Uutta ilmettä betonipastalla


Oletteko koskaan kuulleet betonipastasta? Minä en ollut, ennenkuin kansalaisopiston kurssilla sain kokeilla tehdä siitä jotain. Otin kotoa mukaani pari lasipurkkia sekä muovisia pääsiäiskoristeluun tarkoitettuja koristemunia. Ajattelin saada niihin jonkinlaista betonimaista ilmettä.

Betonipasta on vesiohenteista erikoismaalia, jolla voi tehdä minkä tahansa esineen pintaan betonimaisen efektin. Kätevää! Betoni kun on muutenkin tosi trendikästä ja itse tykkään juuri tällaisesta rosoisesta ilmeestä mitä betoni tuo, vaikka tässä tapauksessa ei oikeasta betonista olekaan kyse.


Toiseen lasipurkkiin teippasin maalarinteipillä tuollaisen vuoristomaisen kuvion. Pasta tuputeltiin lasipurkin pintaan ja annettiin kuivua (joka tapahtui aika nopeaan). Sen jälkeen pinnalle sai laittaa tummaa sekä valeaa lasitetta, itse käytin vain tummaa lasitetta. Sen jälkeen homma oli valmis! Maalarinteippi kannattaa irrottaa sitten aika nopeaan, ettei se jämähdä maaliin kiinni ja pahimmassa tapauksessa revi osaa maalatusta pinnasta pois. Koristemunien päälle tuputtelin betonipastaa hieman enemmän ja niistä tulikin oikein betonimaiset! Todella kauniit!

Tällaisia betonipasta -tarvikepaketteja myy ainakin Adlibris ja Sinelli. Paketissa on kaikki tarvittava; sieniä, pasta sekä lasitteet.  Tilasin itsellenkin samanlaisen paketin, sillä innostuin tästä tuotteesta todenteolla! Seuraavaksi voisi olla kukkaruukkujen vuoro. Kohta se alkaa terassikausikin ja aina löytyy ruukkuja, jotka tarvitsevat hiema ehostusta.

Marika
1 kommentti

  1. En ole kyllä ennen kuullutkaan, mielenkiintoinen työtapa. Täytyykin joskus testata itsekin, ehostettavia ruukkuja kun löytyy täältäkin.
    Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.