Askartelukaapin sisältöKurkataanko minun askartelukaappiini?

Bongasin tässä jokin aika sitten kivan kaapin paikallisesta roskalavaryhmästä ja päätin hakea sen meillle. Ensin ajattelin kaappia ihan eri tarkoitukseen, mutta kun näin kaapin livenä, mieleni muuttui. Kaappi on sen verran iso ja syvä, että päätin tehdä siitä askartelukaapin.

Nahkavetimet

Kaapista puuttui vetimet, jotka tein itse vanhasta vyöstä. Nahkavetimet on helppo tehdä itse, ainoa asia mikä tekemisessä oli haastavaa, oli saada leikattua suikaleet tasaisen suoraksi. Minulla oli niin huono terä mattopuukossani, että olisi tehnyt mieli heittää sillä vesilintua ja taisi siinä muutama ärräpääkin lentää. Nahkavetimistä tuli kuitenkin ihan siedettävät eikä minua pieni rosoisuus haittaa, minusta se on vain postiivista ja hyvin luonnollista.

Miksi askartelukaappi?

Askartelukaapin positiivisia puolia on se, että siitä saa aina ovet kiinni kun askartelu jää kesken. Ei pöydillä lojuvia keskeneräisiä piirrustuksia, papereita, liimoja eikä mitään muutakaan pikkuroinaa. Kieli keskellä suuta asettelin teippirullani pikkuruisiin lokeroihin kaapin perälle. Nautin suunnattomasti kun tavaroilla on oma paikka ja ne on kätevästi saatavilla. Tämä kaappi on sellainen, että voin istua sen edessä ja tehdä askarteluja ns. "kaapissa". Kuulostaa hieman hassulle, mutta ymmärrätte varmaan.


Joulukortit ja lahjojen paketointi

Pikku hiljaa alan valmistautua jouluun ja olenkin hankkinut jotakin tykötarpeita joulukortteja varten. Tykkään askarella ainakin osan joulukorteista itse. Täällä voit käydä katsomassa miltä viimevuotiset kortit näyttivät.

Visuaalisena ihmisenä käytän aikaa myös joululahjojen huolelliseen paketointiin. Miten ihana onkaan valita kivoja joulupapereita ja asetella nauhoja. Oivaltaa jokin uusi tapa paketoida ja koristella lahjoja. Pinterestissä on valtavasti ideoita ja voisin selata sitä tuntitolkulla!  Minusta paketointi ja askatelu on erittäin terapeuttista, nautin suunnattomasti tällaisesta puuhastelusta. Tiesitkö, että jouluradiota voi jo kuunnella netissä? Meillä jouluradio on soinut jo muutamana päivänä, samalla kun asettelin jouluvaloja. Niin sitä kotiin hipii joulu, askel kerrallaan.

Terveisin jouluihminen
Marika4 kommenttia

 1. Ihanan näköinen aarrekaappi. Kaikki niin järjestyksessä ja paljon mielenkiintoista tutkittavaa. Pääsisinpa istahtamaan sen ääreen! :D

  VastaaPoista
 2. Oi oi oi, mäkin haluan askartelukaapin!!! Tai edes työpöydän, ettei aina tarvitsisi siivota ruokapöytää, vaan askartelut voisi jättää kesken niille sijoilleen :)

  VastaaPoista
 3. Oi, mikä ihana kaappi. Tuollaisen minäkin tarvitsisin. Oma kaappi askartelutarvikkeille, peukutan!

  VastaaPoista
 4. Rakastan kaappeja! Varsinkin askartelukaappeja! Mulla on tuollaisia puulokeroita useampi, taidanpa napata idean ja latoa siihen kaikki koristeteipit :). NÄyttää toimivalta työpisteeltä! Kivoja askarteluhetkiä!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.