Oikeastaan olen todella tyytyväinen tuohon ratkaisuun, siinä mahtuu tekemään sen oleellisen asian; pesemään pyykit ja kasaamaan ne kaatuvat pyykkivuoret! Heh.. Lisäksi siellä on ihan kivasti säilytystilaa. Pyykkejä tuolla ei tietenkään kuivailla ja pyrinkin pitämään pyykkitelineet parvekkeella aina kun mahdollista. Kaikki jotka ovat tämän livenä nähneet, ovat tykänneet ratkaisusta ja
pitäneet sitä oivana ja kekseliäänä ratkaisuna. Oikeastaan mietin, onko nykyiset kodinhoitohuoneet esim. omakotitaloissa liiankin isoja? Pienemmälläkin tulisi toimeen, vai mitä?


Tämän valtavan tilan koko on noin 3-4 neliötä. 
Se sijaitsee keittiön kanssa samassa tilassa ja sen voi peittää liukuovella.
Kun liukuovi on kiinni, ei välttämättä edes huomaa, että siellä takana on tällainen huone.
Tässä vinkki teille, jotka suunnittelette pieneen tilaan pyykkihuoltoa: minusta tämä on oikein toimiva ratkaisu.
Kuvassa ei näy, mutta seinän takana on myös mini lavuaari ja pieni peilikaappi.
Valaistus on myös tässä tilassa erittäin hyvä.
Pääsiäiskoristelua!


Olemme viettäneet pari päivää sairastupaa nuorimmaisen sairastaessa ja minulla on ollut hieman aikaa koristella kotia pääsiäiseen. Lasten tekemät koristeet kaivetaan kaapista ja munat asetellaan koreihin joka ikinen vuosi. Kuopukselle niin tärkeä rituaali ja mukavaa minunkin mielestäni, mutta ei siinä aina äidin sisustusmakuja kysellä. Mutta suotakoon se heille.  : )

Toki sitten olohuone on äidin valtakunta, jonne laitetaan hillitymmin koristuksia.
Rakastan kukkia ja on voi kuinka ihanaa on, että nykyään kimpun voi ostaa mistä tahansa marketista ja valinnanvaraakin on tulpaaneista - valmisiin leikkokukkakimppuihin.  Eikä ne siellä maksa maltaita, silloin niitä tulee ostettua melkein joka ikinen viikko kotia koristamaan. 

Prismasta minulle tarttui käteen myös tämä ihana Lennolin keltainen, hieman oranssiin taittuva koristetyyny. 
Ihana piristys harmauden keskelle ja voi vitsi miten tuollainen yksittäinen väripilkku voikin piristää!
Olen oikein tyytyväinen ostokseeni.
Olen aika klassisten ja maanläheisten värien ystävä, mutta juurikin pienillä asioilla voi kotiin saada nopeasti uutta ilmettä! Yleensä se menee niin, että keväällä suosin hieman keltaista, limeä ja turkoosia. Syksyllä taas siirrytään hieman tummempiin sävyihin kuten esim. violetin sävyihin. Nyt uutena villityksenä, olen ihastunut sinisen sävyihin.
Vuodenaikojen mukaan siis mennään monesti, punaisen ähky tulee yleensä jo sitten heti joulun jälkeen ja koti pitää saada riisua kaikesta krääsästä nopeasti. Oikeastaan kevään odotus alkaa tammikuusta ja sisustusinspiraatio alkaa tuosta hetkestä.
Onko tuttua?
Vaikka kun ulos katsoo, ei näky ole kovin keväinen, niin kyllä se aurinko sieltä vielä pilkistää risukasaankin ja tuodaan aurinko olohuoneisiin vaikka kukkasin!

Marika