Hay:n Tray tarjotinpöydän tuunaus

Hei taas,

Halusin pientä piristystä meidän olohuoneeseen ja päätin päällystää meidän Hay:n Tray tarjotinpöydän marmorikuvioisella DC-fixillä. Marmori on nyt kovasti IN ja päätin, että meillekin saa tulla palanen  luxusta.

Käänsin tarjottimen toisinpäin ja leikkasin sopivan kokoiset palat. Tarkoitus on päällystää vain tuo päällisosa, ei koko pöytää.  DC-fixi oli 45cm leveää, joten väistämättä johonkin kohtaan tulee sauma. Sivuja en päällystänyt, koska ajattelin, että jos/kun käännän tarjottimen taas toisinpäin, ei marmorikuvio näkyisi silloin ulospäin.

Pikku hiljaa aloin kiinnittämään tarraa ylhältä alaspäin niin, että vedin pitkiä vetoja keskeltä aina sivullepäin ilmakuplien välttämiseksi. Tasoittaminen olikin se haastavin puoli, että sai ilmakuplat pois eikä muita rosoisuuksia tulisi. Apuna käytin seinille tarkoitettua tasoituslastaa. Tuo minun käyttämäni tasoitinlasta ei ole paras mahdollinen tähän hommaan, sillä se voi pahimmassa tapauksessa viiltää muovin rikki tai tehdä naarmuja. Suosittelen käyttämään jotain pehmeäreunaisempaa lastaa tai harjaa, Myös kädellä saa tasoitettua aika hyvin ja niin itsekin osaksi tein.







Pöydästä tuli oikein kiva. Pieni ja edullinen muutos, jonka jokainen voi halutessaan toteuttaa. Harkitsen vielä tuon TV -tason päällystämistä sekä mielessä kävi myös "tapetointi" tällä Dc-fixillä. DC-fixiä myydään nykyään monenlaisilla kuoseilla ja sitä saa useimmista marketeista. Aika kätevää! Tällä voi päällystää huonekaluja ja olenpa kuullut, että kokonaisia keittiöitäkin. Siinä onkin urakka!

Sohvan päälliset heitin koneeseen ja juhannussiivoja pitäisi tässä alkaa tekemään. Mieli vain hairahtaa tekemään kaikenmoista muuta ja Fridan valokuvausopitkin mielessä, tulee räpsittyä kuvia alvariinsa. Ihanaa olla innokas! Pihallakin mitä ihanin sää! Mutta ei sitä nyt joka paikkan ehdi!

Terveisin inspiroitunut
Marika











11 kommenttia

  1. Hyvältä näyttää! Kummasti omakin mieli on alkanut lämmetä marmorille, vaikka todella pitkään se oli vain kaamea muisto 80-luvulta.;) Hyvin on oppeja osattu käyttää.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina! ❤ No kuule, mulla oli ihan sama homma! En vieläkään mitään marmoritasoja ottsisi, mutta näin pieninä annoksina tämä on ihan jees! 😁

      Poista
  2. Ihania kuvia! Kuvaus innostus taas kasvanut pienen laman jälkeen täälläkin!
    Muistan kun saimme häälahjaksi silloin kun se edellisen kerran oli muotia mm. marmorisen kaulimen :)
    Meillä on myös ollut marmorinen ruokapöytä. Kaunishan se oli, mutta niin pi***n painava.
    Todellakin, jokapaikkaan ei ehdi, ei sitten millään :)
    Hyvää juhannusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Voi, muistan nuo kaulimet! Mitä sillä oikeasti teki? Oliko se vaan koriste? 😂 ja voin kuvitella, että pöytä on painanut! 😲

      Poista
  3. Tulipa kivan näköinen! Ja kuvat on ihania, ei ole opit menneet hukkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän kiva tuli! 😊 kiitos! ❤ Kyllä tässä on nyt räpsitty kuvia oikein urakalla. 😁

      Poista
  4. Hieno idea! Luulin ihan aidoksi marmoriksi! Oot sie kyllä ahkera!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niin voi luulla, kun kaukaa katsoo. 😊 Kiitos, ❤ pieni loma teki hyvää ja nyt taas jaksaa. 😁

      Poista
  5. Ihana! Mistä olet löytänyt tuollaista harmaansävyistä marmorifixiä? Omani bauhsusista ostettu taittaa siniseen ja se ei ole ihan niin silmääni miellyttävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Olen tainnut ostaa nämä Keskisen kyläkaupasta joskus aikoinaan.😊 Designfolie näyttäisi olevan nimi. Tämä on kyllä harmaa/valkoinen, eikä taita yhtään siniseen. 😊

      Poista
  6. Kiva tuli, vaikken minäkään mitenkään erityisesti marmorista tykkää.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.