Arvonta - voita kesäkassi!


Kesään kuuluu ehdottomasti kankaiset kesäkassit! Minulla on niitä monta, erilaisia, eri kuoseilla. Niitä tarttuu mukaan kirpputoreilta ja ulkomaan reissuilta, vaikka yhtään en enää tarvitsisi. Heh. Suosikkini on tällä hetkellä Marimekon musta logokassi. Niissä on kätevä kantaa pieniä ostoksia tai vaikka ottaa mukaan rannalle. Tykkäätkö sinä kangaskasseista?
Kaapistani löytyi käyttämätön Nanson Kukkuu -kesäkassi, jonka nyt aion arpoa teidän lukijoiden kesken. Pussiin sujautan myös uusimman Kotiblogit -lehden, jossa blogini on myös mukana. Sivupalkista näette lehden kannen. Kivaa lukemista siis kassin lisäksi.

Kuvissa voitte nähdä hetken, kun pohdin meidän kesälomareissua kahvikupposen ääressä (ja sotkin liinankin siinä samalla). Kalenteriin on merkitty reissuja ja muita kesän menoja. Kaikenlaista kivaa on kyllä tiedossa, Seinäjoellakin on tapahtumia vaikka minkälaisia.  Meillä on myös aikomuksena kierrellä hieman Suomea asunto-autolla ja nyt kysyisinkin teiltä lukijoilta vinkkejä kivoista leirintä-alueista sekä paikkoja missä kannattaisi reissun aikana käydä.

Arvontaan pääsee osallistumaan kommentoimalla tähän postaukseen paikkoja, missä kesälomareissaajan kannattaisi piipahtaa. Paikka voi olla lapsiperheelle sopiva; museo, leikkipaikka, nähtävyys tai ihan mikä vain, näkemisen arvoinen paikka. Se voi olla myös kiva kahvila tai ruokapaikka. Myös sisustuskaupoista tai alaan liittyvistä liikkeistä saa vinkata. Myös kivat kirpputorit kiinnostaa.

Kohteet voivat olla missäpäin Suomea vain. Meidän asuntoautoreitti on vielä harkintaasteella, mutta Pohjois-Suomeen ei tällä haavaa lähdetä; sinne tehdään reissu sitten joskus toisella kertaa.

Arvonta aika on 7.6 - 15.6

Yhden arvan saa kommetoimalla alle ja antamalla vinkin kivasta paikasta, missä keslomalla kannattaisi piipahtaa.

Kaksia arpaa saat kun teet kuten edellä ja liityt lukijaksi oikeasta sivupalkista.

Tervetuloa siis rohkeasti osallistumaan ja onnea arvontaan! Anomyymit laittakaahan sähköpostiosoite, mistä teidät voi tavoittaa, jos arpaonni sattuu suosimaan juuri sinua.
Kirpputorilöytöjä


Esittelen teille tässä pari kirpputorilöytöä jotka tein Lakeuden Shoppikselta.

Löysin tuollaisen aika elämää nähneen laatikoston 5 eurolla. Ajattelin sen löydettyäni, että hieman vain spraymaalia pintaan ja se olisi siinä. Terassilla olisi hyvä olla joku laatikosto, jonne voisi laittaa pientä tarvaraa, hyttysmyrkyt sun muut.

Kotona sitten pesin sen kauttaltaan puhdistusaineella ja kuivasin lopuksi huolellisesti. Sen jälkeen suihkuttelin mustalla spraymaalilla kokonaan mustaksi. Annoin kuivua ulkona useamman tunnin.

Ja kivahan siitä tuli. Kuin uusi! Omasta kukkapenkistä vielä asettelin kukkia pieneen maljakkoon sen päälle. Keltaisen ja mustan combo jakasaa aina ihastuttaa ja ilahduttaa.Toinen kiva löytö oli tämä pieni musta roikkuva valaisin, jonka laitoin myös terassille. Kesäöinä valo tuo kivaa tunnelmaa ja varmasti lämpiminä öinä tuolla terassilla tulee istuttua aikuisten kesken. Oikein mukava löytö siis.

Meidän suihkulähteessä kävi muuten vieras. Pieni pikkulintu nimittäin kävi ottamassa kylvyn. Toivottavasti tuli puhdasta!  : )

Mukavaa sunnuntai-iltaa!
Marika

Terassin uusi ilme


Muistattehan kun edellisessä postauksessa kerroin teille, kuinka öljysin terassimme lattian mustaksi.

Nyt olen saanut sisustettua terassia aika pitkälle ja olenkin näinä huippukauniina päivinä melkein asunut tuolla terassilla. Välillä saanut hyvän idean ja toteuttanut sen, välillä sohvalla istuskellen ja ihastellen. Nauttinut kesästä!

Uudistunut terassimme on kyllä ollut koko perheelle niin mieluinen, että sinne on menty heti aamulla herättyämme kahvikuppi kädessä js ovi on suljettu ennen nukkumaanmenoa. Terssi on iltauringon puolella, joten varsinkin ilta on ihanaa aikaa terassilla oleiluun. Silloin ei ole enää niin kuumakaan!  Ja täällä minä istun nytkin, tätä postausta kirjoittaen. Ja tuon pienen vesiputouksen lorina kruunaa kaiken. Miten tuollainen puromainen lorina onkaan kuin musiikkia korville. Heh. Tyttäreni ponit uiskentelevat siinä joka ikinen aamu ja hän leikkii äkkiä tunninkin vain tuon vesiputoksen kanssa, samalla kun hörpin kahviani.

Muutos terassilla on ollut merkittävä ja nyt se on sellainen, että siellä viihtyy. Ennen meillä oli tässä aidat ympärillä sekä ruokapöytä. Nyt ruokapöytä on samalla terassilla, mutta taivasalla, kun taas tämä kuvissa oleva alue on katoksen alla. Siitepölyä on kyllä ollut liikkeellä riesaksi asti ja letkun kanssa on saanut pyöriä jokaikinen päivä. Eikä se pelkällä vedellä edes lähde, vaan olen sitten mopannut enempiä pois. Ehkä tämä kohta hellittää. Toivotaan ainakin niin!
Sisustamisessa lähdin siitä, että tilasin Ellokselta tuollaisen säänkestävän maton, joka mielytti graafisella ilmellään minua suuresti!  Sen jälkeen kaikista varoituksista huolimatta, raahasin Ristomatti Ratian sohvan sisältä terassille. Sohva oli saatava ja nyt kun ei muuta tähän hätään ollut, niin tämä ratkaisu oli ainut vaihtoehto. Vielä (lue vielä) ei ole satanut kertaakaan, joten jännittyksellä odotan kaatosateita, miten sohva kastuu kesäsateessa. Kattohan terassilla on, mutta seinät ovat avoinna melkein joka suuntaan. Sohva on minulle erityisen tärkeä, joten jos alkaa näyttämään siltä, että se saa kosteutta itseensä, niin minun täytyy luovuttaa ja siirtää se takaisin sisälle ja lähteä sohvakaupoille.

Ikeasta olin aikoinaan ostanut noita harsomaisia verhoja, jotka ripustin jokaisen paalun kohtaan. Oi, miten ihanaa pehmeyttä ja tunnelmaa ne toivatkaan. Todella ihanat!

Kukkia olen tänä vuonna hamstrannut erityisen paljon ja kukkapurkkeja on löytynyt kirpputoreilta monenlaisia. Kaikista ihanimmat ovat juuri nuo ajan patinoimat ruukut.  Myös valkoinen kaarihylly, joka siis on rautaa, on löytö roskalava -ryhmästä, jossa annetaan ilmaiseksi itselle tarpeetonta tavaraa. Ryhmä löytyy facebookista. Luulen, että monelta paikkakunnalta löytyy tuo ryhmä.

Tänään spraymaalasin etupihan pienen rautapöydän ja kaksi tuolia. Niistä sitten lisää kun ovat valmiit. Voi kun sää nyt pysyisi tällaisena, mutta taitaa olla kylmenevää luvassa. Harmi, kun juuri pääsi kunnolla kesän makuun!

Aurinkoisin terveisin Marika

(Luvassa kuvapläjäys ja osa kuvista on kännykkäkuvia)
Terassin öljyäminen mustaksi


Kotimme terassi on kaivannut öljyämistä jo jonkin aikaa. Mietin kauan, minkä väriseksi terassin öljyäisin ja terassihan on aikoinaan, todellakin aikoinaan öljytty punaruskeaksi. Noh, sen väristä siitä ei enää tulisi, mutta mietin pitkään mustan ja harmaan välillä ja päädyin mustaan. Minusta musta olisi tyylikäs ja sopisi sisustussuunnitelmiini joita olin pähkäillyt terassille.

Keväällä poistimme terassilta kaiteet ja alla onkin kuva, jossa nuo kaiteet vielä näkyvät. Päätimme, että niitä ei enää laiteta, vaan terassi saisi olla avoin ja ilmava. Päätös oli hyvä, sillä terassi on nyt ihana!


Pesin terassin hyvin terassipesuaineella ja juuriharjalla ja sen jälkeen huuhtelin painepesurilla. Suosittelen ostamaan sellaisen harjan, johon saa varren kiinni, niin säästyy enimmiltä selkävaivoilta. Itselläni ei sellaista ollut ja sen kyllä huomasi. Heh.

Annoin terassin kuivua seuraavaan päivään. Terassi on oltava puhdas ja kuvia, ennenkuin sitä voi öljytä, sillä muuten öljy ei tartu eikä pysy kunnolla, joten pohjatyöt kannattaa tehdä huolella. Seurasin myös säätiedotteita ja aloitin öljyämisen silloin, kun sääennuste näytti, ettei sadetta olisi näkyvissä muutamaan päivään. Ihan aurinkoisellakaan säällä ei kuulemma suositella öljyämistä, sillä silloin öljy kuivaa liian nopeaan, joten puolipilvinen sää on paras.

Öljyämisen suoritin Tikkurilan Valtti Plus -terassiöljyllä joka siis väriltään musta. Olen kuullut tästä paljon hyvää muista blogeista, joten päätin kokeilla tätä myös meille. Tämä postaus ei ole sponsoroitu mitenkään, vaan ihan omasta tahdostani tätä teille suosittelen.


Ostimme öljyn 3 litran purkkeissa ja tämän kokoiseen terassiin niitä meni 2,5 eli noin 7.5 litraa. Tämän öljyn hinta vaihteli rautakaupoissa suuresti ja ero saattoi olla jopa 10e paikkeilla, joten suosittelen kyllä vähän selvittämään hintoja ennen ostoa. Meidän öljy maksoi 32e/purkki.

Öljyämistä varten ostin sellaisen pensselin, johon sai varren kiinni ja sillä öljyäminen kävikin joutuisasti. Öljyämisen jälkeen annoin kuivua seuraavaan päivään ja sitten vedin toisen kerroksen päälle. Terassilautojen välistä oli hieman haasteellista saada ihan tasaista jälkeä, koska meillä on aika suuret välit lautojen välillä.

Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen! Musta väri on kaunis ja tyylikäs!
Siitepöly näkyy näin tummassa hyvin, jota nyt tähän vuodenaikaan on paljon liikkeellä, ainakin meillä, mutta olen päättänyt sinnikkäästi huudella terassia aina tarvittaessa.

Olen sisustellut terassia nyt innolla ja siitä sitten uusi postaus lähiaikoina. Tässä muutamia kurkistuksia tulevaan.

Aurinkoista päivää toivotellen, täältä terassin sohvalta!
Marika