Terassi kesäkuntoon!


Olen innoissani, säätiedotus näytti tälle viikolle jopa 20 asteen lukemia! Ihanaa! Kesä tulee sittenkin. Ajatukseni lähti heti harhailemaan viime kesässä ja aloin selaamaan kuvia tuolta ajalta. Ai että, miten ihanaa! Kaikki kauneus on vielä edessäpäin, nyt nautitaan heräävästä luonnosta! Tänään join ensimmäistä kertaa kahvikupposen etupihan portailla, minne aamuaurinko paistaa. Toivotin kesän tervetulleeksi.


Taidan aloittaa terassin sisustamisen kesäkuntoon! Ensimmäiseksi meillä on hakusessa rautasohva/sänky, joka olisi parempi vaihtoehto meidän puiselle Ristomatti Ratian saaristolaissohvalle. Pelkään nimittäin, että se menee pilalle avonaisella terasilla, jonne sade yltää pahimillaan ja sitten minun kyllä tulee poru! Viime kesänhän tuo kyseinen sohva oli terassilla ja niinpä minä sitten laukkasin suojaamaan sitä kaatosateen tullessa. Ei sekään kivaa se! Sohva tai sohvasänky on siis löydettävä mieluiten rautaisena.


Viime kesänä tein paljon muutoksia takapihallamme; öljysin terassin mustaksi, poistimme kaiteet terassilta ja sisustimme terassista ihanan toisen olohuoneen! Maalasin leikkimökin sisältä valkoiseksi ja sisustin sen kesäisen romanttiseksi. Leikkimökki sai nimekseen Villa Ruusu. Öljysin ja spraymaalasin kaulusteita sekä öljysin etupihan portaat. Paljon on siis jo tehty.

Tänä vuonna pitäisi maalaustalkoiden jatkua, sillä talon puuosat tarvitsevat käsittelyä. Lisäksi puutarhassa voisi tapahtua taas nytkähdys eteenpäin kukkien ja laatoitusten suhteen. Haaveilen kesäkeittiöstä ja ties mistä pihasuunnitelmista, mutta nähtäväksi jää mitä sitten toteutetaan.
Tässä teille vielä kuvapläjäys meidän viime kesältä. Ai että, kuvia katsellessa voi jo tuntea kesän iholla! Sitä kohden mennään, päivä kerrallaan!

Marika

Ps: Muistakaa käydä osallistumassa lukija-arvontaan täällä. Palkintona on kauniin modernit ja ajattomat pyyhekoukut.
7 kommenttia

 1. Kesää tuli ikävä. Niin ihanat kuvat.

  VastaaPoista
 2. Tuota lämpöä odotellaan täälläkin jo kovasti, jos viikonloppuna! :)

  VastaaPoista
 3. Seinäjoen Jyskissä on ihana levitettävä rautasänky/sohva, jossa on pienoja ja koristeita, valkoisena myydään, mutta näyttää kyllä hieman vaalean vihertävältä. Meillä se on lastenlasten vierailusänkynä. Oli koottava malli, ja niin iso, ettei mahdu enää ovesta ulos, vain ikkunan kautta siirrellään kokonaisena. Mutta tosi ihana ja mieleinen. Voisi sopia teidän terassille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin heidän sivuillaan sitä katsoakin, mutta löysin sellaisen fb-kirpparilta. Kiitos kuitenkin. Kivaa viikonloppua!

   Poista
 4. Tuo fb-kirpparilta löydetty on muuten sama, mutta meillä pienat on suorassa, eikä vinoittain. Siinä on ihana leikkiä vankilaa tai eläintarhaa, kurkkia karkumahdollisuuksia kaltereitten välistä. Hauskoja hetkiä teillekin!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.