Totuus kauniiden blogikuvien takana - behind the scenes
Yhdessä pienemmässä sisustusblogien ryhmässä kiertää joka kuukausi haaste, joihin bloggarit voivat sitten omien halujensa mukaan ottaa osaa. Tällä kertaa haasteen heitti ilmoille Char & the City -blogin Carita. Itse olen ensimmäistä kertaa mukana haasteessa. Tämän kuukauden haaste kehotti näyttämään teille lukijoille arkisempia kuvia kodistamme.

Onko meillä sisustusbloggareilla aina niin siistiä miltä kuvissa näyttää? 

Tämä on varmasti yksi kysymys, joka monia sisustusblogien lukijoita mietityttää. Joskus olen saanut kommentteja "onko teillä aina noin siistiä" tai "kyllä teillä on kaunista, miten saat pysymään kodin aina niin siistinä". Ymmärrän hyvin vaikutelman, mikä monesti sisustusblogeja lukiessa syntyy. Kaunis täydellinen elämä! Tavarat ovat kauniisti aseteltuna eikä mitään "henkilökohtaisia" tavaroita ole näköpiirissä, lapsen Lego-kaaoksesta puhumattakaan!
Mutta hei, eihän se niin mene. Meillä on yhtälailla pyykit pestävänä, lapsen lelut kerättävänä sekä tiskit tiskattavana. Blogi ei vain ole se väylä, missä sitä meidän "hohdokasta arkea" haluamme esitellä ja tuskin te lukijat sitä sisustusblogeista lähtisitte hakemaankaan. Kyllä me stailaamme kotiamme näitä kuvia varten, että teillä olisi ilo katsella niitä, ilman että huomio kiinnittyy tiskivuoreen keittiön pöydällä. Tai ainakin itse ajattelen näin, että sisustusblogeja lukiessa saa antaa inspiraatiolle vallan ja unohtaa arjen kaaos ja keskittyä kauneuteen.

Itse pidän itseäni nykyään hieman boheemina sisustajana eikä meidän kuvat ole niitä silotetuimpia, mutta silti joudun karsimaan tavaraa sekä asettelemaan tavaroita, ennen kuin alan kuvaamaan kotiamme blogia varten. Ajattelen sen niin, että minun täytyy tuoda teille lukijoille jonkinlainen elämys käydessänne minun blogissani, ja siisti koti on osa sitä. Tykkään kyllä siististä kodista ja olen vähän sellainen, vien mennessäni ja tuon tullessani tyyppi. Järjestelen paikkoja huomaamattani touhutessani kotona.

Tämän haasteen myötä näytän teille niitä arkisempia kuvia kodistamme. Yksi asia minkä teen joka kerta kun kuvaan keittiötä tietystä kuvakulmasta, on se, että poistan kaiken krääsän keittiön jääkaapin ovesta ennen kuvaamista! Heh, se on yleensä täynnä lapsen piirroksia, koulujuttuja, kutsuja, kortteja ja ties mitä.. Tuon oven edessä käydään arjessa monet keskustelut tulevan viikon tapahtumista eli se on erityisen tärkeä paikka meille. Miten kätevä on ruokapöydässä istuessa katsella lippusia ja lappusia, että koska ne sukset lapsella pitikään olla koulussa.Meillä on myös useasti erkkerin ruokapöydällä toimisto! Myös olohuoneen sohvalla on yksi toimisto. Ja juu, työhuonekin löytyy. Vaihtelu virkistää, eikös?Nuutunut huonekuusi, kuka unohti kastella?

Lapsen huoneessa valloillaan olevat leikit! Joskus useamman päivän, kun niitä ei saa kerätä pois! Kaaoksen ja siistin kodin välimaastoa, suurin osa elämästä. Sellaista se meidänkin elämä on!

Pääsiäisterveisin
Marika1 kommentti

  1. Näyttää niin kodikkaalta ja tutulta. :) Mukava haaste, arki se on meillä bloggaajillakin!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.