Terassin uusi ilme


Muistattehan kun edellisessä postauksessa kerroin teille, kuinka öljysin terassimme lattian mustaksi.

Nyt olen saanut sisustettua terassia aika pitkälle ja olenkin näinä huippukauniina päivinä melkein asunut tuolla terassilla. Välillä saanut hyvän idean ja toteuttanut sen, välillä sohvalla istuskellen ja ihastellen. Nauttinut kesästä!

Uudistunut terassimme on kyllä ollut koko perheelle niin mieluinen, että sinne on menty heti aamulla herättyämme kahvikuppi kädessä js ovi on suljettu ennen nukkumaanmenoa. Terssi on iltauringon puolella, joten varsinkin ilta on ihanaa aikaa terassilla oleiluun. Silloin ei ole enää niin kuumakaan!  Ja täällä minä istun nytkin, tätä postausta kirjoittaen. Ja tuon pienen vesiputouksen lorina kruunaa kaiken. Miten tuollainen puromainen lorina onkaan kuin musiikkia korville. Heh. Tyttäreni ponit uiskentelevat siinä joka ikinen aamu ja hän leikkii äkkiä tunninkin vain tuon vesiputoksen kanssa, samalla kun hörpin kahviani.

Muutos terassilla on ollut merkittävä ja nyt se on sellainen, että siellä viihtyy. Ennen meillä oli tässä aidat ympärillä sekä ruokapöytä. Nyt ruokapöytä on samalla terassilla, mutta taivasalla, kun taas tämä kuvissa oleva alue on katoksen alla. Siitepölyä on kyllä ollut liikkeellä riesaksi asti ja letkun kanssa on saanut pyöriä jokaikinen päivä. Eikä se pelkällä vedellä edes lähde, vaan olen sitten mopannut enempiä pois. Ehkä tämä kohta hellittää. Toivotaan ainakin niin!
Sisustamisessa lähdin siitä, että tilasin Ellokselta tuollaisen säänkestävän maton, joka mielytti graafisella ilmellään minua suuresti!  Sen jälkeen kaikista varoituksista huolimatta, raahasin Ristomatti Ratian sohvan sisältä terassille. Sohva oli saatava ja nyt kun ei muuta tähän hätään ollut, niin tämä ratkaisu oli ainut vaihtoehto. Vielä (lue vielä) ei ole satanut kertaakaan, joten jännittyksellä odotan kaatosateita, miten sohva kastuu kesäsateessa. Kattohan terassilla on, mutta seinät ovat avoinna melkein joka suuntaan. Sohva on minulle erityisen tärkeä, joten jos alkaa näyttämään siltä, että se saa kosteutta itseensä, niin minun täytyy luovuttaa ja siirtää se takaisin sisälle ja lähteä sohvakaupoille.

Ikeasta olin aikoinaan ostanut noita harsomaisia verhoja, jotka ripustin jokaisen paalun kohtaan. Oi, miten ihanaa pehmeyttä ja tunnelmaa ne toivatkaan. Todella ihanat!

Kukkia olen tänä vuonna hamstrannut erityisen paljon ja kukkapurkkeja on löytynyt kirpputoreilta monenlaisia. Kaikista ihanimmat ovat juuri nuo ajan patinoimat ruukut.  Myös valkoinen kaarihylly, joka siis on rautaa, on löytö roskalava -ryhmästä, jossa annetaan ilmaiseksi itselle tarpeetonta tavaraa. Ryhmä löytyy facebookista. Luulen, että monelta paikkakunnalta löytyy tuo ryhmä.

Tänään spraymaalasin etupihan pienen rautapöydän ja kaksi tuolia. Niistä sitten lisää kun ovat valmiit. Voi kun sää nyt pysyisi tällaisena, mutta taitaa olla kylmenevää luvassa. Harmi, kun juuri pääsi kunnolla kesän makuun!

Aurinkoisin terveisin Marika

(Luvassa kuvapläjäys ja osa kuvista on kännykkäkuvia)
4 kommenttia

 1. Kuinka hyvin nuo säätäkestävät matot oikeasti kestää säätä? Alkaakohan homehtua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtääkseni säänkesto on hyvä, meillä tuo matto on katoksen alla eikä kastu kokonaan sateellakaan, joten en usko, että homehtuisi. Matto on materiaaliltaan Polypropeenia.

   Poista
 2. Onpa todella kaunis ja tunnelmallinen kesänurkkaus! <3 Toivotaan, että aurinkoiset säät vain jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juuri sellaisen siitä halusin. : ) No niinpä, saisi olla aurinkoisia päiviä täynnä!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin.