Eteinen - kutsuva sisääntulo


Sanotaan, että eteinen on erittäin tärkeä osa kodin sisustusta, sillä siellä toivotetaan tulijat tervetulleeksi ja se näkymä mikä eteisestä välittyy, piirtyy tulijan mieleen ensimmäisenä. Siitä muodostuu ensivaikutelma kodista. Meillä sisään astutaan tuulikaappiin, joka nyt on niin last season! Mutta ei auta, se nyt on siinä. Pitää vain yrittää luoda siitä viihtyisä ja toimiva.

Kesällä maalasin eteisen lattian V33 -maalilla valkoiseksi ja seinät osittain mustiksi, maalaamisesta voit lukea täältä, klik. (lattiassa maali on pysynyt todella hyvin). Eteineinen  on kotimme tummin "huone" ja mietinkin tuota mustaa, oliko se niin hyvä idea sittenkään. Kaiken vaaleuden ja valoisuuden keskellä on hieman vaikea tottua näin tummaan. Onneksi tuosta tuulikaapista astuessaan aukeaa edessä suuri eteisaula, joka loistaa vaaleudellaan sekä valoisuudellaan. Löysin muutama viikko sitten kirpparilta tuollaisen ihanan retropeilin ja tämä ihana senkki kotiutui meille eilen. Minusta senkki on kaunis ja tuo puun kuviointi ihana. Senkki on nyt vain nostettu tuohon eikä sille ole vielä tehty mitään. Voisin ehkä hieman kunnostaa sen pintoja, kun ensin selvitän mitä sille voi tehdä. Tästä se pikkuhiljaa muotoutuu, uusi lookki eteiseen. Heh.

Onko hitti vai huti? 

Marika


Ps: löysin koneelta kesällä otetun kuvan, jossa tuo näkymä joka aukee suoraan kohtisuoraan tuulikaapista.4 kommenttia

 1. Hitti ehdottomasti. Kaunis eteinen teillä ja rauhallinen näkymä muualle kotiin.
  Ja, tuo on niin totta että eteinen on kodin käyntikortti. Meillä on ns eteinen/kuisti ja sitten kuraeteinen kodinhoitohuoneessa. Itse käytämme oikeastaan vain tuota kodarin ovea. Siellä on avonaiset naulakot (mitä inhoan) joihin lapset saa takit yms näppärästi itse laitettua. Mutta, vaikka lattialla ei tavaroita lojukaan ja vaatteet naulakossa, on näkymä järkyttävä. :) Kuisti on taas aina siisti ja sinne on kiva mennä. Onneksi suurinosa vieraista on ymmärtänyt että käyttävät kuistin sisääntuloa. Joskus joku erehtyy tulemaan kodarista, mua ärsyttää. No, mikä? Se kun vaatteet näkyvillä "sekaista". Myönnettäköön että turha aihe ärsyyntyä. :) Mutta, uskon että moni tietää mitä tarkoitan. :)
  PS. Jos kodarikin olisi siisti (ilman naulakoissa olevia vaatteita ja kypäriä) ei se olisi todellinen lapsiperheen koti. Ja, täytyy olla tyytyväinen että lapset laittavat tavaransa paikoilleen eikä jätä lattialle lojumaan!

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti hitti. Ihana senkki.

  VastaaPoista
 3. Hitti ehdottomasti!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.