Remontti - sisäseinien maalaus Ihanaa joulukuun ensimmäistä kaikille! 
Meillä ainakin 6v. juoksi luukulle tukka hulmuten, niin tätä päivää on odotettu! : D


Täällä remontti edistyy ja 80% talon sisäseinistä ovat saaneet uuden värin pintaansa ja kyllä täytyy sanoa, että ilme kirkastui ja ehetyi kertaheitolla. Seinissä oli elämisen merkkejä jotka saatiin nyt aika hyvin piiloon. Varoituksen sanana liika innokkuus voi koitua omaan nilkkaan, sillä minulla ainakin ranne ja koko käsi alkoi viime yönä särkeä aikamoisesti. Pitäisi malttaa pitää taukopäiviä eikä hutkia menemään. Meillä on vielä koulussakin maalausta. Olen luonteentaaltani sellainen kun innostun jostakin, teen sitä niin kauan että se on valmis, vaikka yötämyöden! Tässä täytyy puolustukseksi sanoa myös se, että joulu tekee tuloaan ja haluan talon olevan sen näkoinen, että voimme kutsua ystäviä ja sukulaisia kylään. Teemme myös muuttohommia tässä samalla joten hommaa piisaa! Edellisestä postauksesta voit nähdä alkutilanteen, miltä täällä näytti kun hommaan lähdettiin.

Värimaailmaksi olen valinnut harmaan, valkoisen ja mustan. Tehosteena puunsävyt ja vuodenaikojen ja sen hetkisten mielihalujen mukaan joku muu väri/sävy tuomaan kontrastia. Nyt minulla on ollut kausi, että tykkään maanläheisistä väreistä, hillitystä ja raikkaista. (tiedätte varmaan, että nainen voi ja saa muuttaa mieltään ainakin kuukauden välein, heh..) Selkeää ja valoisaa, kunhan sitä valoa vain tuolta pihalta tulvisi sisään. Valokuvaaminenkin on hankalaa näin pimeään vuodenaikaan. Napsin teille kuitenkin kuvia matkan varrelta. Kuvissa voi olla hieman kaaosta, tavaraa pinottuna maalauksen tieltä, mutta älkää antako sen häiritä.Tässä on ison eteisaulan seinä, se sai pintaansa Teknoksen NCS S 3000-N maalin jonka hain Seinäjoen RTV :ltä, siellä sain hyvää palvelua ja ohjeistusta! Valitsin Teknoksen harmaan sävyt siksi, että ne näyttivät eniten juurikin kylmältä harmaalta eikä harmaa taitu siniseen eikä mihinkään muuhunkaan sävyyn, vaan hakusessa oli HARMAA ihan omana itsenään. Olen valintaani oikein tyytyväinen. Valo vaikuttaa hirveästi lopputulokseen joten kannattaa käydä testaamassa sen pikkulappusen (jonka maaliliikkeestä saa) kanssa omassa kodissa siihen seinään monessa eri valaistuksessa. Huomasin myös, että maali näyttää tummemalta seinässä kuin siinä pienessä lapussa. Eli hyvinkin vaalealta näyttävä maali on seinässä tummempi. 

Aluksi tietysti pesin seinät maalarinpesulla ja kittasin kolot. Hioin kuivumisen jälkeen kittaamani kohdat ja putsasin pölystä. Suojasin ovenkarmit ja listat maalarinteipillä ja levitin sanomalehtiä lattialle. Maalaus on sotkuista puuhaa joten siihen kannattaa varautua. Minulla sitä oli hiuksissa ja välillä sohaisin harmaata vahingossa valkoiseen kattoonkin. Heh.. Huomaa etten ole tätä aikaisemmin tehnyt kuin pienissä määrin.

 Sen jälkeen alkaa itse maalaus. Itse tein rajaukset ensin ja sitten alkoi koko seinän maalaus. Maalauksen hoidin pitkän varren turvin telalla pitkin vedoin. Viimeinen veto vedetään alhaalta ylöspäin pitkin vedoin. Maalikerroksia tuli kaksi, että lopputuloksesta tulee tasainen. Maalia kannattaa myös käyttää runsaasti niin, että se litisee telassa, että pinnasta tulee tasainen. Maalauksesta löytyy useita videoita netistä joten sieltä saa lisää ohjeita jos urakkaan on lähdössä ensikertalaisena.

Meillä ei ole listoja katonrajassa ja suurin päänvaiva olikin juuri niiden rajaaminen. Aluksi rajasin maalarinteipin turvin, mutta sain ohjeistuksen hakea sellaisen rajaajan maaliliikkeestä ja sen turvin ollaan menty loppuseinät. Oikein kätevä kapistus ja maksaa vain muutaman euron. Suosittelen sen käyttöä. Alalistat me teippasimme tarkasti ja niistä tuli oikein hyvät. Jos haluat oikein viimeistellyn etkä luota teippaustaitoihisi, niin on hyvä poistaa listat sekä pistorasiat kokonaan. Maalarinteippi myös jämähtää listoihin nopeasti maalauksen jälkeen eli ne kannattaa poistaa vaikka muutaman tunnin kuluttua maalauksesta. Silloin ne vielä lähtee näpsäkästi. 
 Muut seinät maalattiin uudelleen valkoiseksi. Tässä vielä hommat kesken. Kuten näette, eteisaula on iso ja siitä mennään kaikkiin huoneisiin. Valoa tulviva huone on nuorimmaisen huone eli siitä tulee 6v. tytön huone, vastapäätä teini-ikäisen pojan ja suoraan edessä makuuhuone. Niiden välistä mennään kodinhoitohuoneeseen.Tytön huoneseen laitettiin hyvin vaaleansininen sävy joka itseasiassa oli jäänyt meille toisesta projekstista. Sävyn koodia en nyt muista, sen voin kyllä etsiä jos joku sitä kaipaa. Kaksi seinää maalattiin tuolla sävyllä ja loput jäi valkoiseksi. 


Olohuoneessa maalattiin yksi seinä muutamaa astetta vaaleammaksi kuin eteisen seinä. Siihen valittiin Teknoksen NSC S 2000-N värisävy. Olemme saaneet muutettua jo jotain huonekaluja tänne uuteen kotiin, mutta sisustus on täysin kesken. Tavarat hakee paikkaansa ja osaa on tuunattu uusiokäyttöön. Paljon on tavaraa lähtenyt myös kirpputorille. Saatte lisää kuvia olohuoneesta kunhan saadaan jokunen valoisaan aikaan otettu kuva.Erkkeri maalattiin uudestaan valkoisella ja siitä tulikin oikein valkoinen! Ehkä vähän liiankin valkoinen minun makuuni joten täytyy keksiä jotain kontrastia tähän tilaan. String -hyllyt on ainakin vielä tuolossa tuohon seinälle. Pojan huone odottaa maalausta ja samoin makuuhuone. Keittiöön onkin tulossa monenmoista muutosta josta sitten lisää kun se on ajankohtainen. Se ei taida ehtiä ennen joulua, vaikka tietysti olisin halunnut senkin jo kuntoon heti, mutta joskus täytyy taipua ja odottaa parempia aikoja. Kaikkeen ei vain pysty ja vurokaudessa on vain 24h. Heh, heh..

Olen myös ehtinyt hieman jouluvaloja ja koristeita laittamaan - tuomaan tunnelmaa pimeihin iltoihin! Voi kuinka odotankaan joulun pyhiä kun ehdimme nauttia kaikesta ilman kiirettä. Hektisen elämän keskellä loma tuntuu silloin ansaitulta lomalta.  
Ei kommentteja

Kiitos kun jätit viestin.