Leikkimökin maalaus ja hellepäivä


Eilen aurinko helli meitä!
Kesäpäivä kauneimillaan; lasten kiljahdukset kun pääsivät uimaan omaan pieneen uima-altaaseen. ystäviä, hyvää ruokaa ja pientä puuhastelua. Nämä ovat juuri niitä päiviä, joita muistellessa jaksaa läpi harmaan talven.

Tänään onkin sitten jo taas ihan eri ääni kellossa. Sataa ja hieman tuuleekin, mutta huomiselle lupasivat taas hienoa säätä. Suomen sää voisi olla hieman vakaampi, ettei tarvitsisi jatkuvasti tuolta terassilta siivota tavaroita suojaan. Aamu nimittäin alkoi juuri tällä operaatiolla, taas kerran. Heh.Meidän pihassa on leikkimökki, joka on viimevuosina toiminut lähinnä varastona kaikenlaiselle roinalle. Lahjoitin suurimman osan leikkimökissä olleista tavaroista pois ja eilen maalasin leikkimökin sisältä kokonaan valkoiseksi. Maalina käytin Honkkarista (Hong Kong) ostamaani aitamaalia, joka soveltuu kaikenlaiseen ulkomaalaukseen. Ennen maalausta pesin seinät ja lattiat homeenpoistoaineella ja huuhtelin hyvin. Yhden ikkunnan olessa rikki, jossain kohdin seinää oli hometta joka lähti hyvin tuolla pesuaineella.

 Leikkimökki on aika pieni ja ankea, jotenkin synkkä. joten sinne piti saada enemmän tilantuntua ja raikkautta. Valkoinen maali tuntui parhaalta vaihtoehdolta ja niinhän siinä kävi, että leikkimökin ilme kirkastui kertaheitolla.

Tässä kuva sisältä ennen maalausta.


Ja tässä maalauksen jälkeen.


Nyt sitten päästäänkin parhaimpaan osaan eli leikkimökin sisustamiseen. Nuorin lapsistani on 7 -vuotias ja tuon ikäiset eivät nyt enää leiki tyypillisiä leikkimökkileikkejä, eivätkä kanna viereisestä hiekkalaatikosta kilokaupalla hiekkaa sisään, joten sisustus tulee olemaan hieman kodinomaisempi ja harkitumpi. Sellainen, jossa lapset voisivat kaverin kanssa hieman pötkötellä ja leikkiä pikkutavaroillaan.

Jonkinlainen sohva leikkimökkiin olisi saatava. Kaikki leikkimökin sisustukseen tarvittavat huonekalut ja muut pikkutavarat hankitaan kirpputoreilta tai tuunataan vanhasta uutta. Minä olen enemmän kuin innoissani.
Verhot leikkimökkiin löysin kirpputorilta huimaan 2e hintaan, mutta ensin täytyy ikkunoista rapsutella ylimääräinen maali pois ja pestä ne kunnolla. Yhdestä ikkunasta puuttuu lasi ja siihen täytyisi saada uusi. Tuskin maltan odottaa kun leikkimökin sisustus on valmis.

Muutkin maalausprojektit odottovat minua, tälläkertaa lattiamaalin muodossa. Minun on tarkoitus maalata kotimme lattia valkoiseksi V33 -maalilla. Ensin aion kokeilla maalia pienelle alalle, sillä ystävälläni kävi niin ikävästi, että laattalattia hylki maalia, eikä maali tarttunut siihen millään. Mietittiin onko laatoissa joku pinnoite, mikä estää tarttumisen, tiedä häntä.  Mutta tästä projektista tulossa lisää juttua, kunhan pääsen vauhtiin.

Kesäterveisin
Marika


6 kommenttia

 1. Kiva polskia vesialtaassa kuumana kesä päivänä.
  Pieni tila, niinkuin leikkimökki tulee tosi hyvä, kun maalaa valkoisella.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan, mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, muistaahan sen omastakin lapsuudesta. : D Valkoinen tekee kyllä ihmeitä.

   Poista
 2. Voin uskoa tuon, että olet enempi kuin innoissasi, jopa sitä pientä käyttäjää enempi ;) Niin olisin minäkin!
  Meidän leikkimökki joutui siirtymään kasvihuoneen tieltä ja olikin lopulta jo niin huonossa kunnossa, että päätyi polttopuiksi, vaikka tarkoitus oli siirtää toiseen paikkaan :/
  Monet kerrat olen sen vanhan mökin perään huokaillut.....nyt nimittäin ois tarvetta kanakopille ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin siinä yleensä käy. heh. Voi, kasvihuone olisikin kiva. Pysyisköhän mun kasvit hengissä jos mulla ois sellainen. : D Monesti leikkimökki jää lahoamaan paikalleen kun lapset kasvaa. Meilläkin oli korkein aika tehdä jotain.

   Poista
 3. Meidän laminaatinkin voisit tulla maalailemaan sitten, jos oikein innostut;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eihän sitä tiedä vaikka ilmestyn teidän pihaan joku kaunis aamu. Väri voi olla yllätys! 😂

   Poista

Kiitos kun jätit viestin.