Maalisävyjen pohdintaa sekä käynti Tuurin kyläkaupassa


Iloista perjantaita!

Minä täällä taas pähkäilen uusia maalisävyjä kotiimme! Tällä kertaa maalia tulee eteisaulaan, makuuhuoneeseen sekä pojan huoneeseen. Taidan aloittaa eteisaulasta, sillä siitä on helpoin aloittaa. Lisäksi eteisaulan seinä näkyy olohuoneen sohvalla istuttaessa melkein kokonaan ja minulla on nyt hirveä tarve saada seinään väriä! Mietin kauan tapetin ja maalin välillä, ja päädyin tällä kertaa helpompaan ratkaisuun eli maaliin. Ja ainahan voin tapetoidan seinän, jos siltä tuntuu.
Makuuhuoneessa odottaa vielä tapetin poisto, kun vain ehtisi aloittaa tuon ihanan tapettien repimisen. Saas nähdä kuinka sukkelaan se sujuu.
Aloitan nyt tästä eteisaulan maalauksesta ja mennään muiden huoneiden maalaukseen sitten, kun se on ajankohtaista. Maali siis tulisi tälle seinälle, joka näkyy kuvassa. Seinää vasten on tällä hetkellä valkoisia huonekaluja sekä yksi puunsävyinen tuoli. Vastakkainen seinä on maalattu neutraalilla harmaalla. Värimaailman tulee natsata niin olohuoneen kuin keittiönkin värimaailmaan, sillä nämä kaikki tilat sulautuvat yhteen ja ovat sellaista aika avaraa yhteinäistä tilaa. Harmi kun tähän hätään minulla ei ole kuvaa (julkaisukelpoista). Laitan sen sitten ennen ja jälkeen postaukseen.

Asettelin joitakin kivan värisiä maalilastuja seinään, nähdäkseni miltä ne näyttäisivät luonnonvalossa. On aina tärkeää kokeilla maalilastun avulla tulevaa maalisävyä siihen seinään, minne maalia on aikonutkin, sillä maalin sävy/väri muuttuu valon mukaan. Maalisävyn valintaan vaikkuttavat monet tekijät, kuten valaistus/valo, muu ympärillä oleva värimaailma sekä tila. Meidän koti on kesäisin todella valoisa ja olohuoneen korotettu katto tuo myös tilantuntua. Eteisaulassa ei kuitenkaan ole ikkunaa, vaan valo tulee olohuoneesta ja pilvisellä säällä turvaudumme valaistukseen.

Vasemmalla ylhäällä on Tikkurilan sävy Angora, joka onkin ollut nyt oikea trendiväri. Lisäksi valitsin tähän tuota Angoraa vaaleampia sävyjä, koska yhtäkkiseltään Angora vaikutti aika tummalta. Toinen värimaailma, mikä minua kiehtoo, on vihreän eri sävyt. Ehkä joku harmaaseen taittava vihreä voisi olla kiva! Tämä seinävärien valinta on aina yhtä haastavaa, kun kivoja värejä on niin paljon. Yritän kuitenkin aina valita sellaisia maalisävyjä, joita jaksaisin katsella pidempään. Toki nyt maalaus on tullut sen verran tutuksi, että väärän seinävärin valinta ei olisi maailmanloppu. Äkkiä maalaa uuden sävyn päälle ja maalaaminen on minusta kivaa.
Tämä kuva inspiroi minua todella! Seinän sävy on ihana ja nuo ruskeat huonekalut tulevat siitä kauniisti esiin. Löysin Tikkurilalta melkein vastaavan sävyn, jonka värikoodi on J491. Voisiko tämä olla kiva? Jatkan pohdintaa ja kävisempä maalikaupassakin taas kerran. Kova halu olisi päästä viikonloppuna maalaushommiin.

Ja sitten hieman erilaiseen värimaailmaan.


Olimme nimittäin SOblogien kanssa käymässä Tuurin Kyläkaupalla eli tuttavammin Keskisen kyläkaupalla. Meillä on alkamassa kiva yhteistyö SOblogien ja Lakeudelle -sivuston kanssa.
Lakeudelle sivusto on perustettu jakamaan tietoa Etelä-Pohjanmaalla olevista lomakohteista sekä tapahtumista, kätevästi yhdestä paikasta. Onko Lakeuden lomakohteet sinulle tuttuja? Suunnitteletko kenties reissua Lakeuksille yhdessä perheen kanssa? Lakeudelle -sivusto on juuri sinua varten. Haluatko ottaa irtioton arjesta ja yöpyä ylellisessä sviitissä? Kuvan tummanpuhuva ja pramea sviitti sijaitsee Hotelli OnnenTähdessä, Tuurin kyläkaupan yhteydessä. Pääsimme tutustumaan tuohon säkenöivään huoneeseen numero 313 ja olinhan se hätkähdyttävän erilainen sekä näkemisen arvoinen paikka. Kyllä tuolla varmasti arki unohtuisi ja tuntuisi kuin asuisi kuninkaallisten tavoin.

Lakeudelle -sivustolta löydät tietoa huvipuisto PowerParkista, Duudson Activity parkista, Tuurin kyläkaupasta, Ähtärin eläinpuistosta, Härmän kylpylästä, Kuortaneen urheiluopistosta, Kalajärven matkailukeskuksesta ja Hotelli Simpsiönkullaksesta. Kivoja, käymisen arvoisia kohteita vaikka kuinka monta!

Me SOblogit tulemme kirjoittamaan näistä kohteista blogeissamme kevään ja kesän aikana. SOblogeja voit seurata täällä.  Meidän perhe ehkä suuntaa ensi viikolla Duudson Activity parkkiin, loman kunniaksi! Tulen sitten kertomaan teille, miten reissu meni. Tuurissa on myös Suomen suurin Vallilla osasto, josta toivottavasti pääsen myös kirjoittamaan teille. Osasto on nimittäin huikea!

Mukavaa viikonloppua ja kivaa hiihtolomaa heille, joilla se alkaa nyt!
Marika

2 kommenttia

  1. Tuo eteisen maalaus kuulostaa hyvin samalta kuin itsellänikin pohdinnassa. Itse en ole vielä maalisävyä osannut valita. Joten, odotankin mielenkiinnolla minkä sävyn valitset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä jo maalataan! Tulossa sitten ensi viikolla kuvia! 😁

      Poista

Kiitos kun jätit viestin.