Yhteensopivuudesta


Uuden kotimme olohuone on sen verran iso, että vaatii olohuoneeseen 200X290cm maton, sillä kaikki pienemmät matot näyttää ihan hassulta. Olohuone on pitkän mallinen ja on yhteydessä erkkeriin, lisäksi laattalattia tuntuu kylmältä jalan alla joten tykkään, että on mattoja. Olen jakanut olohuonetta laittamalla sohvan keskelle poikittain, joten sen taakse saisi hyödyllistä tilaa ja siihen onkin tulossa meidän työpiste. 

Tilasin Ellokselta hyvällä alekoodilla tämän ihanan harmaan Rachel-maton joka harmikseni ei passaa yhtään verhojen kanssa yhteen! Mielestäni kuvioita on liikaa ja tunnelmasta tulee levoton. Mutta nyt en malttaisi luopua kummastakaan.. heh! Molemmat ovat kivoja ja tuo matto on ihanasti erilainen. Minulla oli aluksi tässä musta karvamatto joka värinsä puolesta sopii siihen parhaiten, mutta se oli vain liian pieni. Eilen selasin TAAS Elloksen sivuja ja tilaukseen lähti uusi matto. Päätin, että verhot saa jäädä ja matto vaihtua. Ehkä otan sen myöhemmin käyttöön kun saan hankittua siihen sopivat verhot.

Toinen minua mietityttävä asia ovat nuo rottinkituolit jotka olivat minulla entisessä kodissa lasitetulla parvekkeella. Nyt sijoitin ne olohuoneseen. En oikein osaa päättää - sopivatko ne siihen? Mitä mieltä te olette?

Näyttääkö tuolit liian "terassimaiselta"?

Meillä ei ole muita istumapaikkoja olohuoneessa kuin sohva ja tuo musta keinutuoli, joten istumapaikoille olisi kyllä tarvetta. Joulukalenteri - itsenäisyyspäivä!Meidän SObloggareiden fb -sivuilla pyörii joulukalenteri (klik) johon jokainen bloggari on tehnyt vuorollaan sisältöä. Tänään itsenäisyyspäivänä on minun vuoroni. Käykäähän tykkäämässä sivusta niin näette varmasti jokaisen luukun aukeavan sillä luukkujen takaa tulee monenmoista kivaa ja hyödyllistä vinkkiä ja Diy -ohjeita jouluun.

Tänään on tärkeä päivä, sillä ilman itsenäisyyttä eläisimme varmasti hyvin erilaista elämää.  Löysin netistä kauniin runon, joka kuvastaa hyvin tätä juhlapäivää jota tänään vietämme. Sytyttäkäämme kynttilä ja hiljennymme pieneksi hetkeksi kunnioittamaan itsenäistä Suomea!


Silloin miehet ojat kaivoi,
otsa hiessä paljon toivoi,
käyttäen kirvestä ja kuokkaa,
suopellon viljavaksi muokkaa.
Kirkkoon kulki nöyränä ja hiljaa,
työ raskas vaati hengen viljaa.
Veisasi virret maan oman,
tunsi tuskat väen uskottoman.
Vaistosi suuren vaaran esivalta,
nyt maata viedään meidän alta.
Rauhanmieheltäkin käskyin kysyy,
kodin puolesta kai ase kädessäsi pysyy.
Monet vuodet nuoren miehen,
vastuu kutsui taiston tiehen.
Sitä kunnioittaa ei liioin saata,
kuinka puolustivat silloin isänmaata.
Tuunattu Ikean KALLAX -hylly


Maalausurakkaa tehdessäni minun täytyi siirtää huonekaluja pois urakan tieltä ja Ikean iso Kallax -hylly oli jo mielessäni menossa varastoon huonon kuntonsa vuoksi. Hylly oli saanut kolhuja ja oli kellastunut vuosien saatossa. Mieleeni juolahti kuitenkin kokeilla tuunata hyllyä hieman,ensimmäisenä pesin hyllyn maalipesulla ja hioin hyllyn pinnat päällisin puolin, hyllyjen sisäpuolet päätin toistaiseksi jättää tekemättä jos kokeiluni ei onnistuisikaan. 

Sen jälkeen maalasin pinnat samalla maalilla kuin hyllyn takana olevan seinänkin. Vetelin pienellä telalla vetoja sikin sokin, että pinnasta tulisi elävä. Etupuolella olevat ohuet kaistaleet yritin vetää tasaiseksi. Sitten jännityksellä odotin hyllyn kuivumista. Kerroksia vedin muutamia. Hyllyn taakse olemme laittaneet jo aikaisemmin läpikuultavan pleksin.Ylläolevassa kuvassa voitte nähdä hyllyyn tekemäni vedot. 

Yllättyksekseni Kallaxin hyllystä tuli tosi kiva ja se sai ihan uudenlaisen ilmeen! Tykkään! Vaikka seinä on maalattu juurikin samalla harmaalla sävyllä niin minusta lopputulos on yllättävän kaunis. Joskus vain täytyy kokeilla ja yllättyä!

Aion maalata myöhemmin myös hyllyn sisäosat ja ajatus olisi, että osassa olisi mustat laatikot ja jotkut hyllyistä voisivat olla auki. Laitan teille nyt kokonaiskuvan seinästä sekä hyllystä. Osa laatikoista on vielä kaupassa ja osa laatikoista jo parhaat päivänsä nähneet eli reissu Ikeaan olisi varmasti kohta ajankohtainen. Osan laatikoista korvasin jo olemassa olevilla vaaleanpunaisilla laatikoilla. Toki ne eivät siihen jää, eikä maalipötitkään kuulu sisustukseemme.  : ) 

Kallax -hylly on tuossa tosi käytännöllinen sillä meillä ei ole hirveästi ylimääräistä kaappitilaa joten laatikkojen uumeniin saa kätevästi säilöön lapasia ja pipoja ja muuta tavaraa. Hyllyn päälle asettelin hieman joulua. 

Lauantai terveisin Marika


Pienen tytön huoneKirjoitin tuohon otsikkoon pienen tytön huone, koska hän on minun pieni tyttö varmaan loppuikänsä. Heh. Hän on omien sanojensa mukaan jo ISO tyttö! Hän on eskarilainen. 

Kuitenkin tämän pienen ISON  tytön huone alkaa näyttämään jo siltä että voin muutaman kuvan teille näyttää. Vielä on tulossa hyllyjä seiniin ja tilanne elää koko ajan kuten tiedätte. Tyttö halusi säilyttää Ikean prinsessasänkynsä edelleen ja se sai jäädä. Uutena tyttö on saanut koulupöydän huoneeseensa jonka päälle löysin kirpparilta Marimekon vahakankaan. Kuosin nimeä en tiedä, yritin googlettaa, mutta sanavalinnat ei kyllä tuottaneet tulosta. Saa vinkata jos joku tietää. Olen löytööni erittäin tyytyväinen. Pöytä on korkeakiiltovalkoinen ja se olisi kyllä vaikea näin pienellä pitää puhtaana. Punainen vanha tuoli on mummoni vanha. On kyllä niin vankan tuntuinen tuoli, että ei varmaan hajoa koskaan.Tuolissa on minusta kaunista ajan patinaa. 

 Peikonlehti pussukka on minun koulussa painamani ja piirtämäni sekä myös ompelemani. Olen siitä erittäin ylpeä sillä en ole ommellut sitten ylä-asteiän. Hankintalistalla on kyllä ompelukone, ehkä innostun tästä(kin). : )

Toinen kirpputorilöytö on seinällä oleva lokerikko. Tyttö on innokas My littele Pony ja Pets Shop -fani kuten nyt tämän ikäiset yleensä ovat! Lokerikon taakse laitoin hyllypaperia tuomaan hieman ilmettä. Tyttö asetteli ponejaan ja muita hyllyyn niin tohkeissaan, että nukkumaankaan ei meinannut malttaa mennä! 

Tässä huoneessa on sopivasti uutta ja vanhaa. Tytön huoneesta sitten lisää kun saadaan loput kalusteet oikeille paikoille.

Ps: olettehan käyneet lukemassa SObloggareiden joulukalenteria meidän fb-sivuillamme?!

Kipin kapin tänne klik


Torstai terveisin Marika

Remontti - sisäseinien maalaus Ihanaa joulukuun ensimmäistä kaikille! 
Meillä ainakin 6v. juoksi luukulle tukka hulmuten, niin tätä päivää on odotettu! : D


Täällä remontti edistyy ja 80% talon sisäseinistä ovat saaneet uuden värin pintaansa ja kyllä täytyy sanoa, että ilme kirkastui ja ehetyi kertaheitolla. Seinissä oli elämisen merkkejä jotka saatiin nyt aika hyvin piiloon. Varoituksen sanana liika innokkuus voi koitua omaan nilkkaan, sillä minulla ainakin ranne ja koko käsi alkoi viime yönä särkeä aikamoisesti. Pitäisi malttaa pitää taukopäiviä eikä hutkia menemään. Meillä on vielä koulussakin maalausta. Olen luonteentaaltani sellainen kun innostun jostakin, teen sitä niin kauan että se on valmis, vaikka yötämyöden! Tässä täytyy puolustukseksi sanoa myös se, että joulu tekee tuloaan ja haluan talon olevan sen näkoinen, että voimme kutsua ystäviä ja sukulaisia kylään. Teemme myös muuttohommia tässä samalla joten hommaa piisaa! Edellisestä postauksesta voit nähdä alkutilanteen, miltä täällä näytti kun hommaan lähdettiin.

Värimaailmaksi olen valinnut harmaan, valkoisen ja mustan. Tehosteena puunsävyt ja vuodenaikojen ja sen hetkisten mielihalujen mukaan joku muu väri/sävy tuomaan kontrastia. Nyt minulla on ollut kausi, että tykkään maanläheisistä väreistä, hillitystä ja raikkaista. (tiedätte varmaan, että nainen voi ja saa muuttaa mieltään ainakin kuukauden välein, heh..) Selkeää ja valoisaa, kunhan sitä valoa vain tuolta pihalta tulvisi sisään. Valokuvaaminenkin on hankalaa näin pimeään vuodenaikaan. Napsin teille kuitenkin kuvia matkan varrelta. Kuvissa voi olla hieman kaaosta, tavaraa pinottuna maalauksen tieltä, mutta älkää antako sen häiritä.Tässä on ison eteisaulan seinä, se sai pintaansa Teknoksen NCS S 3000-N maalin jonka hain Seinäjoen RTV :ltä, siellä sain hyvää palvelua ja ohjeistusta! Valitsin Teknoksen harmaan sävyt siksi, että ne näyttivät eniten juurikin kylmältä harmaalta eikä harmaa taitu siniseen eikä mihinkään muuhunkaan sävyyn, vaan hakusessa oli HARMAA ihan omana itsenään. Olen valintaani oikein tyytyväinen. Valo vaikuttaa hirveästi lopputulokseen joten kannattaa käydä testaamassa sen pikkulappusen (jonka maaliliikkeestä saa) kanssa omassa kodissa siihen seinään monessa eri valaistuksessa. Huomasin myös, että maali näyttää tummemalta seinässä kuin siinä pienessä lapussa. Eli hyvinkin vaalealta näyttävä maali on seinässä tummempi. 

Aluksi tietysti pesin seinät maalarinpesulla ja kittasin kolot. Hioin kuivumisen jälkeen kittaamani kohdat ja putsasin pölystä. Suojasin ovenkarmit ja listat maalarinteipillä ja levitin sanomalehtiä lattialle. Maalaus on sotkuista puuhaa joten siihen kannattaa varautua. Minulla sitä oli hiuksissa ja välillä sohaisin harmaata vahingossa valkoiseen kattoonkin. Heh.. Huomaa etten ole tätä aikaisemmin tehnyt kuin pienissä määrin.

 Sen jälkeen alkaa itse maalaus. Itse tein rajaukset ensin ja sitten alkoi koko seinän maalaus. Maalauksen hoidin pitkän varren turvin telalla pitkin vedoin. Viimeinen veto vedetään alhaalta ylöspäin pitkin vedoin. Maalikerroksia tuli kaksi, että lopputuloksesta tulee tasainen. Maalia kannattaa myös käyttää runsaasti niin, että se litisee telassa, että pinnasta tulee tasainen. Maalauksesta löytyy useita videoita netistä joten sieltä saa lisää ohjeita jos urakkaan on lähdössä ensikertalaisena.

Meillä ei ole listoja katonrajassa ja suurin päänvaiva olikin juuri niiden rajaaminen. Aluksi rajasin maalarinteipin turvin, mutta sain ohjeistuksen hakea sellaisen rajaajan maaliliikkeestä ja sen turvin ollaan menty loppuseinät. Oikein kätevä kapistus ja maksaa vain muutaman euron. Suosittelen sen käyttöä. Alalistat me teippasimme tarkasti ja niistä tuli oikein hyvät. Jos haluat oikein viimeistellyn etkä luota teippaustaitoihisi, niin on hyvä poistaa listat sekä pistorasiat kokonaan. Maalarinteippi myös jämähtää listoihin nopeasti maalauksen jälkeen eli ne kannattaa poistaa vaikka muutaman tunnin kuluttua maalauksesta. Silloin ne vielä lähtee näpsäkästi. 
 Muut seinät maalattiin uudelleen valkoiseksi. Tässä vielä hommat kesken. Kuten näette, eteisaula on iso ja siitä mennään kaikkiin huoneisiin. Valoa tulviva huone on nuorimmaisen huone eli siitä tulee 6v. tytön huone, vastapäätä teini-ikäisen pojan ja suoraan edessä makuuhuone. Niiden välistä mennään kodinhoitohuoneeseen.Tytön huoneseen laitettiin hyvin vaaleansininen sävy joka itseasiassa oli jäänyt meille toisesta projekstista. Sävyn koodia en nyt muista, sen voin kyllä etsiä jos joku sitä kaipaa. Kaksi seinää maalattiin tuolla sävyllä ja loput jäi valkoiseksi. 


Olohuoneessa maalattiin yksi seinä muutamaa astetta vaaleammaksi kuin eteisen seinä. Siihen valittiin Teknoksen NSC S 2000-N värisävy. Olemme saaneet muutettua jo jotain huonekaluja tänne uuteen kotiin, mutta sisustus on täysin kesken. Tavarat hakee paikkaansa ja osaa on tuunattu uusiokäyttöön. Paljon on tavaraa lähtenyt myös kirpputorille. Saatte lisää kuvia olohuoneesta kunhan saadaan jokunen valoisaan aikaan otettu kuva.Erkkeri maalattiin uudestaan valkoisella ja siitä tulikin oikein valkoinen! Ehkä vähän liiankin valkoinen minun makuuni joten täytyy keksiä jotain kontrastia tähän tilaan. String -hyllyt on ainakin vielä tuolossa tuohon seinälle. Pojan huone odottaa maalausta ja samoin makuuhuone. Keittiöön onkin tulossa monenmoista muutosta josta sitten lisää kun se on ajankohtainen. Se ei taida ehtiä ennen joulua, vaikka tietysti olisin halunnut senkin jo kuntoon heti, mutta joskus täytyy taipua ja odottaa parempia aikoja. Kaikkeen ei vain pysty ja vurokaudessa on vain 24h. Heh, heh..

Olen myös ehtinyt hieman jouluvaloja ja koristeita laittamaan - tuomaan tunnelmaa pimeihin iltoihin! Voi kuinka odotankaan joulun pyhiä kun ehdimme nauttia kaikesta ilman kiirettä. Hektisen elämän keskellä loma tuntuu silloin ansaitulta lomalta.