Ulkokalusteiden uusi elämä


Jokaiselta varmaan löytyy tai on löytynyt joku pihalla oleva ulkokaluste, joka kaipaisi hieman maalia tai ehostusta. Niin meilläkin.

Monesti ne ovat joutuneet jo kaatopaikkakuormaan, mutta sitten jääneet vain varaston syövereihin, kunnes taas keväällä ihmetellään, että mitäs näille tehdään.  Tänä kesänä olen ollut hirmuisen reipas ja päätin ehostaa kaikki itse. Olin kyllä tosi yllättynyt, miten pienellä vaivalla näistä sai kuin uudet ja olin iloinen, etten vienyt näitä kaatopaikalle.

Tässä pari hyvää DIY esimerkkiä.

Puiset kaksi tuolia ja pöytä. Öljy on kulunut pois ja aurinko tehnyt tehtävänsä,  tuolit näyttävät TODella vanhoilta, mutta ovat edelleen ehjät. Jotain pitäisi tehdä, että näitä kehtaisi ulkona pitää. Hmm..

Terassin öljyämisestä minulle oli jäänyt hieman mustaa terassiöljyä ja päätin käyttää sen loppuun tähän projektiin. Pesin kyllä tuolit hyvin ennen öljyämistä ja annoin kuivua. Itse öljyämiseen ei kauaa mennyt ja volaa, minulla oli kuin juuri kaupasta (no ainakin melkein) haetut ulkokalusteet. Heh. Minusta nämä tummanpuhuvat kalusteet sopivat täydellisesti meidän pihassa olevan syreenipensaan alle. Itseasiassa ihan leikkimökin läheisyyteen. Sitten vain kamera käteen ja pari räpsyä. Itseasiassa kuvat on otettu pari päivää myöhemmin, yhtenä sateisena päivänä.

Jutun viimeisessä kuvassa on meidän ulko-ovi. Mietin voisinko sille tehdä jotain? Onko teillä kokemuksia tuollaisen oven uudelleen käsittelystä?


Toinen ehostusta kaipaava ulkokalustesetti oli sitten tämä rautainen pöytä ja kaksi tuolia. Niiden väri oli niinkin ihana kuin purppura. Olen tänä vuonna ihastunut erityisesti mustaan ja tietenkin kaikki maalataan sitten mustaksi.

Näistäkin tuli spraymaalauksen jälkeen tosi kivat. Spraymaalipullo maksaa noin 3-5e/kpl ja sitä menee kyllä näinkin isoissa kalusteissa aika paljon. Tähän meidän pöytään ja yhteen tuoliin meni yhteensä 2 pulloa. Silti minusta muutos on vielä edullinen, että se kannattaa tehdä. Spraymaali kannattaa (yrittää) suihkuttaa aina samalta etäisyydeltä, että saisi mahdollisimman tasaista jälkeä. Liian läheltä suihkutettuna, maali alkaa valua ja syntyy "lätäköitä". Ei se niin vaikeata ole kun ensin harjoittelee johonkin ei niin tärkeään. Tämän pöytäsetin paikka taas on kotimme ulko-oven läheisyydessä, jossa istun yleensä aamuisin aamuauringossa kahvikuppini kanssa.

Meillä on tämän projektin jälkeen, yksi sun toinenkin asia on saanut spraymaalia pintaansa. Suosittelen kokeilemaan rohkeasti. Ulkona voi suihkutella vapaasti näin kesäaikaan, kun laittaa hieman paperia alle ja antaa sitten kuivua, kesä kuivattaa niinhän se sanontakin menee. Nyt minulta on TAAS Spraymaali loppu ja liuta muita ehostusta vaativia juttuja odottaa ulkona jonossa eli ei siinä vielä kaikki, mutta niistä sitten lisää joku toinen kerta.

Marika5 kommenttia

 1. Hyvännäköinen lopputulos! Ei tosiaan kannata heittää pois, kun pienellä vaivannäöllä saa vielä ihan käyttökelpoista ja kivannäköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä kannattaa. Miten joskus on vaan niin vaikea aloittaa. : )

   Poista
 2. Hienolta näyttävät! Kyllä vanhoista saa hyviä tuunaamalla..yhdne pöydän sain niin viimekesänä pelastettua.
  Pelasti eilen kaksi korituolia eräästä kaatis kasasta ja sormet syyhyää että pääsee maalaamaan ja tuunaamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, niin saa! Voih, varmaan hyvä löytö! Laitahan sitten juttua blogiin. : )

   Poista
  2. Kiitos Satu, niin saa! Voih, varmaan hyvä löytö! Laitahan sitten juttua blogiin. : )

   Poista

Kiitos kun jätit viestin.