Tyylikäs uusi jalkalamppu ja raakasuklaa


Olen ihan heikkona kaikenlaisiin valaisimiin. Jos olisi varaa hankkia kalliimpia Design -valaisimia, niin varmasti niin tekisin, mutta opiskelijabudjetilla täytyy tinkiä jostain. Mutta maailma on täynnä kauniita valaisimia! Mielummin yksi liikaa kuin liian vähän, sillä valaistus on niin iso osa sisustusta.

Olohuoneen edellinen jalkalamppu oli kirppislöytö ja sen tilalle pähkäilin uutta, hieman tunnelmaa tuovaa valaisinta, jossa olisi hieman messinkiä. Lopuksi päädyin tähän Elloksen Preston -valaisimeen. Valaisimessa on jykevä ja tyylikäs marmorijalka ja runko on messinginväristä metallia. Se on kaunis! Valaisin erottuu kauniisti mustia verhoja vasten ja tuo mukavaa piristystä tähän olohuoneen värimaailmaan. Valaisimen juurella myös ensimmäinen kukka, jonka onnistuin unohtamaan ilman kastelua. Heh.  Mutta miten kaunis se onkaan tällaisenaan, karuna omana itsenään! Yritän nyt elvyttää sitä, mutta voi olla jo liian myöhäistä.

Tällä kertaa kuvasin hieman tunnelmallisempia ja tummempia kuvia kuin yleensä. Innostuin ja inspiroiduin kun näin  Fridan, Koti kaupungin laidalla -blogin kauniit kuvat hänen kotoaan. Frida se vaan osaa ja hän on yksi esikuvistani. Terkkuja vaan!
Tunnelmallisiin iltoihin kuuluu tietysti myös suklaa, suklaa ja vielä kerran eläköön suklaa!
Sehän on naisen paras ystävä! Heh.

Sain maisteltavaksi Goodion ihanaa raakasuklaata, enkä ollutkaan ennen maistanut sitä, joten herkkusuuna lähdin mukaan suurella innolla. Makuina minulla olivat Gool Mint sekä Cacao. Ehdoton suosikkini oli tietysti tuo minttu! Cacao ei ole tällaiselle sokerihiirelle se paras mahdollinen maku, mutta luulen, että valikoimista löytyy mintun tapaisia muita ihania makuja. Seuraavaksi aion kokeilla Cranmary -makua, sillä se on tehty yhteistyössä isokyröläisen ja pohjalaisen Kyrö Distillery Companyn kanssa. Suklaassa on kirpeää karpaloa sekä rosmariinia. Toivottavasti löydän sitä vielä, eikä tämä ollut mikään sesonkituote.
Tätä suklaata ei ahmita sekunnissa, vaan sitä kuuluu nauttia hitaasti imeskellen, jolloin maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Kannattaa kokeilla! Yksi levy maksaa noin 4-5e, joten ei tuo hintakaan paha ole terveellisestä suklaasta. Tämä on myös oiva joululahja pukinkonttiin. Goodio suklaat on myös pakattu kauniisti joka mielyttää esteettistä silmääni todella paljon.

Mikä sitten on Goodio?

Goodio on täysin suomalainen, Helsingissä toimiva yritys. Se on perustettu vuonna 2015, ymmärsin, että kolmen miehen toimesta. Suklaa valmistetaan luomuna sekä täysin käsityönä Helsingin herttoniemessä. Goodion fb -sivuille pääset tästä linkistä. 
Goodion tuotteet vaikuttavat todella mielenkiintoiselle ja taisivat saada minusta yhden asiakkaan lisää. Jos vaikka oppisin syömään vain pienen palasen suklaata kerrallaan, nauttien kera kahvikupposen.

Suussasulavin terveisin
Marika


4 kommenttia

  1. Nam, raakasuklaa on hyvää. Itse en ole raaskinut ostella noita valmiita raakasuklaalevyjä tai patukoita, mutta olen useasti tehnyt sitä itse. Niin voi lisätä joukkoon mitä haluaa, esim manteleita tai gojimarjoja. Sitä kun syö viikon niin tavallinen suklaa ällöttää ja maistuu liian sokeriselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä täytyy sanoa, että yllätti minut positiivisesti. Ai, pitääpä kokeilla joskus.

      Poista

Kiitos kun jätit viestin.