Loman alku


Meillä alkoi loma! Tai minulla ja nuorimmaisella alkoi. Ihanaa!
Viikonloppu vierähti monenmoisessa touhussa ja täytyy sanoa, että koko toukokuu on ollut täynnä menoa.

Viime viikolla juostiin kaikenlaisissa juhlissa sun muissa ja sanottiin päiväkodille heipat!
Tyttö vielä eilen kysyi, eikö päiväkotiin voi enää palata ja onhan se haikeaa, kun kaikki tutut rutiinit ja ystävät jää yhtäkkiä taakse. Jouduin hieman tsemppaamaan neitiä ja todettiin, että onhan meillä kaikenlaista kivaa tiedossa kesälle. Nyt opetellaan uudenlaista arkea.

Juhlittiin viikonloppuna vielä meidän 7-vuotiastakin sukulaisten voimin. Mansikkakakku on vanhimman tyttäreni käsialaa ja hän on kyllä taitava ja innokas leipoja. Ei ole tullut äitiinsä, sillä en itse niin viihdy keittiössä. Heh.  Tuoreet mansikat kakussa ovat yksinkertaisesti todella hyviä ja kakku maistui taivaalliselta! Herkkuja jäi vielä paljon syömättä ja sain täytettä pakkaseenkin.


Erkkerin pöydälle löysin viime viikolla todellisen löydön kirpputorilta. Nimittäin tämän Marimekon Aalto -kuosisen pöytäliinan. Se on varmasti oikeasti vanha, sillä valkoiset osat ovat jo hieman kellastuneet. Minua se ei haittaa, vaan on juuri parempi näin. Täälläkin liinalla on joku historia takana, vaikka emme siitä mitään tiedä, niin se on jotenkin kiehtovaa. Itseasiassa omassa lapsuudenkodissa oli juuri tällaiset, mutta ruskeat. Taitaa nekin löytyä vielä äidin kaapista. Harmi kun itsellä se ruskea ei istu omaan sisustukseen sitten yhtään.

Löysin myös Ristomatti Ratian palaset -sarjaan kuuluvan pienen lokerikkohyllyn, joita näkyi monella omassa lapsuudessa. Se sai paikkansa tytön huoneessa. Mukavia löytöjä siis ja mukava bongata näitä vanhoja klassikoita kirpputoreilta.

Marika
2 kommenttia

  1. Kivoja kirppari löytöjä. Ja niiin ihanan näköistä kakkua.
    Osallistuppas kastehelmi arvontaan mun blogissa,
    Oikein ihanaa alkanutta viikkoa sulle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, täytyypä tulla osallistumaan. 😊

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.