Minähän en silitä mitään!


Ja piste, ainakaan petivaatteita! Heh..

Silitän todella vähän mitään ja mottoni onkin, että kun ravistelee vaatteet tarpeeksi hyvin ennen narulle laittoa, niin säästyy silittämiseltä! Näin toimin vaatteidemme kanssa. Eri asia on sitten kauluspaidat ja todella herkästi rypistyvät vaatteet (joita meillä käytetetään todella vähän). Pst. siinä ne sitten odottaa silittäjää, viikon jos toisenkin. En ole todellakaan silittäjätyyppiä. Ajatuskin sukkien silittämisestä saa minut kauhun partaalle, minulla on kyllä muutakin tekemistä! Heh. Oma äitini kuuluu melkein tähän kastiin, sillä hän mankeloi kaiken mitä tulee liinavaatekaappiin. Minä en omista mankelia.

Omistan kyllä kuivausrummun, joka onkin palvellut minua kunniakkaasti jo melkein 17 vuotta! Sinne sujautan kaikki lakanat ja pyyhkeet. Melkein jo puhun tälle kuivausrumpu vanhukselle ja kiitän joka kerta, kun se on jaksanut kuivattaa minulle rummullisen raskaita petivaatteita. Se on kestänyt muutot sekä pienet kolhut, eikä se ole koskaan ollut rikki, sylkäissyt vain hirvittävän määrän nukkaa ulos, jota kuivauksesta kertyy koneen siivilään. My love, jaksa vielä hetki! Kuivasrumpuja on varmasti monenlaisia, uudempia ja kehittyneempiä, kuin tämä minun vanhukseni. Lakanat tulee muistaa ottaa rummusta melko pian kuivauksen jälkeen, sillä muuten ne jäävät erittäin ryppyiseksi, eikä edes tiukalle rullalle kääriminen tahdo auttaa.
No mistä sitten tämä hehkutus, etten silitä mitään! No siitä, kun ostin juuri ensimmäiset pellavalakanani. Ja siitä, että ne saavat olla luvan kanssa kauniin ryppyiset, pehmoiset ja niin kodikkaat. Olen rakastunut! Nämä ensimmäiset vaaleanharmaat pellavalakanani hankin H&M.ltä ja haaveissa on ostaa muutamat lisää. Pellavalakanat ovat hiukan arvokkaampia kuin puuvillaiset, mutta ovat kyllä sen arvoisetkin. Niin pehmoiset ja helppohoitoiset! Niin ja sanoinko jo, että näitä ei tarvitse silittää? hih.

Pehmoisia unia!
Marika
10 kommenttia

 1. Itse vielä haaveilen pellavalakanoista, mutta jos ne hankin vaikka uuteen kotiin. Mä kyllä tavallaan tykkään silittämisestä ja mankeloinnista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä hankkia, sen jälkeen voi olla, että muut ei kelpaa. : ) Tiedän moniakin jotka nauttivat silittämisestä, en minäkään sitä vihaa, mutta vältän. Minä tykkään tavaroiden järjestelystä, se on kivaa! Heh.

   Poista
 2. Silitän lähes kaiken, tunnustan. Mutta, pellavalakanoita en silitä. Ne mielestäni kuuluvat olla ihanan ryppyiset. Meillä onkin nyt vain pellavalakanoita käytössä. Kuopuskin (4 vuotta) sanoi, että saisiko hänkin pellavalakanat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on sitten siistit pinot kaapissa! : ) Minua kiinnostaa miten paljon aikaa käytät silittämiseen? Katsotko tv:tä samalla vai miten se menee? : D Kyllä mekin nyt hurahdettiin niihin, ei voi mitään!

   Poista
 3. Mankelointi vasta hauskaa on! Tulee ihanan sileitä ja pölyttömiä lakanoita, jotka mahtuvat siisteihin pinoihin kaappiin. Ja herkkäihoisen kasvot rakastavat sileitä tyynyliinoja. Luin jostakin, että kasvojuonteita ja ryppyjäkin tulee karkeista tyynyliinoista ja hiukset kärsivät kovista kankaista. Sen jälkeen tämä tyttö on ilosesti hyräillen mankeloinut vähän kaikkea.
  Mutta minä en pese ikkunoita enkä laita ruokaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näemmä, äitinikin tykkää siitä. Pitäisi lainata hetkeksi ja katsoa pölyttyisikö se tuolla kodinhoitohuoneessa vai tulisiko oikeasti käytettyä. : ) Kuivausrumpu tekee myös pölyttömiä ja pehmeitä vuodevaatteista, kuin pyyhkeistäkin. Huomaan kyllä kyläilessämme, jos taloudessa ei ole kuivausrumpua, pyyhkeet kovia korppuja! Heh.

   Poista
 4. Meillekin hankittiin ekat pellavalakanat. Ja tykkään myös kovasti. Meillä taitaa olla vielä saman värisetkin :-). Tosin meidän omat on Lapuan Kankureilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulinkin yhdeltä tutulta, että sieltä sai melkein samaan hintaan pellavalakanoita. Taidan ensi kerralla kurkata heidän valikoiman. Valkoiset voisi myös olla kivat : )

   Poista
 5. Pellavalakanat on kyllä ihania, meillä on parit ja en muita haluis käyttääkään. Silittämisestä en tykkää minäkään, isäntä hoitaa sen meillä onneksi. Mutta mankeloinnista jollakin tavalla kyllä tykkään, tai oikeastaan tykkään niistä sileistä lakanoista joita se tuottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee, toinen tykkää tiskaamisesta ja toinen pyykinpesusta. : ) Oi, silittävä mies. Hatun nosto hänelle!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin.