Keittiökaappien irrotus - ihana lopputulos!


Katsoin keittiön yläkaappeja ja yritin hahmottaa miten ne irrotetaan seinästä. Pelotti ihan vietävästi avata se ensimmäinen ruuvi. Mikä tipahtaa ja mistä, repeääkö seinä ja me jäädään kokonaisen keittiökaappirivistön alle. Heh. En ole eläissäni irrottanut keittiönkaappeja, joten se miten yläkaapisto on seinässä kiinni oli ihan vierasta.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin! Saimme irrottettua kaapeista palan kerallaan ja voin sanoa, että aika lujasti olivat kiinni seinässä. Mutta selvisimme ilman isompia haavereita.

Tässä näette miltä keittiö näytti ennen!Tässä kaapit on sitten irroitettu onnistuneesti. Tämän jälkeen päätin maalata seinän Tikkurilan X420 Neito -sävyllä. Se oli minusta kaunis roosahtava sävy joka toisi keittiöön hieman lämpöä. Keittiön vasemmalla puolella meillä on Tikkurilan Petrooli -sävy ja tämä Tikkurilan Neito sopi erinoimaisesti sen kanssa yhteen. Molemmat ovat kauniita murrettuja sävyjä.


Mielessäni on muhinut pitkään ajatus avohyllyistä keittiöön. Avohyllyt ovat nyt mekatrendikkäitä ja aikani niitä katsoessani halusin meille myös sellaisen. Minulla on ollut "henkinen lukko" irrottaa noita kaaappeja seinästä, sillä lopputulosta ei voinut tietää. Ajatus on muhinut mielessäni jo pitkään. Nyt kuitenkin uskaltauduin alkaa hommiin. Ja voin todeta, että olen todella iloinen että lähdin. Jei!Hyllyt teimme itse. Meiltä sattui löytymään sopivaa mäntylautaa jotka sitten sirkkelöitiin sopivan kokoisiksi. Sen jälkeen hiottiin ja maalattiin. Hyllyjen kiinnikkeet ovat House Doctorin Apart -kannattimet ja ne kävin hakemassa blogiystävän Niittylä Home verkkokaupasta täältä. Heillä on varasto täällä Seinäjoella josta löytyy vaikka mitä ihanaa! Käykää ihmeessä selaamassa verkkokauppaa. Minulla on ainakin jo vaikka mitä ostoslistalla! Kannattimien väriksi valitsin messigin. Minusta se sopi tuohon Tikkuilan neito sävyyn mainiosti. Miltäs näyttää?Minusta keittiöstä tuli ilvamampi ja herkullisempi. Tykkään itse hirveästi! Ja mikä on myös hienoa; sain työtasoilta tavarat nostettua tuohon hyllyyn. Inhoan sitä kun tasoilla on jos jonkinlaista purnukkaa ja putelia. Keittiön vasen puoli odottaa vielä remontti inspiraatiota, sillä sinne pitäisi vaihtaa lavuaari. Mutta askel kerrallaan.

Nyt minun täytyy istua keittiönpöydässä aina niin, että näen tuon hyllyn. Iltaisin Ikean hyllyyn kiinnitetty kohdevalaisin tuo ihanaa tunnelmaa. Hyllyn alla on vielä jäljet entisestä valaisimesta ja mietittiin tarviiko siihen laittaa mitään. Se jää nyt nähtäväksi.

Ps: tulipa siivottua samalla myös kaikki keittiön kaapit. Ihanaa luopua tavaroista mitä ei tarvitse!

Inspiroivaa viikkoa
Marika
8 kommenttia

 1. Aivan huippuhieno lopputulos! 😍😍😍

  VastaaPoista
 2. Siis aivan ihana muutos! Koko tila raikastui ihan huimasti :) Itsellä ollut jo pitkään haaveissa keittiön yläkaappien poistaminen, mutta mies ei suostu luopumaan tiskikaapista... Ja nyt kun itse olen viikot muualla, ei oikein voi perustella poistoa, kun paljon vähemmän käytän meidän keittiötä :D Jospa sitä äkkiä valmistuisi, niin voisin suostutella miehen kunnon keittiöremonttiin... :)

  VastaaPoista
 3. Onpa hieno muutos! Värivalinta seinälle on ihan kymppi ja hyllyt ovat kauniit. Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
 4. Tykkään tosi paljon tästä muutoksesta. onko teillä tarkoitus käsitellä tuo hellan takana oleva puutaso jotenkin myöskin? Hirmuisen nätit nuo House Doctorin hyllynkiinnikkeet :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille, minulla tämä kommentointi laahaa perässä vaikka kaikki kyllä luen huolellisesti. Mekin tykätään muutoksesta paljon. Avohylly on yllättäen toimivampi kuin ne entiset kaapit.

  VastaaPoista
 6. Avartaapa todella mukavasti kokonaisilmettä tuo, että vaihtoi nuo hyllyköt. Hienon näköiset hyllyköt vielä kaikenpäälle ja kiva tuo taustaväri. Mäkin olen jo pitkään halunnut tuunailla meidän keittiötä ja olen ajatellut keittiökaappien maalausta ja kahvojen vaihtoa, jos sillä saisi tarpeeksi uutta näköä keittiöön. Tulisi varmaan halvemmaksi kun heittää kokonaan uusiksi. Tuokin hyllykköidea olisi super kiva, mutta meillä on vain muutama kaappi, niin niistä ei pysty luopumaan.

  VastaaPoista
 7. Paljon tuo lisätilan tuntua, kun ei ole kaappeja. Meillä on ovien vaihtoremontti tulossa, nyt olisi kuitenkin tarkoitus saada hieman "ilmavampi" lopputulos, mahdollisesti jonkinlaisilla laseilla. Myös yhdeltä seinältä otetaan kaapit kokonaan pois. Meillä on todella paljon säilytystilaa täällä, ja kaikelle tilalle ei ole käyttöä. https://www.ovien.fi/ovenvaihtoremontit/

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.