PagodipuuMinulla on hirittävä viherkasvikuume! Tai on ollut jo jonkin aikaa, mutta se ei yhtään hellitä näin kesän kynnyksellä vaan pukkaa vaan yltymään! Heh. Näin sitten kävi myös eräänä päivänä, kun katselin kukkakaupan tarjontaa ohikulkumatkalla kauppaan. Silmiini osui (tietenkin) tämä kaunis, mutta karu pieni puu. Se oli aseteltu houkuttelevasti vielä kauniiseen ruukkuun ja eihän siinä auttanut kuin painella kukka kainalossa kassalle. Kassalla sitten selvisi mikä tämä erikoinen viherkasvi sitten oli. Se on Pagodipuu. Aha. Kassaneiti vielä antoi minulle postlapulla nimen mukaan, etten unohtaisi tätä erikoista nimeä jo ennen kotiin pääsyä.  Kotona vähän googlettelin ja etsin tietoa tästä löytämästäni ihanasta aarteesta.

Huomasin, että aika vähän tietoa kyseisestä puusta löytyy tai sitten en vain osannut hakea. En oikein päässyt selvyyteen onko tämä sama puu kuin kummituspuu vai onko tämä oma lajinsa. Puun hoito-ohjeista olisin kiinnostunut ja sen verran sain selville, että tämä tykkää olla ulkona ja voi olla haastava hoidettava sisätiloissa. Pagodipuu tykkää valosta ja kosteasta ilmastosta, joten suihkuttelu tekee tälle hyvää. Valoa meidän kotona ainakin riittää ja suihkupullonkin olen juuri hankkinut. Eli ne asiat on kunnossa. Nähtäväksi jää miten Pagodipuu selviää meillä.

Mitäs tykkäätte? Onko teillä jollain jo tällainen kaunis, mutta karu Pagodipuu? Kuulisin mielelläni kokemuksia sen hoidosta.

Aurinkoisin terveisin Marika

Ps: Arvonta päättyy maanantaina joten vielä ehtii osallistua täällä.

1 kommentti

  1. Ylihieno!!! Täälläkin kärsitään kroonisesta viherpeukoosista... Tykkään kans kasveista (eriasia tykkääkö ne musta :P ). Tosin nykyisin olen kranttu kasvien suhteen - niiden kun olisi hyvä pysyä myös elossa. Ilokseni olen huomannut että miedosti sitrukselle tuoksuva laskuvarjolyhty jopa viihtyy täällä (tai sitten kukkii viimeistä päivää ennen kuin heittää henkensä...). Oikein vihreää kevään jatkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.