Rakkaudesta valokuvaamiseen


Tänään vietetään kansallista valokuvapäivää.

Ostin tämän nykyisen järkkärini EOS 500D:n vuonna 2010, kun nuorin lapsistani oli yksi vuotias. Kuvasin hänen kasvuaan ja arkeaan, kunnes aloin kirjoittamaan blogia lähinnä hänen vaatetuksestaan. Jotkut voivatkin muistaa tuon blogin.

Noista hetkistä lähtien minulla on ollut kamera kädessä lähes viikottain tai jopa päivittäin. Tykkään hirmuisesti vangita kuviin tunnelmia ja kauniita asioita/ilmiöitä, joista voi inspiroitua tai saada hymyn huulille. Itse inspiroidun monesti kauniista kuvista, mutta myös pidän kuvista, jotka puhuttelevat minua erityisesti. Kuten juuri uutisissa olleen pienen pojan kuva, kun hänet pelastettiin sortuneen talon raunioista. Tuijotin kuvaa kauan ja mietin, minkälainen tarina pojan takana on ja mitä hän oli joutunut kokemaan. Teki mieli lohduttaa ja hakea turvaan. Suunnaton myötätunto tuota haurasta pientä poikaa kohtaan, joka ei itsekään ymmärtänyt mitä oli juuri tapahtunut. Olen silti iloinen, että tällainen kuva saatiin otettua, että me näkisimme mitä maailmalla oikeasti tapahtuu ja voisimme ymmärtää heitä paremmin.Kauniit kuvat inspiroivat luomaan uutta ja uusiutumaan. Monesti myös katselen maailmaan aivan kuin linssin läpi ja autossa monesti suustani pääsee "voih tuosta olisi saanut ihanan kuvan", samalla kun viiletämme tuhatta sataa autolla ohi. Aina ei voi pysähtyä. Valokuvaus on juurtunut sydämeeni ikuisesti ja se seuraa minua minne ikinä menenkin.
Myös tämän blogin keskeisempiä asioita ovat juuri kauniit valokuvat ja pyrin kehittymään valokuvaksen saralla edelleenkin. Olen aika pitkälle itseoppinut ja vain sinnikään valokuvaamisen tuloksena löytänyt omanlaisen tyylin kuvata. Olen kantanut sinnikäästi tuota painavaa järkkäriä, niin ulkomaanmatkoilla kuin messuillakin. Onneksi nykyään myös kännykällä saa siedettäviä kuvia ja pystynyt jättämään kameran kotiin.

Nyt hankintalistalla on uusi parempi kamera. Tämä nykyinen on kyllä ollut elämäni täydellisin ostos ja se on palvellut minua hyvin.

Marika
4 kommenttia

 1. Kauniit kuvat! Valokuvaaminen on kyllä tosi kiva harrastus, ja blogin myötä sitä innostuu aina vaan lisää ja lisää. Jos haluat, tule mukaan Mustaa ja Valkoista -haasteeseen blogissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 😊 kyllä se on juuri niin. Täytyypä tarttua haasteeseen kun ehdin.

   Poista
 2. Hurmaavat kuvat ja tuo valo!!
  Elokuun tunnetta täynnä.

  Lempeää sunnuntain jatkoa täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Susanna! 😊❤ ja kivaa viikkoa sinne myös!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.