Keittiöremontti - keittiökaappinen maalaus


Täällä viikko on alkanut maalauspuuhissa. Vihdoin aloitin projektin josta olen haaveillut pitkään! Maalattuani kotimme muut seinät taas hohtavan valkoisiksi, alkoi tämä kirsikan ja vanilijan peittämä keittiö näyttämään kovin tunkkaiselta. Toki ovet ovat myös tummuneet yli kymmenessä vuodessa alkuperäisestä joten pieni pintaremontti ei ollut pahitteeksi. Mietin pitkään maalaanko ovet ja rungot itse vai vienkö esim. Sedulle opiskelijoille ruiskumaalattavaksi, mutta päädyin nyt maalaamaan ne ihan itse. Toki jos haluaa oikein tasalaatuista pintaa, suosittelen ruiskumaalausta.  

Aloitin yläkaapeista sekä erkkerin puolella olevasta rungosta. Irrotin ovet sekä helat maalausta varten. Ensimmäisenä pesin ovet ja rungot hyvin maalipesulla. Annoin kuivua ja sen jälkeen pienellä telalla levitin pohjamaalin. Pohjamaaliksi minulle suositeltiin Otex tartuntapohjamaalia. Sen voi myös sävyttää, mutta en katsonut meille sitä tarpeelliseksi. Pohjamaalin annoin kuivua yön yli ja joskus aamulla maalattu sai ensimmäisen maalipinnan jo illalla. Vaikeinta ja turhauttavinta tässä onkin se odottelu! Heh.. valmista pitäisi tulla heti! Pohjamaalin päälle tuli puoli himmeä Helmi kalustemaali. Pinta on aika matta ja tykkään kyllä siitä, mutta miten sitten on pudistuksen kanssa. Ehkä hieman kiiltävämpi olisi ollut järkevämpi. Maalasin pienellä telalla jossa superlonitela ja käytin myös lyhytnukkaista telaa. Pintaan jää pientä röpeliäisyyttä joka passaa meille hyvin eikä ole niin häiritsevän röpelöinen. Tikkurilan petrooli maali jatkuu nyt myös keittiön puolelle. Joka tuo minusta kivaa kontrastia tilaan.

Itse maalaan palaa kerallaan ihan tässä keittiössä ja on varauduttava pieneen kaaokseen niin kauan kuin projekti kestää. Keittiönkaappejankin tuli siivottua samalla ja yritin luopua tavaroista joita ei ole tarvittu pitkään aikaan. 

Kyllä se tästä pikku hiljaa.. kirkastuu!

Lisää keittiöstä sitten kun on valmista ja olen saanut haasteenkin, johon pitäisi vastata. Yritän ehtiä paneutumaan siihen jossain välissä.

Mukavaa loppuviikkoa
Marika
6 kommenttia

 1. Minkälaista materiaalia nuo kaapinovet ovat? Onko ne puuta vai sellaiset muovi/teippipintaiset?

  VastaaPoista
 2. Hei, nämä ovat käsittääkseni MDF -levyä.

  VastaaPoista
 3. Mua kutkuttaisi koittaa keittiötasoihin sitä Dc-fix -kalvoa... Hyvältä näyttää kirkkaampi valkoinen heti ovissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo silläkin saa ihmeitä aikaan. Onkohan vaan kuinka kestävä pidemmän päälle. Mutta edullinen ja nopea vaihtoehto. : )

   Poista
 4. meillä on puustellin keittiö vuosimallia jotain 90.. joten olen miettinyt kanssa maalaamista. Ensinnäkin rungot on hyvät ja ehjät ja todella loistavat muuten. Olen jo sopinut maalarin kanssa, joka ruiskumaalais ne, tai siis mies lähtis itse ne maalaamaan. Joten homma odottaa paria vapaa-aikaa ja viitseliäisyyttä.
  Kivan valoisat noista tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ruiskumaalausta jos haluat laadukkaampaa jälkeä.
   Aloittaminen onkin suurin haaste ja aikaa tämä vie, mutta on varmasti sen arvoistakin. : )

   Poista

Kiitos kun jätit viestin.