Tonttuovi, jokos sinulla on sellainen?


Terveisiä tontulta! 

Meille nimittäin ilmestyi seinään pienen pieni ovi, josta vain tontulla on lupa kulkea. Tuon maagisen oven takana on tonttulandia. Sinne johtaa portaat, jonka yläpäässä on tonttujen koti. Valitettavasti ihmisillä ei ole sinne asiaa. Siellä on nyt kova huiske ja touhu, kohtahan on joulu!

Näin kävimme keskustelua 8-vuotiaan tyttäreni kanssa. Hän oli kovin tohkeissaan tuosta pienestä ovesta ja ajatuksesta, että siitä tonttu meille kulkee. Voin vain kuvitella lapsen mielenkuvituksen tonttulandiasta ja siitä, kun tonttu salaa hiipii ovesta pienin hiipivin askelin. Ajatus on kutkuttava ja hieman pelottavakin. Mutta tontuhan ovat kilttejä! Ei siis syytä huoleen!

Tyttäreni kirjoitti innoissaan tontulle kirjeeen, jossa toivoi joulukalenteriksi tehtäväkalenteria. Sellaista missä täytyy tehdä ensin jokin tehtävä, ennenkuin tonttu sujauttaa palkinnon joulukalenteriin. Pieni lappunen oli ilmestynyt etuovemme kynnysmaton alle, jonka päällä luki tontuille. Nyt odottelemme toteutuuko tuo toive. Luulenpa, että tonttu on kovin mielissään tuosta toiveesta. Vink, vink!Tonttuovesta on muodostumassa tämän talven megahitti! 

Jo nyt eri fb-ryhmissä on näkynyt paljon kauniita tonttuovia. Esimerkiksi Moderni ja skandinaavinen joulu -ryhmässä (klik). Tonttuoven voi askarrella itse tai ostaa tällaisen valmiin askartelupaketin, josta voi sitten tuunata mieleisensä oven. Minä ostin valmiin paketin, joka sattumalta tuli minua vastaan kirpputorilla. Maalasin osat kaapista löytyneillä seinämaaleilla. Valitsin väriksi harmaan, sillä se sopii meidän sisustukseen erinomaisesti.Kaapeista löytyi kaikenlaista pientä sälää tontun ovea koristamaan. Tässähän on vain mielikuvitus rajana, mitä kaikkea oven ympärille voi keksiä. Pienet puiset ruukut meillä on ollut Maileg - pupujen leikeissä. Ruukkuihin laitoin pienen palan havua sekä marjoja.

Tämän tonttuoven saa myös auki ja oven taakse leikkasin lehdestä kuvan. Valitsin kuvaksi portaat, josta tulee kiva tunnelma, että ne johtavat johonkin. Sinne tonttulandiaan tietenkin!

Jokos teillä on tonttuovi?

Kivaa viikkoa
Marika6 kommenttia

 1. Soma on! Ajattelin, etten tähän hommaan kyllä hurahda, mutta taidanpa sittenkin hurahtaa. :D

  VastaaPoista
 2. Nuo tottuovet ovat kyllä ihastuttavia, meilkein tekisi mieli meillekin tehdä. Mutta, meillä on ollut 12 vuotta tontunkoti ja niin myös tulevanakin jouluna.
  Kauniin oven olette tehneet!

  VastaaPoista
 3. Inhoan askartelua, mutta silti olen löytänyt itseni miettimästä, kuka meille askartelisi ihanan tonttuoven... Ehkä pakotan mieheni siihen! :D

  VastaaPoista
 4. Ihastuttava tonttuovi sinulla! Itsekin hurahdin näihin juuri ja väsäilin oman versioni.

  VastaaPoista
 5. Lapsenlapsille tein pahvista avattavan tonttuoven terassin oveen. Siitä tonttu pääsee livahtamaan sisälle. Lumeen voi tehdä pieniä jälkiä ja jättää tontulta viestejä. Kovasti auttaa 2-vuotiaan ruokauhmaankin, kun vilkaisee tonttuovelle päin, "ettei siellä vain vilahtanut punaista..."

  VastaaPoista
 6. Onpa ihana! Mistä lehdestä olet löytänyt noi sopivan kuvan aukeavan oven taakse?

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.