Joulun tunnelmaa kotiinPikku hiljaa on joulua laitettu kotiin. Valot syttyvät ja jolukoristeet on kaivettu kaappien kätköistä ja niitä on ihmetelty tyttären kanssa yhdessä. Miten ne on aina niin ihana ottaa esille! Minä rakastan joulua ja siihen valmistautumista!

Minulla on tapana käydä jolukoristeet läpi joka ikinen joulu ja luovun kaikesta ylimääräisestä. Tänä vuonna koristeita lähti perheelle, joka joutui jättämään kotinsa homeen takia. Lisäksi joka joulu hankin jotain uutta; kirppareilta ja sitten paikallisista joulupuodeista tai sisustusliikkeistä. Nautin kun saan kierrellä jouluisissa puodeissa, kun samalla joululaulut soi taustalla. Hypistelen ja ihastelen. Sellaista joulun aistimista, ihanaa! Ja huomaan, että nuorin tyttäreni on seuraa perässä. Hän hyppelehtii aamusta alkaen tonttulakki päässä ja odottaa innoissaan joka ikinen aamu tontun tehtävää joulukalenterista! Tonttu nimittäin tuo tonttuovelle tehtävän, joka täytyy suorittaa ja sen jälkeen ovelle ilmestyy pieni palkinto. Viikonloppuna hänen täytyi piirtää tontulle ja ulkoilla max. 30min. Tänään tonttu kehotti koristelemaan pienen kuusen, joka tulee tyttären huoneeseen. Voitte kuvitella tätä riemua ja odotuksen tuskaa, koska se palkinto tupsahtaa siihen ovelle. Heh. Ja minä nautin hänen aidosta innostaan ja siitä kuinka reippaasti hän suorittaa tehtävät! Niin ja tonttuhan en ole minä vaan meillä käy ihan oikea tonttu!


Jouluisessa sisustuksessa suosin luonnonmateriaaleja - havuja, käpyjä, kukkia (hyasintti sekä eukaluptus on ihania!), taljoja, kynttilöitä, paperitähtiä. Joulusisustuksemme on valkoinen sekä harmaa yhdistettynä lämpöiseen puuhun. Pieni ripaus punaista joulussa täytyy myös olla. Vihreys tulee sitten kukista sekä havuista. Pikkukuusia täytyisi hakea lasimaljakkoon, niitä minulla on ollut nyt monena jouluna. Kransseihin olen hurahtanut myös. Harmi, että meillä takan lämmityksen vuoksi kranssit eivät oikein menesty. Alkavat varista aika pian. Ulko-ovessa on ainut aito havukranssi. Hermojani säästääkseni tämä on kompromissi minun itseni kanssa. Heh.


Jouluiset asetelmat ovat myös ihania! Keittiön pöydällä meillä on tänä vuonna pupun talvimetsä asetelma. Tarjottimelle on helppo muodostaa kivoja asetelmia olemassa olevilla joulukoristeilla sekä havuilla tai kukilla sekä kynttilöillä. Kipparilta löytyi ainoastaan tuo pieni lasimökki muutamalla eurolla. Tyttö leikkii monesti ruokaa odotellessaan pupulla ja havut toimii pupun ruokana.


Hyggeilemme iltaisin kynttilänvalossa glögiä juoden. Pipareitakin on leivottu jo kerran ja usempi paketti kauppareissullakin tullut ostettua. Riisipuuro on myös suurta herkkuani! Hieman kanelisokeria päälle ja voi että se voi olla hyvää! Joulu on ihanaa aikaa ja toivoisin vielä valkoista joulua! Harmi, että nykyään saamme hyvin vähän lunta näin joulun alla.

Huomenna alkaakin sitten itsenäisen Suomen 100-vuotis juhlinta! Tytön koulussa on illalla juhlat ja itsenäisyyspäivänä menen ystävän syntymäpäiville sekä varmasti katan pöydän kotona kauniisti ja syömme hyvin ja hartaasti. Kyllä saamme olla onnellisia kotimaastamme. Minä ainakin olen! Palaan itsenäisyyspäivänä tänne blogiin taas!

Jouluisin terveisin Marika1 kommentti

  1. Luonnonmateriaalit sopivat hyvin jouluun. Tuo tähti valoilla on hieno!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.