Terassin öljyäminen mustaksi


Kotimme terassi on kaivannut öljyämistä jo jonkin aikaa. Mietin kauan, minkä väriseksi terassin öljyäisin ja terassihan on aikoinaan, todellakin aikoinaan öljytty punaruskeaksi. Noh, sen väristä siitä ei enää tulisi, mutta mietin pitkään mustan ja harmaan välillä ja päädyin mustaan. Minusta musta olisi tyylikäs ja sopisi sisustussuunnitelmiini joita olin pähkäillyt terassille.

Keväällä poistimme terassilta kaiteet ja alla onkin kuva, jossa nuo kaiteet vielä näkyvät. Päätimme, että niitä ei enää laiteta, vaan terassi saisi olla avoin ja ilmava. Päätös oli hyvä, sillä terassi on nyt ihana!


Pesin terassin hyvin terassipesuaineella ja juuriharjalla ja sen jälkeen huuhtelin painepesurilla. Suosittelen ostamaan sellaisen harjan, johon saa varren kiinni, niin säästyy enimmiltä selkävaivoilta. Itselläni ei sellaista ollut ja sen kyllä huomasi. Heh.

Annoin terassin kuivua seuraavaan päivään. Terassi on oltava puhdas ja kuvia, ennenkuin sitä voi öljytä, sillä muuten öljy ei tartu eikä pysy kunnolla, joten pohjatyöt kannattaa tehdä huolella. Seurasin myös säätiedotteita ja aloitin öljyämisen silloin, kun sääennuste näytti, ettei sadetta olisi näkyvissä muutamaan päivään. Ihan aurinkoisellakaan säällä ei kuulemma suositella öljyämistä, sillä silloin öljy kuivaa liian nopeaan, joten puolipilvinen sää on paras.

Öljyämisen suoritin Tikkurilan Valtti Plus -terassiöljyllä joka siis väriltään musta. Olen kuullut tästä paljon hyvää muista blogeista, joten päätin kokeilla tätä myös meille. Tämä postaus ei ole sponsoroitu mitenkään, vaan ihan omasta tahdostani tätä teille suosittelen.


Ostimme öljyn 3 litran purkkeissa ja tämän kokoiseen terassiin niitä meni 2,5 eli noin 7.5 litraa. Tämän öljyn hinta vaihteli rautakaupoissa suuresti ja ero saattoi olla jopa 10e paikkeilla, joten suosittelen kyllä vähän selvittämään hintoja ennen ostoa. Meidän öljy maksoi 32e/purkki.

Öljyämistä varten ostin sellaisen pensselin, johon sai varren kiinni ja sillä öljyäminen kävikin joutuisasti. Öljyämisen jälkeen annoin kuivua seuraavaan päivään ja sitten vedin toisen kerroksen päälle. Terassilautojen välistä oli hieman haasteellista saada ihan tasaista jälkeä, koska meillä on aika suuret välit lautojen välillä.

Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen! Musta väri on kaunis ja tyylikäs!
Siitepöly näkyy näin tummassa hyvin, jota nyt tähän vuodenaikaan on paljon liikkeellä, ainakin meillä, mutta olen päättänyt sinnikkäästi huudella terassia aina tarvittaessa.

Olen sisustellut terassia nyt innolla ja siitä sitten uusi postaus lähiaikoina. Tässä muutamia kurkistuksia tulevaan.

Aurinkoista päivää toivotellen, täältä terassin sohvalta!
Marika
4 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää:) Tuo siitepöly tosiaan tekee hulluksi tällä hetkellä...

  VastaaPoista
 2. Hei,
  olisi kiva kuulla, miten on väri pysynyt terassissa? Oliko ohjeissa mainittu, että kaksi sivelykertaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, on pysynyt aika hyvin. Pohajtöillä on varmasti siinäkin merkitystä. Meillä on lähtenyt siitä kohtaa mihin lunta tulee eniten. Muuten olen ollut tyytyväinen. Muistaakseni ohjeissa oli että kaksi kertaa. Mutta ehdottomasti kannattaa kahteen kertaan vetää, ei tule yhdellä kerralla oikea sävy vaan puu loistaa läpi. : )

   Poista

Kiitos kun jätit viestin.