Lapuan KankuritMeillä oli viime sunnuntaina huikea Art&Design Week:n päätöstapahtuma ja SO- bloggareiden tapaaminen Lapuan Kankureilla, Lapualla. 

He siis kutsuivat meidät bloggarit tutustumaan heidän syksyn uutuuksiin sekä uusiin tiloihin, jotka aukeavat lähiaikoina vanhan myymälän ihan lähelle, Vanhaan Paukkuun. Kulttuurikeskus Vanha Paukkuhan on vanha patruunatehdas, jossa sattui traaginen räjähdys vuonna 1967 ja moni Lapualainen menetti siinä toisen vanhempansa. Surullinen tarina, mutta nämä kauniit ja uniikit rakennukset ovat sittemmin saaneet uuden elämän - niissä elää pala Lapuan historiaa.

Vanhasta paukusta ja sen historiasta voit lukea täältä klik
Vanhassa Paukussa toimii useita yrityksiä ja museioita sekä vaihtuvia näyttelyitä.
Todellakin tutustumisen arvoinen paikka!


 
Sympaattinen ja iloinen omistajapariskunta Jaana ja Esko Hjelt kertoivat meille Lapuan Kankureiden synnystä ja yrityksen historia ulottuukin aina 1917 luvulle asti. Nyt miltei sata vuotta myöhemmin, Lapualla kudotaankin huippulaadukasta suomalaista Designia ja yrityksen liikevaihdoista jopa 60% on vientiä. Olin todella otettu heidän saavutuksistaan ja yritys muutenkin osottautui positiiviseksi kokemukseksi kaikin puolin. 

Materiaaleina he käyttävät lähinnä pellavaa ja villaa ja se onkin heidän erityisosaamisensa josta ei poikkoilla. Ihailin heidän uusia tuotteitaan, ne ovat nuorekkaita ja trendikkäitä. Kaikki esitteet ja myymälän ulkonäkö olivat viimeistä piirtoa myöden onnistuneita ja myyviä. Juuri niinkuin pitääkin.
Tässä yrityksessä ei olla jämähdetty paikoilleen vaan eletään ajassa!
Hienoa!
  Paikalla oli myös minun sydämeni täysin vienyt RUUT -malliston luoja, Heini Riitahuhta.
Hän kertoi meille työstään arbian taideosastolla sekä töistään ja niiden synnystä.
Erittäin mielenkiintoista kuunneltavaa, kiitos paljon Heinille! Meitä SO -bloggareita pidettiin kuin kukkaa kämmennellä ja saimme nauttia maukkaan lounaan kaikki yhdessä isossa pöydässä. Jokaiselle blogistille oli osoitettu oma paikka. Lähtiessämme saimme vielä pienet lahjapussukat kotiin viemisiksi. Kiitos Lapuan Kankureille ihanasta iltapäivästä kansanne!

Lapuan Kankureilla on jälleenmyyjiä eripuolilla suomea sekä nettikauppa josta voit tuotteita tilata. Tuo Ruut -mallisto on aivan ihana, suosittelen lämpimästi!
Ei kommentteja

Kiitos kun jätit viestin.