Kuvauspäivä


Nyt se on ohi!  Se jännittävä päivä, mihin valmistauduin monen monta päivää miettien meidän kodin jokaista nurkkaa! Kuten blogiani seuranneet tietää, meidän koti kuvattiin Unelmien Talo ja Koti -lehteen tässä muutama päivä sitten. Kuvaajana toimi Sari Rantanen ja sisustustoimittajana Tanja Hakala.


Jännitin etukäteen tuota kuvauspäivää ja unikaan ei oikein maistunut edellisenä yönä. Päivä meni kuitenkin hienosti ja toivottavasti saatiin monta onnistunutta kuvaa! Minä kun en ole luontevimmillani kameran edessä vaan sen takana. Heh. Mutta oli oikein hauska seurata ammattilaisen työskentelyä ja ihastella sitä kuvauskaulustoa mikä hänellä oli mukana. Koskahan sitä saisi päivitettyä oman kameransa hieman parempaan versioon. Oma rakas Canon EOS 500D on palvellut minua kunniakkaasti vuodesta 2010 saakka. Kohta sen on aika siirtyä eläkkeelle.

Kuvaukset kestivät 4h ja kuvia otettiin melkein joka paikassa. Keittiössä, makuuhuoneessa, olohuoneessa, eteisessä, lastenhuoneessa, terassilla sekä leikkimökissä. Kuvaajan kommentti olikin, että täällä on paljon kuvattavaa. Se oli ihana kuulla! Kodissamme kun on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Minun rakkauteni on kirppiksiltä löydetyt erilaiset esineet sekä astiat, mutta myös erilaiset asetelmat, joita meiltä löytyy eri paikoista. Nähtäväksi jää, mitkä kuvat lehti valitsee juttuunsa. Tanja sitten haastatteli minua kuvausten lomassa ja lapsetkin saivat vastata muutamiin kysymyksiin. Kiva päivä, kivojen ihmisten kanssa!


 Koti näyttää nyt kivan kesäiselle, kukat on istutettu ja on aika vain nauttia. Toki pojan huone odottaa remontoijaa ja se onkin minun seuraava projektini, josta tulette kuulemaan kesän aikana. Poika lentää pesästä pois ja tuo huone muuttuu minun työhuoneeksi. Minulla on monenlaisia huikeita visioita huoneen sisustuksen suhteen mielessä ja olen taas enemmän kuin innoissani! Ja ihanaa, että minun ei tarvitse enää työskennellä keittiön pöydän äärellä, vaan saan ihan oman työhuoneen.Erkerimme ikkunnasta on nyt kaunis näkymä! Koristeomenapuumme kukkii kauniisti ja näkyy ihanasti erkkerin ikkunoista sisään. Muistan kun istutin tuon koristeomenapuun pienen taimenen 8-vuotta sitten, ajatus oli juuri tämä. Kaunis kukinto näkyisi sisään ikkunnoista ja nyt tuo ajatus on totetutunut. Taidan käydä napsaisemassa muutaman oksan maljakkoon, keittiömme pöytää koristamaan.

Iloa päiviinne!
Marika

4 kommenttia

 1. Varmasti ihania kuvia lehdessäkin, pitää muistaa ostaa lehti :) Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 2. Tuleeko tuohon puuhun mitään hedelmiä vaiko vain kukkia? Haluaisin kukkivan puun ilman hedelmienkärräämistä syksyllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkiin omenapuihin tulee hedelmiä mutta etenkin purppuraomenapuiden hedelmät ovat hyvin pieniä eikä niitä tarvitse keräillä. Omassa puussani hedelmät jäävät suurimmaksi osaksi puuhun ja linnut syövät ne sieltä. Täältä linkistä näkyy monia koristeomenapuita ja niissä on mainittu hedelmien oletettu koko http://www.harvialataimi.fi/hla/tuotteet/lehtipuut/koristeomenapuut .

   Poista
 3. Ihania kuvia ja varmasti tulee hieno lehtijuttu! Voin vain kuvitella, kuinka paljon itse jännittäisin kuvauspäivää :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.