Vuoden väri 2017


Olen tässä viikonlopun pahkäillyt uutta maalisävyä keittiön välitilaan, kuin makuuhuoneen seiniinkin. On yllättävän vaikea valita sitä täydellistä sävyä/väriä, kun on niin monta kivaa ja valinnanvaikeus iskee jo alkumetreillä! Posti vielä tipautti luukusta Tikkurilan Color Now -lehtisen tai oikeastaan tämä on kuin aikakauslehti, todella laadukkaasti tehty. Tikkurilan lehti värien rakastajalle eli minulle! Uppouduin kuin ankkuri sohvan nurkkaan ja imin kaikki tämän vuoden trendiväreistä. Kaikki tämä vuoden värit ovat minusta kauniita! Hieman murrettuja ja hempeitäkin.

Tikkurilan vuoden väri 2017 on tyylikäs Angora H466.

"Se huokuu ranskalaista charmia mutkattomasti ajan hengessä. Angora ei ole äänekäs julistus vaan kaunis ja raikas yleisväri, joka sopii moneen kotiin ja tunnelmaan. Sisustajalle Angora on käytännöllisen neutraali valinta, olemata koskaan tylsä tai lattea. Pehmeä Angora H466 löytyy Tikkurilan Tunne väri -värikartasta."Alemman kuvan kokonaisuudessa on käytetty seuraavia värejä. Valokuvaaja ja bloggaaja Riikka Kantinkoski loi rauhallisen olohuoneen Color Now 2017 Hazy -värikokoelman harmonisilla sävyillä.
(H466/Angora, N439/syvänne, N494/Nefriitti, V418/Rustiikki ja K498/Valkama)


Lisää kauniita trendivärejä voit nähdä näissä kuvissa. Oi, oi, kaunista on! Voin kuvitella meille useammankin värin näistä. Joko ihan pieninä annoksina tai ihan tehostevärinä jossakin huoneessa. Täytyy jatkaa pohdintoja ja hieman kokeilla värilastun avulla, miltä mikin väri omassa seinässä näyttäisi.

Lauantaiterveisin Marika


Kuvat Tikkurila


Kiehtova värittömyys


Minulla tulee silloin tällöin aikoja, kun kyllästyn kaikkiin väreihin ja haluan ympärille vain valkoista sekä jotain luonnonläheisiä kylmiä värejä. Varsinkin nyt, kun joulu on siivottu pois, kylmä valkoinen ja selkeys viehättää taas tovin. Kuin lumi ja jää. Sehän vuodenaika nyt on, kun ulos katsoo. Hyrr.. Pakkasta mukavasti noin 24 astetta! Tässä karussa maisemassa on kuitenkin jotain kaunista. Se on kuin puhtauden symboli ja uuden alku. Uusi vuosi.

Näissä maisemissa istun ja mietin tulevaa, teen listoja (siitä lisää myöhemmin). Kupponen kuumaa kahvia kuitenkin lämmittää mielen, vaikka ulkona paukkuu pakkanen!

Pakkasterveisin
Marika

Tästäkö alkaa sisustusinspiraatio


Oikein hyvää vuoden kolmatta päivää!

Päivät alkavat taas pidentymään ja sisustuajaminäni alkaa heräämään päivä päivältä enemmän. Minulle henkilökohtaisesti tammikuu on aina ollut valtava inspiraation kuukausi sisustamisen saralla. Kovasti siis suunnitellaan mistä remonttia voisi taas jatkaa ja mitä kivaa uutta kevääseen voisi laittaa. Jokos sinulla on sisustusinspiraatio päällä?Löysin tietokoneelta kuvia tästä meidän Ristomatti Ratian sohvasta tossa eteisaulassa. Sohva oli kesän terassilla ja nyt se on majaillut tyttären huoneessa. Siinä on ollut hyvä pienten vieraiden nukkua. Nyt alan kaivata sitä takaisin tuohon aulaan. Meillä huonekalut vaeltavat välillä paikasta toiseen, jotenkin aina pieni muutos piristää. Täydellistä paikkaa tuolle sohvalle en ole vielä löytänyt. Pitäisi olla enemmän neliöitä mitä sisustaa. Hih.Muistattehan kun maalasin keittiön rungon ja kaapistot valkoiseksi vajaa vuosi sitten? Siitä voit lukea täältä ja täältä. Nyt on tullut taas aika mennä eteenpäin keittiön uudistuksen kanssa ja seuraavaksi välitilaan tulee uusi maali. Värin valinta on osoittautunut vaikeaksi, päivästä riippuen haluan välitilaan jotain väriä, kun taas toisinaan olen varma, että haluan siitä valkoisen! Katsotaan, koska saan päätettyä asiasta ja voin lompsia maalikauppaan. Suunnitelmissa on myös valaistuksen uusiminen sekä keittiön altaan päivittäminen modernimpaan suuntaan. Kivoja uudistuksia siis tiedossa! Näistä kaikista tulette varmasti lukemaan kevään aikana!Nyt täytyy tehdä itselle hieman listaa sekä aikataulua miten kaikki toteutetaan ja lisäksi uppoudun illaksi Pinterestin inspiroivaan maailmaan. Tästä se taas lähtee, sisustusinspiraatio ja ihana vuosi 2017!

Marika

(kuvat keväältä ja kesältä 2016)