Kukkien ja värien vaikutus omaan mielialaan


Minä olen niitä ihmisiä, jotka saavat energiaa kauniista kukista ja esineistä. Minusta on ihana käydä kukkakaupassa ostoksilla ja kotona sitten asetella ostamani kukat sopivaan maljakkoon. Minulta löytyykin paljon erilaisia maljakoita, erimuotoisia ja kokoisia. Minusta on tärkeää, että kukat ovat myös oikeanlaisessa maljakossa. Maljakko on kuin kivijalka, joka kannattaa valita huolella.

Tykkään myös tehdä erilaisia asetelmia. Kukkien, taulujen, pienesineiden sekä kynttilöiden yhdistelmiä, mitä nyt ikinä keksiikään. Ne vaihtuvatkin kodissani tiuhaan ja siten saan nopeasti uutta ilmettä kotiin. Myös kukkien värillä on väliä tai oikeastaan kaikilla väreillä meidän ympärillä on merkityksensä. Oletteko koskaan lukeneet väriterapiasta?

Olen aina tiennyt, että värillä on väliä, mutta juuri loppuneella sisustuskurssilla kävimme pintapuolisesti läpi väriterapian sisältöä ja kiinnostuin aiheesta lisää. Netistä löytyy tietoa värien merkityksistä ja mitä ne kertovat juuri sinusta. Mielenkiintoista, eikös! Kannattaa kurkata vaikka täältä, klik!

Sisustuksessa värien käyttöä kannattaa myös miettiä, sillä yleensä koti koetaan paikaksi, jossa halutaan rauhoittua. Itse suosin vaaleita ja luonnonläheisiä pintamateriaaleja ja samaa linjaa toistan huonekalujen valinnassa. Vaaleisiin ja rauhallisiin pintoihin voi sitten yhdistää eri värejä vuodenaikojen mukaan niin sisustustekstiileillä kuin pienesineillä sekä tauluilla. Helppoa ja taloudellista.
Ystävältäni saadut ruusut innostavat minua hempeydellään ja pehmeydellään. Hempeä roosa toimii kyllä aina; ilahduttaa ja on romanttinen. Valkoinen kalla on kauniin yksinkertainen ja rauhoittava. Tyylikäs! Suosin myös irrallisia yksittäisiä kukan lehtiä, jotka minusta ovat kauniita sellaisenaan. Vihreä väri ruokkii luovuutta; luin juuri tuolta laittamani linkin takaa. Viimeisessä kuvassa minulla on kaunis kukka-asetelma, jonka sain eräästä Lapualaisesta kukkakaupasta lahjaksi viime viikolla. Siihen aiheeseen palaan vielä tulevaisuudessa.

Mukavaa lauantai-iltaa!
Marika


6 kommenttia

 1. Hei, mistä nuo musta ja valkoinen kynttilänjalka on? Ovat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, musta on Clasulta ja valkoisen olen saanut, mutta se on Ikean. : )

   Poista
 2. Ihana vaaleanpunainen! Se on lempivärini myös vaatteissa. Harmi, kun autoja ei saa vaaleanpunaisena. Mustaa en käytä missään, vain muutamat kengät ovat mustat. Minulle olisi kauheaa asua mustavalkoisessa kodissa, tarvitsen värejä elämääni ja ylleni. Näin me ihmiset olemme erilaisia. (Hautajaisissakin pukeudun valkoiseen ja harmaaseen, ja alusasuni ovat tietysti punaiset.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, vaaleanpunainen auto olisi kyllä aika makee. : ) Itse pukeudun aika paljon mustaan, mutta myös siniseen sekä beigen/ruskean väreihin. Riippuen vuodenajasta. Kodin täytyy minulle olla neutraali, mutta kodikas. Ihailen aina muiden värikkäitä koteja, mutta itse en osaa sellaisessa asua. Onneksi meitä on erilaisia, muuten elämä olisi kovin tylsää. : )

   Poista
 3. Wau, mitä kukkasia!<3 Kyllä noilla olisi pitänyt olla mukana Kukkailottelussa!:) Ihanat kuvat myös Marika.<3
  On mullakin maljakko poikineen, mutta nyt ajattelin muutaman laittaa kirpparille (huomenna alkaa mun pöytävaraus), sillä olen vuoden aikana ostanut aika monta uutta vaasia. Haluan, että ne mahtuvat paremmin kaappiin.

  Sulle ois tunnustus/haaste mun blogissa. Ole hyvä!<3

  VastaaPoista
 4. Kiitos Taina! Joo pitäisi muistaa linkittää sinne sinun kukkailoitteluun, mutta olen niin huono muistamaan! Hyvä kun aina välillä muistuttelet. : ) Kyllä minäkin luovun helposti tavaroista joista en pidä/tarvi, mutta helposti esim. kirpparilta tarttuu taas uusi mukaan. Heh. Minun vaasini ovat kaapin päällä, pitäisi joskus napat oikein kuva. Vai haaste, täytyypä käydä kurkkaamassa. : )

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.