Välitilan kaakeleiden maalaus - Valmista!


Heippa taas, blogissa on ollut hiljaista. Olen mennyt kuin tuulispää paikasta toiseen. Suomen päästä päähän juoksua tai ei nyt ihan! Heh. Ensin kipaisin Helsinkiin Tikkurilan/Dekon lukijailtaan. (Josta kerrron teille myöhemmin lisää) Sen jälkeen yksi yö kotona ja seuraavaksi pojan Valatilaisuuteen Kajaaniin. Minun vanhempi poika suorittaa siellä asepalvelustaan. Olen niin ylpeä tuosta kullanpalasta. Onhan se ikimuistoinen hetki ja elämänikäinen retki, jota muistellaan kiikkustuoliin asti. Mutta nyt vihdoin kotona, omalla sohvalla! Huh huijaa..

Sain juuri ennen reissua välitilan maalattua. Pieni osa yläosasta odottaa vielä maalia, mutta sen teen varmasti vielä lähipäivinä. Jätin sen tarkoituksella maalaamatta ja siitä näkee millainen välitila oli ennen. Näkyy ensimmäisen kuvan yläreunassa.

Minusta tästä tuli oikein kiva ja raikas! Maalasin välitilan V33 -maalilla. Heiltä löytyy seuraavat kaakelivärit: beige, vaalean sininen, valkoinen, vaaleanharmaa sekä tummanharmaa. V33-maalia myy K-rauta. Tässä meidän välitilassa väri on valkoinen. Ensin pesin kaakelit maalarinpesulla huolellisesti ja annoin kuivua. Sen jälkeen käytin minulla jo olevaa V33 -esikäsittelyainetta. Se on tarkoitettu lähinnä laattalattioille, mutta otin varman päälle ja käytin sitä myös tähän. Luultavasti välitilan maalauksessa tuota vaihetta ei tarvitse tehdä. V33 -maaleissa ei tarvitse minkäänlaista pohjamaalia, eikä hiontaa eikä mitään muutakaan, kuin HUOLELLINEN PUHDISTUS ENNEN MAALAUSTA! Eli kun pohjatyöt on kunnossa, maalaus sujuu kuin tanssi! Heh. Kivaa musiikkia soimaan ja se tosiaan sujuu kuin tanssi! Vink, vink!

Maalasin välitilan pienellä telalla sekä keinoharjaisella pensselillä nurkat. Keinoharjaksinen maalipensseli sopii parhaiten vesiohenteisiin maaleihin. Maali ei oikeastaan valu yhtään ja se kuivuu nopeasti. Maalasin ensimmäisen kerroksen ja toisen seuraavana päivänä. Maalarinteipit täytyy repiä irti heti jokaisen maalauksen jälkeen, koska kuivuttuaan, se saattaa repiä maalia mennessään. Itse maalaus oli helppoa ja vaivatonta. Pistin maalitelan ja kaukalon pussiin yöksi, joten niitä ei tarvinnut pestä seuraavaksi päiväksi, vaan pystyin jatkamaan suoraan siitä mihin jäinkin. Tämä on hyvä vinkki, kun maalattavaa on paljon.

Nyt minulla on raikas keittiö ja sen remontti jatkuu vielä, siitä sitten lisää kun alkaa tapahtua!

Maanantaiterveisin
Marika

(Maalaus toteutettu yhdessä V33 -maahantuojan kanssa)

6 kommenttia

 1. Tulipas siitä mukava raikas. Aurinkoa sinun tiistaihin! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Välitilan maalaus itselläkin varteenotettavin vaihtoehto tällä hetkellä :)

  VastaaPoista
 3. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ trang ebay vn cùng với dịch vụ mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.