Koululaisen huoneen sisustus


Tyttäreni on nyt ekaluokkalainen.
Olemme ostaneet hänelle Ikean Minnen -sängyn silloin, kun hän oli muutaman vuoden ikäinen ja se on ollut hänellä käytössä tähän päivään saakka. Sänky on kyllä ihmeen kestävä ja kestää jopa aikuisen painoa ja nukkumista. On kyllä hintansa arvoinen sänky, joten voin lämpimästi suositella! Meillä sängyssä on jo ihan normaali "aikuisten" patja.
Pitääpä kaivaa kuva neidin huoneesta vuosien takaa, niin näette millainen pienen prinsessan huone oli aikoinaan. (kuva postauksen lopussa)

Yritin kyllä tässä kerran ehdotella toisenlaista sänkyä, mutta laihoin tuloksin, sillä hänelle oli tärkeintä, että sänky on sama tai samanlainen. Lapselleni on tärkeää, että hän saa päättää tietyistä tärkeistä ja rakkaaksi tulleista asioista, joten en ala väkisin mitään tekemään. Mutta sitten satuin huomaamaan, että blogiystäväni ja kaimani Marika, myi paikallisella fb-kirppiksellä samaa sänkyä mustana. Tyttökin innostui ajatuksesta ja niin vaihdoimme valkoisen Minnen -sängyn mustaan! Minusta musta erottuu tuolta huoneen värimaailmasta paremmin ja on hieman isomman tytön sänky.

Huoneessa vaihdettiin järjestystä sekä olohuoneessa ollut keinutuoli tuotiin tytön huoneeseen. Keinutuoli ei enää mahtunut olohuoneseen, mutta koska kaikki tykkäämme siitä valtavasti, emme raaskineet siitä luopua. Niin se oli mahdutettava tytön huoneeseen.

Lisäksi olen pähkäillyt, pitäisikö seinä sängyn takana joko maalata tai tapetoida. Nyt tarvitsen teidän apua, ehdotelkaa värejä tai tapettia, mikä tänne sopisi parhaiten!?  Ikkunaseinä sekä sängyn takana oleva seinä on maalattu hyvin vaalealla sinisellä, joka tuskin näkyy minnekään. (ihmeen hyvin kuvassa) Joku graafinen tapetti voisi olla kiva ja harmaatakin seinää olen miettinyt. Ehkä se tapetti kuitenkin toisi enemmän elävyyttä, kun/jos kaikki muut seinät olisivat valkoiset. Ideoita?
Tyttö on karsinut omia tavaroitaan urakalla ja sellaiset lelut, jotka ovat pitkään olleet leikkimättä, laitetaan eteenpäin. Kohtahan on taas joulu ja olenkin vähän vinkannut, että pukki ei pian tuo mitään, kun joka paikka pursuaa tavaraa. Heh. Hyvin on mennyt oppi perille.

Eilen löysin kirpparilta sellaisen Ikean metallilaatikoston (ei vielä kuvassa), jonne eilen asetteli tuntikaupalla lelujaan järjestykseen. Tarkkaa puuhaa, johon äiti ei saa hirveästi puuttua. Meillä ainakin on paljon pieniä leluja; My littele poneja, Petsejä, legoja, pieniä suloisia eläimiä, mitä lie.. Nyt uutuutena tullut nuo pienet hamsterit, joka näkyy tuossa koulupöydällä. Niitä nyt toivotaan pukilta lahjaksi.Ja lopuksi kuvaa neidin huoneesta vuosien takaa. Voi miten kaikki onkaan muuttunut ja lapsi kasvanut. Tässähän tulee aivan tippa linssiin kun näitä katsoo. Voi kun vielä saisi palata ajassa taaksepäin ja rutistaa tuota veikeää pulloposkea. Heh. Tuossa ensimmäisessä kuvassa, tytöllä on kainalossa rakas Pingu -pehmolelu. Niistä oli kaksikin kokoa, joista toinen on nyt tytön hyllyllä kehyksissä. Ihana muisto, joka oli silloin niin tärkeä ja rakas!

Iloista päivää!
Marika


4 kommenttia

 1. Voi kun näyttää ihanalta huoneessa ja sänky pääsi kyllä hyvää kotiin <3 Niin pidetty sänky meilläkin tämä oli, mutta joo, ei enää pojalle sopinut :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä pääsi hyvään kotiin! Näyttää minustakin kivalle. Kiitos kaupoista vain! Aika aikaansa kutakin, niin ne lapset kasvaa ja sänkykin jää pieneksi. : )

   Poista
 2. Ihana koululaisen huone. Niin ne vuodet vierivät ja lapset kasvavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niinhän se on! Onneksi voi katsoa kuvia ja muistella. : )

   Poista

Kiitos kun jätit viestin.