Remontti - alkutilanne



Terveiset remontin keskeltä!
Muutamme joulukuun aikana omakotitaloon, jossa teemme remonttia hirveällä innolla ja kiireellä.Tarkoituksena on siis aluksi maalata kaikki sisäseinät ja siitä sitten edetään muihin juttuihin. Maalausurakka alkaa olla jo yli puolenvälin ja seinät alkavat näyttää jälleen puhtaan valkoisilta. Talo on rakennettu vuonna 2004 ja sen jälkeen siihen ei ole tehty muutamaa seinää lukuunottamatta mitään remonttia. Talossa poltetaan talvisin tiuhaan puita takassa ja sen kyllä huomaa seinissä, varsinkin katonrajassa ja nurkissa sekä itse takassa. Olohuoneessa on korotettu viisto katto ja tuolta korkeimmalta kohdalta ei ole tullut juurikaan seiniä pahemmin pestyä/pyyhittyä, se kun on niin "kova" homma hakea varastosta ne tikkaat ja kiivetä tuonne ylös. Heh.. Kieltämättä minua kyllä hirvittää noiden tikkaiden ylimmällä tasolla seisoa, sen saa kyllä hoitaa joku muu. Eikä sekään ole helppoa, katsoa kun toinenkaan siellä seisoo.. sekin hirvittää! : D

Tässä näette kuvia lähtötilanteesta.  Varoitus! ¨Sekasortoa ja ei niin sisustuksellista, mutta minusta on aina kiva katsoa ennen ja jälkeen kuvat. Näytän kuvat siis teille juuri sellaisina kuin ne olivat, kun itsekin ovesta sisään astuin kartoittamaan tilannetta. Keittiökuvassa olen jo aloittanut ikkunoiden pesun, sen tein ensimmäisenä ennenkuin pakkaset yllättävät, olisi ollut tuskaa odottaa kevääseen niiden pesua. Mutta hyvin ehdin, täällä satoi ensilumi ja pakkanenkin kävi, mutta nyt taas mennään plussan puolella. Lumi oli jotain ihanaa.. tule pian takaisin!

Mutta eiköhän se talvi sieltä vielä tule.. sisustus tulee olemaan minun suunnittelmani ja aika pitkälti toteuttamani. Itse siis maalaan ja aherran. Intoa ja inspiraatiota löytyy yllättävän paljon, vaikka koulussa käydään päivisin oppimassa uusia juttuja sisustamisen saralla. Opettajilta on hyvä kysyä käytännön vinkkejä näihin remonttihommiin ja paljon olen oppinut uutta.

Täytyy sanoa, että kyllä sitä maalia on ollut hiuksissa ja katossa sekä sukanpohjassa ennenkuin tähän rutinoituu kunnolla. Heh, heh.. Tilaa täytyy olla paljon ympärillä ja rasittaa jos huonekalut tai ylipäätään tavaraa on tiellä. Vinkkinä teillekin jotka meinaatte maalaushommat aloittaa, ensimmäinen asia on tavaroiden raivaus niin, että sitä tilaa on pitkän varren kanssa heilua.
 






 Talossa on kolme makuuhuonetta, keittiö, olohuone ja kodinhoitohuone. Lisäksi eteistila on todella suuri. Hommaa siis riittää kun pääasiassa yksin näitä hommia teen.  Mutta lisää työvaiheista kerron teille myöhemmin, nyt vaan aika meinaa olla hieman kortilla, mutta yritän aina tulla kertomaan, missä mennään.

Reipasta viikkoa!
Marika



Ei kommentteja

Kiitos kun jätit viestin.