Syksyn trendivärejä 2017

Syksy alkaa pikku hiljaa        näkyä           ja         tuntua.           Koivujen lehdet alkavat yksi kerralaan kellastua ja ruska tekee tuloaan. On aika luopua kesästä ja siivota terassit ja vaihtaa tyynynpäälliset syksyisempään. Täytyy myöntää, että meidän terassi on vielä siivoamatta, ehkä ensi viikonloppuna. Sitä ennen täytyy ehtiä Habitareen ja samalla keikalla nähdä vanhaa ystävää. Ennen Habitareen lähtöä, aloin miettimään tämän syksyn trendejä ja värimaailmaa. Ihan jännittää, näemmekö Habitaressa jotain uutta vai jatkuuko sama värinkyllästeinen elämä sisustuspuolella, kuin tähän asti on ollut nähtävissä. Luulenpa, että se tulee vain lisääntymään ja se mitä tähän asti olemme nähneet, on vasta alkua. Onko sinulla sama fiilis?

Tykkään hirmuisesti valoillaan olevista sisustustrendeistä, jossa on paljon luonnonmateriaaleja sekä murrettuja sävyjä. Luonto on läsnä vahvasti ja se on minulle todella tärkeää! Eläväpintaisia materiaaleja, joissa näkyy elämä. Puuta, rottinkia, juuttia, pellavaa, samettia, betonia jne. Rouheutta, lämpöä sekä kerroksellisuutta, siitä on tulevat trendit tehty. Jokainen voi sitten poimia trendeistä itselleen sopivimmat jutut ja värimaailmat. Ainahan se aikakausi kuitenkin meihin kaikkiin jollain tapaa vaikuttaa, halusimme sitä tai emme.
Käydään läpi hieman, mitkä ovat nyt niitä trendivärejä 2017.

Punaisen eri sävyt; mustaherkukan punainen, mausteinen punainen, karpalo, herkkä pinkki, vadelmasorbetti jne.  Itselläni on mausteisen punainen Broste Gopenhagenin pieni rasia olohuoneen pöydällä.(kuva yläpuolella) Se on löytö Helsingin reissulta. Minulta löytyy myös tyynynpäällinen samaa värimaailmaa. Kiva väripilkku muuten vaaleassa sisustuksessa ja sopii erinomaisesti syksyyn.


Tummanvihreä, sinisen eri sävyt

Vihreys ja vehreys, se on nyt se juttu. Sisusta kotisi viherkasveilla ja tuo seinille trooppisia sisustustauluja tai jopa kokonainen kuvatapetti jostain trooppisesta sademetsästä. Tai maalaa kokonainen seinä vihreäksi tai osta kokonaan vihreä sohva! Valitse omasi!

Erityisesti tummanvihreä on ollut erittäin suosittua ja Tikkurilan maalisävy Vuono olikin vuoden väri viime vuonna. Itselläni tuota vihreää on työhuoneen tapetissa, viherkasveissa ja yksittäisissä esineissä. Tykkään hirveästi vihreän eri sävyistä ja ne tuovat minusta kivaa kodikkuutta sekä raikastavat tilaa. Myös sinivihreät sävyt ovat nyt kovassa nosteessa ja luulenpa että näitä sävyjä tulemme näkemään vielä paljon. Minun uusin hankinta on sinivihreä tyyny Tuurin kyläkaupasta. Ja löytyyhän meiltä petroolin värinen tehosteseinäkin ruokailutilasta.Hento roosa ja pastellisävyt

Hento roosa sekä puuterimaiset sävyt ovat sisustajien suosikkivärejä kuumimillaan! Huonekalukauppoihin on alkanut ilmestyä roosan värisiä sohvia ja muita pienesineitä.  Roosa sopii kauniisti harmaaseen sekä puunsävyihin tuoden ne kauniisti esille. Itselläni on juuri alkamassa maalausprojekti olohuoneessa, jossa yhdelle seinälle tulee tuollaista puuterimaista sävyä. Siitä kirjoittelen heti kun projekti on valmis. Roosaa minulle on alkanut ilmestyä myös vaatteisiin. Neuletakin sekä parin paidan ohella minulla on roosat vapaa-ajan tennarit.Mystiset ja salaperäiset värit

Jalokivivärit kuten ametisti, rubiini, safiiri, opaali jne. mitä näitä nyt on. Vahvoja intessiivisiä värejä, jotka eivät ole ehkä meille skandinaavisille niitä omimpia. Syskyn tullen violetin eri sävyt jollain tapaa mielyttää silmää. Minusta tuntuu, että se on jokavuotinen trendi ainakin kun kaupoissa sisustuspuolella kiertelee. Viime viikolla kauppareissulla ostin Citymarketista yhden vaalean liilan tyynyn tuon vihreän turkoosin tyynyn kaveriksi. Minusta ne ovat yhdessä oiva pari.Musta

Mustia keittiöitä, mustia taloja, mustia seiniä. Musta on uusi valkoinen. Mikkelin asuntomessuilla kotien sisustuksissa näkyi todella paljon mustaa. Tykkään kyllä itsekin mustasta, mutta ehkä sellaisina pieninä ripaisuina tuomaan ryhtiä. Uusiin moderneihin taloihin musta sopii erinomisesti. Mustalla sisustaminen vaatii taitoa ja aika suuren tilan, ettei tunnelmasta tule liian synkkä.

(kuva asuntomessuilta)

Terrakotta ja ruskea

Ruskea tulee, oletko valmis! Heh. Minun inhokkivärini on tulossa kovaa vauhtia taas trendien huipulle. Ehkä se tästä, pienen tauon jälkeen taas tuntuu kivalle. Terrakotta eli poltettu savi tuntuu taas oikein kivalle. Terrakotta on kaunis lisä vaikka sohvatyynyjen seassa näin syksyn tullen. Piristävä, lämmin sekä voimaa antava väri.

Ihanaa lähteä Habitareen katsomaan, miten nämä värisävyt näkyvät huonekaluissa ja tulevissa trendeissä.

Kivaa viikkoa
Marika


(kuva asuntomessuilta)

4 kommenttia

 1. Itse olen myös ihastunut maanläheisiin väreihin. Ja, luulen että värit vaan lisääntyvät sisustuksessa.

  VastaaPoista
 2. Täällä myös hurrataan luonnonmateriaalien trendikkyydelle! Vuosien aikana on oma tyyli löytynyt pikkuhiljaa ja kyllä meillä vaan maanläheisillä väreillä ja materiaaleilla mennään :) Ja se puuteriroosa, se kyllä nyt kummittelee. Kirjoittelin aiemmin vaaleanpunaisesta sohvahaaveestani ja kyllähän se hento roosa sopisi täydellisesti maanläheiseen väripalettiin piristystä tuomaan :) Mukavaa Habitare reissua, itselläni jää tänä vuonna valitettavasti väliin!

  VastaaPoista
 3. Mäkin niin tykkään tästä valloillaan olevasta jutusta. Tosin niin tykkäsin mustavalkoisestakin, ja ajattelin, että nyt ei tarvi muuttaa enää ikinä mitään :D Joopa joo... Aikansa kutakin.

  VastaaPoista
 4. Paljon on kainiita värejä tarjolla.Ruskea oli joskus in,mutta en ainakaan taida sille lämmetä;beige menee.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.