Keittiön uusi tapetti


Eilen toteutin yhden jo kauan rästissä olevan asian (niitä riittää) eli tapetoin keittiöstä pienen palan seinää. Seinässä on ollut kaksi hyllyä, jotka on poistettu seinästä jo silloin, kun keittiö maalattiin kokonaisuudessaan. Tarkoitus on ollut maalata tai tapetoida tuo pieni pala seinää hyllyjen poiston jälkeen, mutta se on jäänyt muiden asioiden ajaessa edelle. Eilen sitten sadepäivän kunniaksi rupesin tuumasta toimeen.

Päädyin tapetoimaan seinän, sillä minulla oli jo valmiiksi kaapissa yksi rulla Elloksen alesta ostamaani tapettia.
Kuvio on minusta hauska ja ajattelin sen tuovan hieman elävyyttä muuten niin vaaleaan keittiöön. Ja kivahan siitä tuli. Pieni juttu, mutta suuri vaikutus. Peikonlehti ja vihreä kannu tuovat kivaa särmää tapetin rinnalle. Keittiön välitilan maalaan vielä kesän aikana ehkä valkoiseksi sekä muita pieniä fiksauksia täytyy suorittaa. Lattiakin saa maalia pintaansa vielä kesän aikana. Pikku hiljaa tulee valmista.

Huomenna odottelenkin paria blogikaveria meille yökylään ja sitten torstaina suuntaamme asuntomessujen mediapäivään. Seinäjoen asuntomessut aukeavat koko kansalle perjantaina, joten tervetuloa messuille sankoin joukoin!

MarikaSunnuntai nojatuolissa


Sunnuntai - älä tee mitään päivä!

Takana on mukava viikonloppu ystävien kanssa. On välillä ihanaa olla yhdessä omien ystävien kanssa ilman, että muu perhe on kotona. Tehdä ruokaa, juoda kuohuvaa, jutella ja hassutella. Aamulla tehdään aamupalaa yöpaidat päällä. Otetaan torkut ja taas jutellaan. Ilman kiirettä ja hälinää. Kukaan ei vaadi mitään eikä sano, ettei ole tekemistä.

Yleensä tulee valvottua aamun pikkutunneille asti ja sunnuntai menee täysin oleiluun ja nojatuolissa nuokkumiseen. Heh. Mutta eihän se mitään, joskus täytyy vain saada relata. Äitiyden lisäksi täytyy muistaa olla myös ystävä ja ladata omia akkuja. Ystävistä saa voimaa arjessa jaksamiseen. Olen onnekas, että minulla on ihania ystäviä ympärilläni. En voisi ajatella elämää, etten saisi omaa aikaa ja vanhemmiten olen sitä osannut myös enemmän ottaa.

En olekaan esitellyt teille meidän uusinta huonekalua, nojatuolia, joka on löytö kirpputorilta. Löydettyäni tuolin kirpputorilta, ajatukseni oli hieman kaksijakoiset. Tuoli muistuttaa minua jostain 90 -luvun sisustustyylistä, joka hieman puistattaa minua. Nojatuoli oli kuitenkin musta ja jalka kauniin puinen ja joku, en tiedä itsekään mikä, tuolissa minua viehätti. Hinta oli  myös todella edukas, joten päätin kotiuttaa sen meille. Ajattelin katsoa, kuinka nojatuoli sopisi kotimme olohuoneeseen ja aivan varmasti, tuolille löytyisi muutakin käyttöä, kun on näitä nuoria aikuisiakin talossa.

No mitäs pidätte? Onko tämä ihan hirveä vai voiko tätä ajatella pitävänsä olohuoneessa? Tuolista tuli heti kovin suosittu, onhan siinä mukava loikoilla.


Joupin Vanha Tupa Seinäjoella


Pääsimme SObloggareiden kanssa tutustumaan Joupin vanhaan tupaan. En ollut koskaan kuullutkaan moisesta paikasta ja ensiajatus oli, että missä siellä muka sellainen on?

Noh, pitihän sitä hieman harhaan ajella, ennekuin löysin perille. Paikka on omakotitaloalueen takana, lähellä Joupin Citymarkettia, eikä millään mennyt järkeen, että niiden takana olisi jotain tällaista. Heh.  Omakotitaloalueen välistä ajellessa, eteen aukesi näkymä, jota ei meinannut ensin edes uskoa todeksi. Niin kaunis vanha maalaistalo piharakennuksineen. Oi, missä tämä paikka on ollut piilossa. Niin kaunista!

Ei ihme, etten ollut tästä aikaisemmin kuullutkaan, sillä paikka on saneerattu ihan hiljattain yrityskäyttöön ja sitä voi vuokrata. Paikassa voi siis pitää juhlia, kokouksia, ulkoilmajuhlia sekä saunoa ja nauttia ihanasta maalaisemaisemasta. Talo on rakennettu jo 1800 -luvulla ja se on edelleen yksityisomistuksessa. Talo on jo välillä ollut nokkosten peitossa, kunnes se päätettiin pelastaa ja saneerata kauttaltaan. Talo piharakennuksineen on myös museoviraston suojelema kohde.

Joupin vanhan tuvan nettisivuille pääset tästä, klik

Saunatilat olivat myös todella ihanat ja niitä voi vuokrata erikseen. Myös erillistä maksua vastaan saan illanviettoon mukaan paljun. Saunatiloihin mahtuu noin 20 -henkeä kerralla. Oi, kuulostaa hyvälle. Taidetaan joskus tulla porukalla tänne. Katsokaan nyt näitä kuvia, kyllä tuolla kelpaisi saunoa!Joupin vanhassa tuvassa meitä oli myös vastassa Komiat Hetket -pitopalvelun Vesa. Hän on aina niin sympaattinen ja mukava. Olemme vierailleet hänen luonaan aikaisemminkin Peräseinäjoella, missä heidän toimitilat sijaitsee, siitä voit lukea lisää täältä Klik. Tällä kertaa hän tarjosi meille aivan huippuruoat sekä tietenkin nokipannukahvit kera ihanan jälkiruoan! Kyllä meidän kelpasi. Kiitos Vesalla tästä.

Komiat hetket tekee yhteistyötä Joupin tuvan kanssa ja voit ostaa pitopalvelun heiltä, jos vaikka päätät pitää juhlat Joupin tuvalla. Helppoa ja kätevää! Silloin voi itse nauttia juhlista ilman huolen häivää.

Komiat hetket nettisivuille pääset täältä, klik