Valloittavat miniryijyt sekä kattauskilpailu Farmarissa


Terveisiä Seinäjoelta!

Tiesitkö, että täällä Seinäjoella pidetään keskellä kauneinta kesää Farmari-tapahtuma ajalla 14-17.6.2017. Kerron nyt teille vähän Farmarista, mitä se pitää sisällään ja miten minä liityn kyseiseen tapahtumaan.

Farmarissa pidetään erilaisia kilpailuja, joista yhteen minäkin olen päässyt mukaan. Se on Maa- ja Kotitalousnaisten järjestämä kattauskilpailu, jonne me SOblogit saimme kutsun tulla mukaan. Tarkoituksena on siis kattaa pöytä mahdollisimman koreaksi, (kuten täällä päin sanotaan) ja Farmarissa kävijät sitten saavat äänestää omasta mielestään kauneinta kattausta! Jännää, eikös!

Mukana kilpailussa ovat:

SOblogit
Taito Etelä-Pohjanmaa
Seinäjoen yrittäjänaiset
Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät
Ravintola Trahteeri
Pohjanmaan taidetoimikunta
Kaks Kättä työpaja
Maa- ja Kotitalousnaisten Keskusten liitto

Kokosimme SOblogeista 8 hengen luovan porukan ja aloimme suunnitella kattausta innokkaasti. Tiedätte varmaan, kun 8 luovaa ja visuaalista ihmistä laitetaan yhteen, syntyy aika kokonaisvaltaisia ja idearikkaita suunnitelmia. Jouduimme hieman perääntymään kun kuulimme, että pöydän ympärille ei saa tuoda tuoleja ja kattaus on rajattu lähinnä vain pöydän päälle eikä sen ympärille. Meillä kun oli niin "suuret" suunnitelmat.. heh. Mutta säännöt on kaikille samat, otimme siis uuden näkökulman asiaan.

Perustimme salaisen fb-ryhmän, jossa pystyimme jakamaan inspiraatiokuvia sekä keskutelemaan kattaukseen liittyvistä asioista. Lisäksi olemme kokoontuneet pari kertaa pohtimaan sävyjä sekä koekattamaan pöytää. Meidän teemana kattauksessa on vahvasti kesä ja luonto! Rakastamme luontoa ja sen tuomaa kauneutta, saammehan olla siitä ylpeitä 100 vuotiaassa Suomessa. Tykkäämme myös tarinoista ja pienen pienistä jujuista, jotka tulevat näkymään kattauksessamme. Tulkaa siis ihmeessä äänestämään meitä ja katsomaan mitä olemme saaneet aikaan! Kattauskilpailun löydät Farmarin Maku- ja Taito-hallista ja samassa paikassa on Lähiruokatori. Lähiruokatorilta löydät ainakin: Alavuden Öljypuristamon (ai että mitä ihania erilaisilla mauilla valmistettuja öljyjä), Kaffiinon paahtomo (erikoiskahveja), Pirjon Pakari (tuoretta leipää), Juustoportti (taivaallisen ihanat jugurtit,pakko saada lisää), Riihipihatto, Laihian mallas (maukasta kotikaljaa) ja monta muuta eteläpohjalaista yrittäjää. Saimme edellämainituilta yrityksiltä pienen maistiaispaketin ja siksi olen hyvin tietoinen näiden tuotteiden laadusta ja maukkaudesta. Kiitos siis heille! 

Sinne vain kokemaan uusia makuelämyksiä! Sitten tähän pieneen ja suloiseen miniryijyyn. Tässä on minun ihka ensimmäinen miniryijyni, jota olen tässä pitkin kevättä tehnyt aina kun olen ehtinyt. Täytyy sanoa, että tämän tekeminen on ollut kivaa ja koukuttavaa, mitä nyt lopussa tuli hieman kiire saada se valmiiksi.  Sillä tämän pienen miniryijyn kiikutan lähipäivinä Kaarakan-talolle, josta se päätyy lukuisten muiden ryijyjen tavoin Farmarimessuille miniryijynäyttelyyn! Kivaa! Varmasti monta huikeaa miniryijyä on esillä ja tuolta tapahtumasta voit ostaa kaikki miniryijyyn tarvittavat tarvikkeet. 

Blogiystäväni Siskonpaneelisoppaa -blogista oli tehnyt ihan huippuhienoja miniryijyjä, joita pääset katsomaan tästä; sieltä löytyy myös ohjeet ryijyn tekoon, jos niitä kaipailet. Ennen tämä Farmari-tapahtuma tunnettiin enemmänkin nimellä maatalousnäyttelyt, joita taisi olla useammat vuodessa joskus minun lapsuudessa. Muistan lapsuuden maatalousnäyttelyt erittäin hyvin, sillä isäni toimii yrittäjänä maatalousalalla, konepuolella. Muistan ne lukuisat traktorit ja ihmeelliset vempaimet, joista en ymmärtänyt mitä niillä tehdään. Olin tuolloin ala-asteikäinen. Äitini oli myymässä kahviossa ja minä vain juoksentelin ympäriinsä ja nautin siitä tunnelmasta joka kotipitäjässäni oli. Ihania muistoja noilta ajoilta. Olen pienestä pitäen tykkännyt tapahtumista ja ihmisistä. Kiva katsella ihmisvilinää.

Tämän päivän Farmari-tapahtuma onkin paljon enemmän kuin pelkkä konetapahtuma! Alueella on n. 550 näytteelleasettajaa ja tänä vuonna esillä on vahvasti myös lähiruoka sekä kädentaidot. Myös perheen pienimpiä on ilahduttamassa joukko eläimiä, joita voi koko perheen voimin käydä ihastelemassa. Paljon siis nähtävää isälle, äidille kuin lapsillekin; jokaiselle jotakin! Itse odoton innolla tapahtumaa johon voin mennä koko perheen kanssa, ensi katsotaan eläimet ja lapsille suunnatut jutut ja sitten äitikin voi rauhassa keskittyä kädentaito-osastoon.

Nähdään Farmarissa!
Marika

Ei kommentteja

Kiitos kun jätit viestin.