Keittiön puutasojen vahaus


Aurinkoista torstaita kaikille!

Täällä oli pitkästä aikaa ihanan aurinkoinen aamu ja kotimme kylpi ihanassa aamuauringon valossa. Rakastan tuota valoisuutta ja siitä syntyviä varjoja pintojen päällä. Eikö nyt voisi olla aurinkoinen syksy, kun tuota vettä on tullut jo ihan riittävästi. Toivotaan, että saamme nauttia valoisista päivistä vielä pitkään.

Muistattehan kun maalasin meidän keittion kaapit valkoiseksi, siitä voit lukea täältä klik. Keittiön puiset tasot hioin kertaalleen jo ajat sitten, mutta se viimeistely jäi sitten tekemättä. Muutama päivä sitten päätin hoitaa tuonkin asian kuntoon. Suuntasin rautakauppaan ja mukaani tarttui Osmo Colorin puuvaha, sävyltään kuusi. Purkki oli hyvin pieni 0,375l ja maksoi silti melkein 30e. Olen kyllä kuullut, että olisi kovin riitoisaa ja niihän se olikin. Keittiön tasojen vauhaukseen meni noin puolet purkista.
Mietin kauan öljyn ja vahan välillä, mutta päädyin vahaan, koska ajattelin sen pitävät hieman enemmän kosteutta ja hylkivän likaa. Puutasot ovat ihanat, mutta jos nyt saisin valita, en lapsiperheeseen laittaisi keittiöön puutasoja. Puutasot nimittäin herkästi imevät itseensä kaiken värin ja rasvan sekä vaativat huoltoa säännöllisin väliajoin.
Aluksi hioin tasot kertaalleen, sillä niihin oli jo taas tullut tahroja kesän aikana. Tuollaisia hiomakonteita saa Biltemastasta muutamalla kympillä. Hionnasta nousee kova pöly, joten kannattaa suojata sellaiset tavarat sekä pinnat jotka eivät kestä pölyä. Myös suojamaski ja suojalasit ovat poikaa, kun tällaiseen hiontahommiin ryhtyy. Pöly on niin hienoa, että se tuntuu kyllä silmissä ja hengitysteissä hyvin äkkiä.

Sen jälkeen huolellinen imurointi ja tasojen putsaus hieman kostella liinalla. Varmista, ettei tasolle jää pölyä eikä roskaa. Sen jälkeen aloin levittämään maalipensselillä vahaa tasolle. Levityksen jälkeen vedin mikrokuituliinalla kevyesti puun syiden suuntaisesti. Lopuksi vedin yhteinäisiä vetoja päästä päähän. Yksi kerta riittää hyvin ja halusin, että puun kuviointi kuultaa läpi. Puu vaaleni silmissä ja siitä tuli oikein ihana! Katsotaan ajan kanssa, miten se antaa suojan tuolle puulle ja tuleeko tahroja joita ei pyyhkimällä pysty puhdistamaan. Vesipisarat ainakin nyt kelluvat pinnalla. Sen olemme jo todenneet.

Alla olevassa kuvassa vasemmalla, voitte nähdä miten tummat nuo tasot alunperin olivat eli muutos on suuri.


Seuraavaksi pähkäilen tuota välitilan maalausta. Olen kallistumassa vaalean harmaaseen sävyyn, mutta ihan en ole vielä varma päätöksestäni. Valkoinen on toinen suosikki, mutta mietin tuleeko liian pliisu.

Marika

 


7 kommenttia

 1. Onpas hienon näköiset verrattuna siihen kun olivat tummat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin. :) Ei meinaa edes oikein muistaa, minkälainen keittiö oli alunperin.

   Poista
 2. Mäkin tuskailen meidän tasojen kanssa, mutta laminaattia kun ovat, pitäisi vaihtaa kokonaan...En kyllä uskalla dc-fixiä laittaa tasoon. Hieno muutos, kannatti!

  VastaaPoista
 3. Mäkin tuskailen meidän tasojen kanssa, mutta laminaattia kun ovat, pitäisi vaihtaa kokonaan...En kyllä uskalla dc-fixiä laittaa tasoon. Hieno muutos, kannatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. : ) Laminaatti on kyllä helppo pitää puhtaana ja varmasti monen valinta juurikin keittiöön. Minulla ei ole kokemusta Dc-fixistä, muuta kuin tuossa olohuoneen sohvapöydässä. Oletko käynyt fb:n DC-fix ryhmässä?

   Poista
 4. Kuinka ovat tasot kestäneet käytössä? Itse juuri keittiön ruokapöytää käsittelen Osmo Colorin puuvahalla, ja nyt mietin, että riittääkö tuo pöydän suojaksi, ettei ketsupit ym värjää pintaa.. Osmo Colorilta kyllä suositeltiin vielä Top Oilia päälle, mutta mieluusti menisin pelkällä vahalla, jos se riittää.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.