Asuntomessut Seinäjoella 2016 - OSA 1Meillä SObloggareilla sekä Vaasablogeilla oli ilo päästä tutustumaan Seinäjoen asuntomessualueeseen jo näinkin varhaisessa vaiheessa. Mielenkiinnolla ja intoa puhkuen lähdin katsastamaan mitä oman kotipaikkani asuntomessualue näyttäisi. Asiaa Seinäjoen asuntomessualueesta olisi niin paljon, että teen aiheesta useamman postauksen. Malttakaahaan odottaa seuraavaa. Talojen rakennustyöt ovat vielä hyvin eri vaiheissa ja sisätyöt suurimassa osassa vielä ihan kesken, joten mitään siustuskuvia ette vielä voi valitettavasti nähdä, paitsi yhdestä, josta on tulossa ihan oma juttunsa.

Messualueelle nousee 34 omakotitaloa, joista yksi on paritalo, pääsimme tutustumaan niistä kuuteen omakotitaloon. Talot sijoittuvat messualueelle korttelipihoittain, joista jokaisella on omat erityispiirteensä mm. värityksen suhteen. Korttelipihat sulautuvat huomaamattomasti ympärillä olevaan koskemattomaan luontoon. Messualue sijaitsee Kyrkosjärven tuntumassa ja osasta taloista on näkymä järvelle.

Tapaamisen meille SOblogesteille oli järjestänyt Hanna, rakennusliike Sarkoa Ky:stä joka rakentaa asuntomessualueella Nixi -taloa (ylin kuva) sekä blogiystävämme Tiina, siskonpaneelisoppaa -blogista.  Heti kierroksen alussa pääsimmekin ihastelemaan juurikin tätä Nixi -taloa.  Kirsi Joensuu piti meille pienen esittelyn asuntomessualueesta ja samalla saimme nauttia pientä purtavaa. Esillä oli myös Virpi Mäkisen kaunista ja ajatonta taidetta. Virpi on myös blogiystävämme ja pitää blogia nimeltä Keltainen keinutuoli.

Yhteistyökumppaneina olivat myös Lapuan Kankurit ja LuinSpa. Joilta saimme pienet muistamiset kotiinviemisiksi.

Talot aluella olivat hyvinkin erilaisia; oli huikeita wow -kohteita ja sitten niitä tavallisen pulliaisen kukkarolle sopivia kohteita. Arkkitehtuuri vaihteli myös kovasti, mutta sellainen laatikkomaisuus on varmasti tämän päivän henki. Paljon näkyi myös suuria ikkunoita jotka alkoivat jo lattiasta tehden talosta erittäin valoisan ja luonnonläheisen.  Myös perinteinen pohjalaistalo mahtui joukkoon sekä Talo Nuuka jossa rakennusmateriaalit on valittu huolella; hengittävistä materiaaleista ja egologisesti. Siitä lisää myös myöhemmin.

Nappasin kuvia taloista liikkuessamme alueella joten tässä teille hieman makupaloja alueelta.
Palaan sitten taas uuden postauksen kera asuntomessualueelle.

6 kommenttia

 1. Voi asuntomessuilla on niin ihana käydä. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ihanaa että se on näin lähellä tänä vuonna! : ) Ja kiva kun liityit lukijaksi, tulen varmasti vastavierailulle.

   Poista
 2. Hei! Kiva kun kävitte asuntomessuilla! Meillä on sinne myös talo rakenteilla. Asuntomessurakentaminen tuo mukavan särmän, ja ennen kaikkea deadlinen rakentamiseen. Vaikka julkiset tupaantuliaiset hirvittää jonkun verran, on kuitenkin kiva esitellä myös omaa kotiaan muille. Voit käydä seuraamassa modernin hirsitalomme rakentumista blogistani http://talomarkki.blogspot.fi/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi, Täytyypä heti käydä katsomassa. : ) Varmasti ihana kokemus tämä messualueelle rakentaminen. Tulemme iloiten katsomaan myös Talo Markkia.

   Poista
 3. Meikäläinen siellä lempipuuhassansa ;) Hieno päivä takana, ja mahtavia eri ýksityiskohtiin pureutuvia kuvakollaaseja ja blogitekstejä eri blogeissa. Alueen omaleimainen tiivis kaavoitus, ja nyt lumen peitossa oleva mukulakivin päällystety kylänraitti taloineen tekevät Pruukinranasta Seinäjoen helmen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän sinä olet! Hih.. Oli oikein mukava reissu, kiitos vielä! Niin se mukulakivi, oih..kesällä varmaan ihan toisennäköinen. : )

   Poista

Kiitos kun jätit viestin.