Vuoden väri 2017


Olen tässä viikonlopun pahkäillyt uutta maalisävyä keittiön välitilaan, kuin makuuhuoneen seiniinkin. On yllättävän vaikea valita sitä täydellistä sävyä/väriä, kun on niin monta kivaa ja valinnanvaikeus iskee jo alkumetreillä! Posti vielä tipautti luukusta Tikkurilan Color Now -lehtisen tai oikeastaan tämä on kuin aikakauslehti, todella laadukkaasti tehty. Tikkurilan lehti värien rakastajalle eli minulle! Uppouduin kuin ankkuri sohvan nurkkaan ja imin kaikki tämän vuoden trendiväreistä. Kaikki tämä vuoden värit ovat minusta kauniita! Hieman murrettuja ja hempeitäkin.

Tikkurilan vuoden väri 2017 on tyylikäs Angora H466.

"Se huokuu ranskalaista charmia mutkattomasti ajan hengessä. Angora ei ole äänekäs julistus vaan kaunis ja raikas yleisväri, joka sopii moneen kotiin ja tunnelmaan. Sisustajalle Angora on käytännöllisen neutraali valinta, olemata koskaan tylsä tai lattea. Pehmeä Angora H466 löytyy Tikkurilan Tunne väri -värikartasta."Alemman kuvan kokonaisuudessa on käytetty seuraavia värejä. Valokuvaaja ja bloggaaja Riikka Kantinkoski loi rauhallisen olohuoneen Color Now 2017 Hazy -värikokoelman harmonisilla sävyillä.
(H466/Angora, N439/syvänne, N494/Nefriitti, V418/Rustiikki ja K498/Valkama)


Lisää kauniita trendivärejä voit nähdä näissä kuvissa. Oi, oi, kaunista on! Voin kuvitella meille useammankin värin näistä. Joko ihan pieninä annoksina tai ihan tehostevärinä jossakin huoneessa. Täytyy jatkaa pohdintoja ja hieman kokeilla värilastun avulla, miltä mikin väri omassa seinässä näyttäisi.

Lauantaiterveisin Marika


Kuvat Tikkurila


7 kommenttia

 1. Tikkurilla on ollut aina kauniit värikartat ja laadukkaat maalit. Jos joku multa kysyis neuvoa, miltä merkiltä kannaattaa seinämaalit ostaa, niin vastaus olisi Tikkurila. Heidän huonekalumaalisarjansa on myös hyvä. Trust me, tiedän mistä puhun. ;) Sen verran pitkään istuin kuolunpenkillä opiskelemassa kuivumisaikoja ja sidosaineita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös tykännyt. Nythän lupaavat myös, että väri näyttää juuri samalta seinässä kuin tuossa värilastussa. Helmi -kalustemaalista ei ole kuin hyvää sanottavaa. Maalasin sillä keittiön kaapinovet. 😊

   Poista
 2. Hei! Sanokaas millä kannattaa maalata sisäkatto, joka on tummunut 14 vuodessa ruskeaksi ja oksankohtia on runsaasti ja ne ovat tummanruskeita? Valkoiseksi haluttaisiin ja pienellä vaivalla, koska maalattavaa on 136 neliötä. Ja meitä on kaksi vanhaa eläkeläistä, joista toinen (minä) annan ohjeita ja toinen tekee. Eteisen katto käsiteltiin vuosi sitten jollain vahalla, mutta oli hyvin työlästä levittää sitä, peitti kyllä hyvin. Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,neuvojen antaja : ) Suosittelen tekemään pohjatyöt huolellisesti. Muistaakseni on olemassa oksalakkaa, jota sipaistaan oksakohtiin, jotta ne eivät näkyisi läpi maalatusta pinnasta. Katto täytyy puhdistaa huolella ja pestä esim. Maalarinpesuaineella ensin. Antaa kuivua yön yli. (Kolojen pakkelointi ja epätasaisuuksien hiominen). Oksalakkaa oksakohtiin ja sitten pohjamaali. Sen päälle 2 kertaa maali. Maali pitää olla sellaista, ettei se valu. Rautakaupassa osaavat neuvoa mikä maali parhainta. Maalitelaan saa varren ostettua, jolla helppo levittää. Nurkkiin sitten pensselillä. Mietin vielä, että jos katossa nyt vaha, pitääkö se poistaa/hioa ensin? Toivottavasti tästä oli edes hieman apua. Onnea urakkaan! Mutta varmasti kodista tulee valoisampi!

   Poista
  2. Jep. Panosta pohjatöihin. Pohja pitää aina pestä ja hioa, muuten siihen ei tartu kunnolla mikään. Ja joo, Oksalakkaa oksakohtiin. Ja kannattaa miettiä haluaako urakan tehdä öljy- vai vesipohjaisilla tuotteilla. Rautakaupassa kyllä neuvotaan.

   Poista
 3. Kiitos vinkeistä! Olemme jo vuoden siirtäneet tätä urakkaa, mutta nyt täytyy ryhdistäytyä. Katto on niin hallitseva osa kotia ja nyt se on ruman painostava. Yritämme tehdä sille jotain. Kerron sitten (vuosien päästä? ) kuinka kävi. Kiitos sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä, kyllä se on kaiken vaivan arvoinen. 😊

   Poista

Kiitos kun jätit viestin.