Maitoperunat - Kesän must juttu!

Ihanan aurinkoista kesäiltaa!

Ehdin vihdoin käymään täällä blogin puolella vietettyäni tänään etäpäivää koulusta. Voin sanoa, että elämä on ollut täynnä opiskelua sekä lapsen harrastusten ympärillä pyörimistä. Pesiskentät ovat tulleet tutuiksi, mutta uintiharrastus sentään on tauolla näin kesäaikaan. Loppuviikosta alkaa jo toinen leiri tälle kesää, Porissa. Pienet pesäpalloilijat kokoontuvat pelaamaan Etenee- leirille. Että sellaista menoa täällä.

Mutta..En ole silti unohtanut bloggaamista enkä teitä ihania lukioitani. Palaan tänne heti kun tilanne vähän rauhoittuu. Olen aloittamassa yritystoimintaa ja siitäkin tulen teille kertomaan oikein juurta jaksaen, kun sen aika on. Instassa löytyy jo yrityksen sivut nimellä wowdesign_sjk. Käykää kurkistamassa. En ole vielä hirveästi hiiskunut tästä muille, joten älkää kertoko kenellekään. Heh. (Vitsi, vitsi)

Mutta niistä myöhemmin lisää ja palataan tämän päivän tunnelmiin. Annoin ajatusten virrata tänään vapaana ja kävin poimimassa ulkoa luonnonkukkasia kirpparilta löytämääni maljakkoon. Melkein kaikki pöydässä olevat astiat ovat löytöjä kirpparilta. Tykkään kesäisin näistä mummomaisista astioista, minusta ne jotenkin sopivat niin hyvin kesään.
Pääni sisällä on nyt niin monenlaista rautaa tulessa (kuten voitte arvata), että pieni kahlaaminen heinikossa, nokkosen keskellä teki todella hyvää. Yritän kiireen keskellä myös nauttia hetkistä luonnossa.Päätin tänään ilahduttaa perhettäni ja valmistin päivälliseksi maitoperunoita sekä katoin pöydän kauniisti kesäisin astioin sekä kukkasin. Miten nautinkaan tällaisesta puuhastelusta. Maitoperunat ovat kesän yksi kohokohdista ja meidän jokavuotinen traditio. Maitoperunoita syötiin minun lapsuudessani joka kesä ja olen jatkanut perinnettä.

Jos et ole koskaan valmistanut maitoperunoita niin tässä tulee helppo ohje.

1kg uusia perunoita.
Pese perunat harjan kanssa ja keitä vedessä. Poista vesi.

Pari - kolme ruohosipulia varsineen.
Voita noin 50g.

Pilko sipulit varsineen ja paista kattilassa voin kanssa kevyesti. Lisää 1L maitoa ja suola.  Kiehauta, koko ajan sekoittaen. Lisäsin perunat sekaan jo ennen kiehumista. Jotkut lisäävät maidon perunoiden päälle kiehumisen jälkeen.

Keitto on valmis! ♥️

Ps: Jotkut syövät silliä maitoperunoiden kanssa, itse en pidä sillistä, mutta kuulemma sopivat hyvin maitoperunoiden kanssa.

Marika


4 kommenttia

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Omnom, herkulliselta näyttää. Itse olen tehnyt nyt muutaman kerran uusien perunoiden kanssa voikastiketta. Uudet perunat & kala - helppoa kesäruokaa ja hyvää.

    VastaaPoista
  3. Täällä testattiin viikonloppuna uudet perunat, kyllä olivat hyviä. Maitoperunoita en olekaan koskaan syönyt.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin.