Kaakelilaattian maalaus V33 -maalilla


Hei taas, täällä ollaan, vaikka välillä onkin hiljaista. Olen ollut totaalisesti poissa koneelta ja viettänyt auvoisia lomapäiviä tai ei nyt ihan, remonttihommiakin on tullut tehtyä.Tällä kertaa eteinen sekä pikkuvessa ovat saaneet maalia pintaansa. Tässä postauksessa kerron pikkuvessan maalaamisesta sekä pienestä ehostamisesta.

Pikkuvessa on ihan alkuperäisessä kunnossa (13v.) ja minun silmääni paikat alkaa näyttämään jo hieman nuhjuiselta. Pikkuvessan kalusteet ovat minusta todella epäkäytännölliset, pieniä ja syviä laatikoita, joihin ei mahdu oikein mitään. Haaveissa onkin uusia pesuallas ja sen alapuolelta kaikki kalusteet. Nyt kuitenkaan ei vielä niitä alettu uusimaan, vaan ehostettiin vessaan muilla keinoilla. Pikkuvessan peilin tilalle asennettiin peilikaappi, jonka rungon spraymaalasin mustaksi ja vaihdoin vetimet uusiin. Loisteputkivalo poistetiin kaapin päältä. Ai että, kun olin tyytyväinen, kun sain asetella meikit ja muut pikkutavarat hyllyille, josta ne on kätevä ottaa ja käyttää. Inhoan syviä laatikoita (sekä kaappeja) jonka syövereihin uppoaa tavaraa ja kohta et enää näe mitä laatikon perällä on tai jos kurkotat sieltä jotain ottamaan niin edessä olevat pinot kaatuu, niin ärsyttävää! Peilikaapin kapeat hyllyt ovat juuri oikeanlaiset (kapeat) ja heti oven aukaisun jälkeen näet, mitä kaappi on niellyt sisäänsä. Kattoplafondi vaihdettiin kirpparilta löytämääni riippuvalaisimeen, johon valitsin kylmän päivänvaloa lähellä olevan polttimon. Valon ansiosta vessa kirkastui kuin keväinen päivä! Sanonpa vain, että valolla on väliä. Keltainen valo vessassa saa kaiken näyttämään tunkkaiselta ja ihmettelen miksi kesti näin kauan vaihtaa tuo valo kirkkaampaan. Heh.

Kaiken tuon  jälkeen maalasin vessan lattian valkoiseksi V33 -kaakelimaalilla. V33 -kaakelimaali on aika uusi tuote Suomessa ja olen itsekin siitä lukenut muutamasta blogista ja niistä innostuneena päätin itsekin kokeilla ko. maalia.  Kaakelilattian maalaminenhan on aina ollut haastavaa ja varmasti jokainen miettii pysyykö maali kaakelilattiassa jossa kulutus on kovaa. Niin, sitä tässä nyt päätin testata kahteen erilaiseen kohteeseen; vessaan sekä eteisen lattiaan. Jos testaus osoittautuu hyväksi, ajattelin maalata koko keittiä/eteinen/olohuone akselin samaisella valkoisella V33 -maalilla. En kuitenkaan suinpäin uskaltanut heti alkaa noin isoa alaa maalamaan, vaan halusin ehdottomasti testata maalia pienempään paikkaan ensin. Halusin myös testata miten meidän laattia suhtautuisi maaliin, sillä ystävälläni kävi niin, että lattiasta tuli liukkaampi ja sitähän emme luonnollisesti tietenkään halua.
No mitä V33 maali lupaa:

Toimii ilman maalinpoistoainetta tai hiontaa
Vesiohenteinen                                                                                                                   Tarttuu hyvin                                                                                                                     Kestää kolhuja                                                                                                                   Hylkii tahroja ja likaa                                                                                                         Kestää toistuvaa puhdistusta

Kuulostaa kyllä hyvälle ja itse maalaminenkaan ei niin vaikeaa ollut. Mitä nyt konttaamista kaakelilattialla ja hieman akrobaattisia liikkeitä. Heh. Heidän kotisivuilleen pääset tästä, klik


Tässä ohjeet V33 maalilla maalamiseen.

1.       Lattia imuroidaan


2.       Lattia pestään maalarinpesuaineella

Maalarinpesuainetta sumutetaan lattiaan pieni alue kerrallaan jonka jälkeen se pyyhitään pois liinalla.
-          Liinaa on syytä huuhdella puhtaalla vedellä aika ajoin, tällöin lika ei siirry paikasta toiseen

3.       Maalarinpesulla pesty lattia esikäsitellään V33 esikäsittelyaineella.
-          Noudatetaan purkin ohjeita, annetaan vaikuttaa ja huuhdellaan aine pois vedellä
-          Vaikutusta voi tehostaa harjaamalla samalla kun aine vaikuttaa lattiassa
-          Kannattaa pestä hyvin nurkat ja saumat.

4.       Annetaan kuivua min. 24h jonka jälkeen aloitetaan maalaustyö

5.       Maalauksen valmistelutyö:
-          Suljetaan lattialämmitys 1vrk ennen maalausta
-          Suojataan teipillä ja suojamuovilla alueet, johon ei haluta maalia.
-          Maalipurkin kannen alla on lisäaine joka lisätään maalin sekaan.
-          Maali sekoitetaan hyvin myös purkin nurkista ja niin kauan, kunnes maali on tasaisen värinen.
-          Työvälineet huuhdellaan vedellä ennen käyttöä (puristetaan työväline kosteuskuivaksi ennen käyttöä)
-          Maalauksen voi aloittaa heti kun on sekoitettu.
-          Jos maalataan alue osissa, kannattaa huomioida maalin kuivumisaika milloin vastamaalatulla pinnalla voi kulkea.
-          HUOM! Vastamaalattuun pintaan ei pidä asettaa teippiä

6.       Maalataan purkin ohjeiden mukaan, viimeinen sively / telaaminen aina samaan suuntaan.
-          Nurkat ja saumat voidaan maalata siveltimellä
-          Maalin levitys telalla, työ voidaan viimeistellä siveltimellä (ei jää tällöin telan jälkeä).
-          Kun viimeistelee siveltimellä, siveltimessä on hyvä olla hieman maalia, tällöin pinnasta tulee tasainen
-          Telaan on hyvä ottaa runsaasti maalia, aina sen verran kunnes maali alkaa valua telasta (jos maali valuu työvälineestä, maalia on liikaa)
-          Maalataan pieni alue kerrallaan ja viimeistellään heti kun maali on levitetty

7.       Teippi poistetaan heti kun maali on pintakuiva

8.       Maalataan toinen kerros purkin ohjeiden mukaan

9.       Annetaan kuivua purkin ohjeiden mukaan ennen lattian käyttöönottoa

10.   Työvälineet pestään vedellä, jolloin ne voidaan käyttää aina uudelleen

11.   Suosittelemme varovaisuutta ensimmäisten 2:en viikon aikana lattian käytössä

12.   Asetetaan lattialämmitys uudelleen päälle kunhan maali on kuivunut 12h.Ensimmäisen maalikerroksen annoin kuivua 3h ja sitten maalasin toisen kerroksen päälle. 12h maalaamisesta lattia oli täysin kuiva. Lattialle pystyi jo kevyesti astumaan aikaisemminkin ilman, että mitään jälkiä jäi. Maalarinteippi kannattaa repiä heti maalaamisen jälkeen pois ja varoa, ettei se revi mennessään maalattua laattiaa, kuten minulla kävi yhdessä kohtaa. Onneksi alue oli pieni ja sen sain korjattua heti.

Pikkuvessasta tuli kiva ja raikkaampi sekä toimivampi. Eikä lainkaan liukas! Pienen ehostuksen jälkeen olisin voinut asua vessassa, niin kiva siitä tuli. Heh. Ja vielä nuo kaapistot tuosta lähtee ja pesuallas vaihtuu moderninpaan versioon jonain kauniina päivänä. Esittelen vielä eteiseisen teille, kunhan se on sisustettu valmiiksi. Mukavia kesäpäiviä teille!Marika
Voit seurata minua myös instassa  @kotinionhelmeni
Ja Facebookissa Kotini on helmeni
Tai seurata Blogit.fi sivuston kautta.

(pahoittelut kuvien huonoa laatua, olen reissussa ja nämä kuvat olivat ainoat mitä koneelta löytyi)

Postaus toteutettu yhteistyössä V33 -maahantuojan kanssa.10 kommenttia

 1. Hyvät kuvat ovat :) Niin ja tosi kiva tuo lopputulos! Meillä kotona on joskus maalattu veskin lattiat myös, mutta tuo pinta näyttää kevyemmältä ja raikkaammalta. Oliko tekstissäsi hinta mainittuna, en huomannut. Mikä tuli tälle ehostukselle hinnaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on kyllä kivan kevyt ja puhtaan valkoinen. Maalipurkin hinta 3l taisi olla 70-80e ja eihän sitä näin pienelle alalle paljon mene. Tämä maali ei säily avaamisen jälkeen kuin 10pv, joten kannattaa miettiä mitä kaikkea sillä maalaisi samalla kertaa. 😊

   Poista
 2. Tutustuin tuohon maaliin eräässä K-Raudan blogitilaisuudessa ja siitä lähtien on ollut tarkoitus sitä kokeilla meidän pikkuvessojen lattioihin. Kerrothan ajan kanssa myös siitä, miten maali kestää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri blogeista olen myös tästä maalista lukenut. Tulen kyllä kertomaan miten kävi. 😊

   Poista
 3. Hei, miten on wc:n lattia kestänyt? Mietin olohuone/avokeittiö lattian maalausta. Meillä on mahdollista antaa lattian kuivua 2vkoa rauhassa, ilman mitään käyttöä. Auttaakohan tämä kestävyydessä?

  VastaaPoista
 4. Hei, miten on kestänyt käytössä?

  VastaaPoista
 5. Joo olis kiva tietää kuinka on maali kestänyt?

  VastaaPoista
 6. Tulipa hyvännäköinen kaakelilattia. Me ollaan mietitty samanlaista "pintaremonttia", koska pääsisi varmasti halvemmalla. https://kodinplaza.fi/ sivustolla osa yrityksistä suosittelee tuota v33, mutta osa vannoo myös ronsealin tai tikkurilan nimeen. Meitäkin kiinnostaisi kovasti tietää kuinka hyvin tuo v33 on pitänyt pintansa?

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.