Katsaus vuoteen 2016


Monessa blogissa on ollut katsauksia kuluneeseen vuoteen ja ajattelin minäkin koota tähän kuluneen vuoden tapahtumia sekä hieman lukuja, että voi sitten taas vuoden päästä verrata edelliseen vuoteen. Hieman tällaista tilastointia. Heh.
Paljon on tullut uusia lukijoita ja kiva itsellekin koota muistoja yhteen postaukseen. Vuosi on ollut tapahtumarikas ja kehittymisen/oppimisen vuosi. Jotain uuttakin on tullut luotua. Vuosi on tuonut myös monta uutta ystävää sekä yhteistyökumppania. Ihanaa minusta! Olen luonteeltani avoin ja ulospäinsuuntautunut ja tykkään tutustua uusin asioihin ja ihmisiin, joten en voi olla kuin kiitollinen kuluneesta vuodesta!Ensinnäkin olen panostanut postauksiin huomattavasti enemmän kuin edellisvuonna. Olen julkaissut n. 130 postausta vuoden aikana, joka on tuplaantunut vuodesta 2015. Blogia olen kirjoittanut vähän yli 2 -vuotta ja sekin on selvää, että tahti on kiihtynyt sitten blogin perustamisajoista . Lukijoiden määrä on kasvanut tasaiseen tahtiin, välillä ihan harppoen ja taas sitten tasaantunut hetkeksi. Ihanaa on huomata, että minulla on säännöllisiä lukijoita, jotka jaksavat jättää kommentin jos toisenkin. Toisista bloggareista on tullut ystäviä, joiden kanssa vaihdetaan kuulumisia. Tehdään asioita yhdessä ja jaetaan vertaistukea. Ihania samanhenkisiä ihmisiä!

Listasin teille alle blogini luetuimmat jutut. Hauska katsoa mikä oikeastaan on teistä lukijoista kiinnostavaa?!  Toki lukijoiden määrän kasvu vaikuttaa siihen, että loppuvuoden postaukset saavat enemmän lukijoita, kuin vuosi sitten julkaistut.


Luetuimmat blogitekstit vuonna 2016 ovat:


1. Seinäjoen asuntomessuihin liittyvät postaukset.
2. Remontointiin liittyvät postaukset kiinnostavat monia.
3. Jouluun liittyvät postaukset.
4. Yhteistyöpostaukset yritysten tai SOblogien kanssa

5. Sisustamiseen liittyvät postaukset.

Suosittuja postauksia ovat myös arvonnat, joista en nyt linkkiä laittanut. Blogiin on tultu eniten hakusanoilla Kotini on helmeni, teini-ikäisen pojan huone, V33 maali kokemuksia, Seinäjoen asuntomessut, olohuoneen sisustus jne. 

Blogillani on Fb -sivut jossa tällä hetkellä 1039 tykkääjää. 
Löytyy myös instagramtili jossa 575 seuraajaa.
Lukijoita bloggerin kautta minulla on nyt 121.
Blogiani voi seurata mm. Blogit.fi tai Bloglovin -sivustojen kautta. 

Lisäksi jaan postaukset moneen sisustuspainotteiseen Fb-ryhmään. Bogiini saavutaankin juuri eniten fb -sivujen kautta. Luulen, että se on helpoin tapa seurata blogeja. Kuulun myös SOblogit -ryhmään, joka on joukko eteläpohjalaisia lifestylebloggareita. Heidän kanssaan olen saanut osallistua moneen mielenkiintoiseen tapahtumaan sekä yritysvierailuun, joista ehdottomasti mieleenpainuvin oli Seinäjoen asuntomessut! Saimme tutustua ihanaan asuntomessualueeseen sekä upeisiin kohteisiin ihan ensimmäisten joukossa ja valokuvata taloja sekä sisustuksia kaikessa rauhassa. 


Mitäs muuta on tapahtunut?

Kuluneen vuoden aikana olen valmistunut Sisustus ja tila artesaaniksi. On ollut työharjoittelua ja kotona tehtävien kanssa painimista. Paljon uuden tiedon hakemista. Valokuvauskursseillakin olen käynyt parin otteeseen ja valokuvaaminen kiinnostaa minua edelleen, siinä toivon mukaan edelleen kehittyen. 

Ollut osallisena Kotiblogit -lehdessä (johon itse tein jutun sekä kuvasin kuvat) ja nyt ennen joulua toimittaja teki Modernista ja skandinaavisesta joulusta kanssani jutun Keskisuomalaisen juttupankkiin (kuvat tulivat minulta). Tällä hetkellä tiedän, että juttu on julkaistu ainakin viidessä eri lehdessä ympäri Suomen. Juttua tehdessäni en kyllä tiennyt sen tulevan näin moneen lehteen. Se olikin mukava yllätys! Olimme myös ensimmäistä kertaa radiossa, blogiystäväni Outin kanssa. Ja oikeastaa kaikki lähti siitä, että perustin yhtenä varhaisena aamuna Moderni ja skandinaavinen joulu -ryhmän fb:iin, Outin kanssa olemme siinä ylläpitäjinä.  Ryhmässä on tällä hetkellä noin 4410 jäsentä ja se on osoittautunut todella suosituksi ryhmäksi!  Ryhmä varmasti hiljenee joulun mentyä, mutta herää henkiin taas uudelleen, ensi joulun kynnyksellä. Tervetuloa mukaan, jos olet yhtään jouluihminen! Minä ainakin olen. 

Kotona olen remontoinut ja sisustanut niin paljon kuin olen ehtinyt. Minulle sisustaminen on ehkä elämäntapa ja ideoin jatkuvasti päässäni kaikenlaista. Heh. Välillä luomisentarve on niin kovaa, ettei uni meinaa tulla. Mutta toisaalta se on hyvä kun ideat tulevat yöllä, sillä aamuun mennessä hulluimmat päähänpistot ehtivät jo hieman laimentua. 
Mitäs vuonna 2017?

Vuosi 2016 on ollut hieno ja toivotaan, että tuleva vuosi on vähintäänkin yhtä hieno! Minulla on paljon ideoita, mutta en ole vielä päättänyt, mitä polkua alkaisin kulkemaan. Muutama yhteistyöprojekti on tuloillaan heti tässä alkuvuodesta, ne ovat ainakin tiedossa. Lisäksi tartun taas maalipensseliin ja oman kodin remontointi tulee jatkumaan. Tuskin maltan odottaa valon määrän kasvua ja kevättä. Pääsee valokuvaamaan heräävää luontoa ja luoda siinä samalla itse jotain uutta. Minuun voi olla yhteydessä jos sinulla on jotain yhteistyöideoita tai haaveita yrityksesi tai ihan mistä vain sisustamiseen liittyvien asioiden saralla. Vastaan mahdollisuuksieni mukaan. 

Kaikki kollaaseissa olevat kuvat on otettu tänä vuonna. Hauska huomata niitä katsoessa, kuinka se oma koti muuttuu. Mikä sitä omaa makua vie eteenpäin, on hankala sanoa, mutta varmasti jo ammattini puolesta sisustusmakuni kehittyy, tiedon lisääntyessä. Olen yrittänyt välttää ylisisustamista ja nykyään tykkään hieman rouheammasta sisustustyylistä. Ehkä se on vähän trendikästäkin. 
Tulen tekemään myös asioita itse, aina kun vain sille jää aikaa. Haaveissa olisi vaikka toteuttaa itse tehty huonekalu! Saas nähdä mitä vuosi tuo tullessaan, toivotaan ainakin terveyttä ja iloa, mutta myös luovuutta!


Kiitos kaikille lukijoilleni ihanasta vuodesta! Kiitos, että olet siinä! Blogiani tulen kehittämään edelleen ja ties vaikka jotain muutakin jännää on tulossa. Jään nyt pohdiskelemaan asioita ja katsotaan mihin sitten päädytään. 

Oikein ihanaa uutta vuotta kaikille teille sinne ruudun toiselle puolelle. ❤
Olkaa varovaisia rakettien kanssa!

Rakkain terveisin
Marika

Pst: Jos haluat jättää minulle terveisiä tai toivoa jotain, laita kommetti tähän postaukseen tai lähetä sähköpostia. 
Ei kommentteja

Kiitos kun jätit viestin.