Tarina yrityksen takana


Miten ihana onkaan kuulla tarinoita yritysten synnystä, varsinkin kun se on erityisen mielenkiintoinen ja tässä tapauksessa romanttinenkin. Minäpä kerron teille yhden tarinan, jonka sain juuri kuulla sunnuntai brunssillani Valkoisessa Puussa.


Valkoisen Puun tarina alkaa Amerikasta, sieltä merten takaa, jossa Kauhajokelaisyntyinen Kirsi tuolloin asusteli. Eletään vuotta 2002. Kirsi ja Mark tapasivat toisensa internetin treffipalstalla ja jo kolmannella tapaamiskerralla vaihtoivat vihkivalan. He olivat kaksi luovaa ihmistä, jotka ensihetkistä lähtien tiesivät, että he jakavat samaa intohimoa elämässä.

Pariskunta asusteli vielä muutamia vuosia Amerikassa,  kunnes muuttivat vuonna 2007 Kirsin kotikaupunkiin Kauhajoelle. Amerikassa ollessaan he aloittivat keramiikkabisnestä, joista Hans&Emma -sarja sai alkunsa pariskunnan lasten mukaan. Muuton myötä syntyi ajatus kahvilabisneksestä, joka sitten totetui vuonna 2011, kun ensimmäinen Valkoinen Puu -kahvila avattiin Kauhajoen kotiseututaloon. Kahvilan erikoisuutena on amerikkalaiset kakut sekä leivoinnaiset. Tietenkin Markin mummon sekä muiden sukulaisten resepteillä leivottuina. Valkoinen Puu suosii luomua sekä eteläpohjalaisia lähellä tuotettuja raaka-aineita.


 
Kahvilan toiminta laajeni Seinäjoelle viime vuonna ja on myös saanut hyvän vastaanoton täällä minun kotikaupungissani. Tykkään kahvilan modernista ja trendikkäästä ilmeestä, sekä ripauksesta jotain vanhaa. Kahvila on iso, valoisa sekä kakut ovat suussasulavan maukkaita! Kakunpalat ovat niin suuria, että välillä tihkaisee saada koko palaa syödyksi. Heh.

Valkoisen Puun toiminta on laajentunut jälleen tänä kesänä. Meidät blogistit pyydettiin viime sunnuntaina brunssille Seinäjoen kahvilaan, jossa meille kerrottiin kahvilan uusimmista tuulista.
Ensimmäiseksi minun on ilo esitellä teille Valkoisen Puun Coffee Box!
Se on aivan huippuhieno moderni festarikahvila! Harmi, ettei boxista ole vielä kovin montaa kuvaa, sillä ensimmäinen Coffee Box valmistui juuri näillä minuuteilla. Valkoisen puun instatilillä voit nähdä muutaman kuvan täällä. Coffee Boxin tarkoitus on tarjota festareilla sekä muissa tapahtumissa Valkoisen puun tuotteita, modernissa ja visuaalisesti kauniissa ympäristössä. Coffee Boxin ulkonäkö jäljittelee kahviloiden visuaalista ilmettä. Tuskin maltan odottaa, että pääsen näkemään sellaisen livenä.

No missä tällaisen Coffee Boxin voi sitten nähdä?
Ensimmäinen Coffee Box avataan tänään Nummirockissa. Sen jälkeen Coffee Boxin voi nähdä ympäri Suomen monessa tutussa tapahtumassa. Provinsissa, Porin Jazzeilla, Vauhtiajoissa jne. Alapuolella olevasta kuvasta voit katsoa tarkalleen, missä festarikahvila kulloinkin menee.


Valkoinen Puu kahviloihin on myös tulossa lähiaikoina uusia tuotteita. Suurin osa tuotteista on valmistettu lähellä olevista raaka-aineista, huolella ja sydämellä. Saimme kotiin testattavaksi näitä tuotteita ja voin kertoa, että ne ovat herkullisia! Kokeilin itse ensimmäistä kertaa Chai-lattea ja olin myyty! Ai että, miten hyvää! Maku on hieman mausteinen, mutta pehmeä. Chai-latteni kanssa söin croisantin Valkoisien Puun mansikkahillon kera. Toinen syvä huokaus! Nämä kaksi sopivat yhteen kuin nenä päähän! Mansikkahillo on koko perheen suosikki ja melkein jo syöty! Saimme mukaan myös mehuja sekä luomuspelttijauhoja. Nämä jauhot ovatkin minulle uusi tuttavuus. Täytyypä testata niitä tässä lähiaikoina.

Iloista juhannusta!
Marika
2 kommenttia

  1. Ihana tarina heistä ja firmasta.Pari viikkoa vierailin Amerikassa ja eilen palasin.Siellä on kahviloita ja -kulttuuria joka lähtöön.

    VastaaPoista
  2. Tuli amerikkalaisuudesta ja chai laytesta mieleen, että voisi olla ihanaa syksyllä maistaa kuuluisaa amerikkalaisten syysjuomaa, pumpkin spice lattea 😍

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.