Minimaailma - tämän joulun hitti!


Kierrellessäni Seinäjoen käsityömessuilla viime syksynä, ihastelin Emmas & Mamasin osastolla kaunista lyhtyä, mihin oli tehty useaan kerrokseen jouluinen minimaailma. Se oli niin lumoava, että tiesin heti haluavani sellaisen itsekin. Käsityömessuilla oli monenlaisia minitavaroita saatavilla ja sieltä mukaani lähti valkoinen minikelkka, jota saa myös Emmas & Mamasin liikkeestä Seinäjoelta. Heillä on laaja valikoima minitavaroita, jos omasta takaa ei jo löydy.

Tällaisen minimaailman tekoon tarvitset vain aimoannoksen luovuutta, kekseliäisyyttä eikä sen tekeminen ole mitenkään vaikeaa. Voit tehdä minimaailmasta tai puutarhasta ihan sellaisen kuin haluat. Minä päädyin minipuutarhaan, talviseen sellaiseen. Halusin luonnonmateriaaleja, eläimiä sekä sellaista luonnon rauhaa ja herkkyyttä.  Muovieläimet sekä keraamisen minitalon löysin kirpputorilta. Sammaleet ym. kävin keräämässä omasta puutarhasta, jossa ihan pihan perällä kasvoi hieman sammalta.Lyhty täytyy olla sellainen, josta saa yhdeltä sivulta oven kokonaan auki. Itse leikkasin pahvista sopivankokoisen tason ja asettelin sen sopivaan kohtaan lyhtyä, Pahvin alle, lyhdyn seinämään laiton pienet kohotarrat, jotta se pysyisi paikoillaan eikä romahtaisi alas. Kovin paljon painoa ei tuohon voi laittaa, että pysyy. Pahvin päälle ripottelin sokerimaista "tekolunta". Näitä tekolumia saa nykyään jo aika monesta kaupasta, tämä minun on Emmas & Mamasin liikkeestä. Alakertaan laitoin sammalta, oksia ja lehtiä. Sen jälkeen vain asettelin eläimet ja muut minitavarat paikoilleen. Tuo minikuusi on myös kirpputorilöytö ja vähän sellainen elämää nähnyt, mutta tykkäsin siitä juuri sen vuoksi. Lopuksi vielä asettelin alakertaan pattereilla toimivat jouluvalot. Minun talvinen minimaailmani oli valmis!

Eikö tullutkin soma!

Kivaa viikonloppua ja ihanaa joulun odotusta!
Marika.

2 kommenttia

  1. Lovely favorites post!, Yes!!!! I love this post!!, I fan of your site. You have to keep doing such an article even future. LOVE yours in this

    post!    FunnyJoke.in

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.