Kodin valaistus - valaisinhaaste


Päätin osallistua Taloon.com:n valaisinhaasteeseen jossa bloggaajia pyydettiin kirjoittamaan valaisinaiheisen jutun blogiin  ja samalla te lukijat voitte osallistua kilpailuun ja äänestää parasta  valaisinjuttua 20.12 alkaen täällä  (klik).

Oma juttuni tulee tässä. 

Valaistus on erittäin tärkeä osa sisustusta ja valaisimia on hyvä olla yhdessä huoneessa erilaisia käyttötarkoituksia varten. Myös valaisimen valon sävyä kannattaa miettiä ja saatavana onkin sävyjä lämpimästä kylmään. Valaisimen tulee olla myös kaunis ja miellyttää käyttäjäänsä.  

Lamppujen pakkausmerkinnät ovat muuttuneet entisajoista huomattavasti ja monille voi olla aika utopiaa nuo uudet merkinnät. On kelvineitä ja lumeneita. Ei ole ihme jos lampun ostaminen tuntuu vaikealta. Lampputieto (klik) sivuilla on tietoa erilaisista lampuista ja merkinnöistä. Sinne kannattaa kurkata.

Ehdottomasti meidän kodin suosikkivalaisin on olohuoneessa oleva Norm 69 -valaisin. Sen on minun ensimmäinen Desing -valaisin, jonka olen eläissäni ostanut. Tykkään sen käpymäisestä muodosta ja ajattomuudesta. Lampuksi olen valinnut päivänvalolampun jossa on 5000 Kelviniä eli valon sävy ja spektri vastaa luonnollista auringonvaloa. Valo on aika sinertävä mutta tehokas. 

Suosin myös tunnelmavalaisimia ja varsinkin syksyn pimeinä aikoina kynttiöiden lisäksi meillä on useita tunnelman tuojia kuten tämä isossa lasipullossa oleva valosarja.
Taloon.com:ta tilasin tämän modernin ja tyylikkään Nordluxin mustan Vanila -lattiavalaisimen. Meiltä onkin puuttunut juuri sohvan viereltä mieluinen kohdevalaisin jonka valossa on kiva vaikka lukea lehteä. Nyt odotan innolla lampun saapumista ja laitan sitten taas kuvia teille, kun saan olohuoneen sisustuksen kohdilleen. Tulossa on myös toinen Desing -valaisin ja siitä sitten lisää kunhan se saapuu ja saadaan kaikki paikoilleen. Muuttopuuhat siis jatkuvat täällä ja olohuone elää koko ajan. : ) Onneksi kohta on joululoma ja aikaa laittamiselle on enemmän.Jouluisin tervisin Marika

Ei kommentteja

Kiitos kun jätit viestin.