HABITARE MESSUILLA 2016


Terkkuja Habitaresta!

Pieni rentouttava ja inspiroiva miniloma pääkaupunkiseudulla on takana. Minusta on ihanaa käydä Helsingissä aistimassa "suuren" kaupungin tunnelmia, kun täällä "maaseudulla" asutaan. Noh, Seinäjoki kasvaa hurjaa vauhtia, mutta silti tunnelma on täällä hyvin maalaismainen. Olen itse asunut aikoinaan 10v. Helsingissä ja osa minusta haikailee sinne edelleen. Se on kuin toinen koti, jossa täytyy käydä aika ajoin. Onhan kolme ensimmäistä lastani syntyneet siellä ja paikkaan liittyy hirveästi muistoja.


Habitare oli minusta tänä vuonna hyvin mielenkiintoinen, täynnä värejä ja osastoihin oli paneuduttu oikein kunnolla. Oli sisustettu oikean näköisiä koteja ja loosseja. Oli käytetty mielikuvitusta ja yhdistely eri tyylejä. Oli oikeasti katseltavaa ja ihmeteltävää.

Tulevat trendit taitaa sanoa hyvästit vaaleudelle ja elettömyydelle ja värit palaavat hurjaa vauhtia suomalaisiin koteihin. Minusta se antaa paljon enemmän mahdollisuuksia sisustuksessa kuin huonekalujen ja muiden sisustukseen liittyvien tuotteiden valmistuksessa. Nyt ollaan persoonallisia ja yhdistellään eri asioita sujuvasti. Mielenkiintoinen aikakausi siis alkamassa. Vai mitä?

Messut aloitimme Topi -keittiöiden aamupalatilaisuudessa, jonne meidät oli kutsuttu. Saimme ihanaa tuorepuuroa ja raikasta puolukkapirtelöä. Sikke Sumari esitteli meille Topi -keittiöiden uutuuksia ja tietysti trendikkään aamupalakaapin. Voi, se olisi niin kätevä! Kaikki kodinkoneet saisi kätevästi piiloon ovien taakse. Miten inhoankaan kaikkia niitä kodinkoneita jotka pitää olla esillä. Pitääköhän tässä alkaa miettimään uutta keittiötä..heh.


Hakolan osastolla kävin moikkaamassa tuttuja työkavereita, sillä olin viime vuonna työharjoittelussa Junetilla, joka sijaitsee Hakolan tehtaan yhteydessä Jurvassa. Sain seurata ihan paalupaikalta tuotteiden valmistusta ja ihailla uusien tuotteiden lanseerausta, jotka tekivät tuloaan kovaa vauhtia. Oli kiva päästä kurkistamaan kulisseihin ja siten ymmärtää bisneksen haasteet ja valmistustavat.

Hakolalla on nyt valikoimassa ihana Samuli Helavuon suunnittelma riippu-hylly, jonka voisin hankkia myös omaan kotiin. Kaunis ajaton ja yksinkertainen hylly, jonka voi vapaasti sijoittaa, vaikka ikkunan eteen ja minulla olisi sille heti paikka keittiön ikkunan edessä. Hyllyyn voi ostaa kukille tarkoitettuja ruukkuja, jotka upotetaan hyllylautaan. Hylly toimii siis ihan kirjahyllynäkin jos niin haluaa. Minä tietenkin laittaisin siihen kukkia kun niistä olen nyt innostunut.

Marimekon osasto oli kauniisti sisustettu ja Marimekko -fanina tietysti ihastelin kaikkea. Tuo läpinäkyvä maljakko on kyllä niin ihana ja sitä voisin toivoa vaikka joulupukilta. Heh.

Ja lopuksi vielä kuvapläjäys messuilta. Paljon oli nähtävää ja uusia tuttavuuksiakin tuli tehtyä. Ehkä jotain yhteistyökuvioitakin on luvassa. Kivat messut tällä kertaa.

Marika
2 kommenttia

 1. Kiva kooste ja upeat kuvat Marika!:) Minua niin harmitti, kun en päässyt tuonne aamupalalle töiden vuoksi! Olisi ollut kiva taas tavatakin.:)
  Oli kyllä hienot messut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! 😊 No voi harmi, ois ollu kiva nähdä. No ens kerralla sitten.

   Poista

Kiitos kun jätit viestin.