Mikä upea löytö!!!


Olette varmaan huomanneet, että tykkään kierrellä kirppiksiä ja teen niistä kivoja löytöjä. Käyn melkein joka päivä Lakeuden Shoppiksella, joka minusta todella kiva kirppis Seinäjoella, ei liian iso ja tavaraa on laidasta laitaan. Mukaan tarttuu melkein joka kerta jotain, mutta ihan aina ei jaksa niin ajatuksella kiertää, silloin yleensä mukaan tarttuu jotain suurempaa, jonka huomaamiseen ei tarvitse hirveästi pinnistellä, kuten kuvissa oleva nahkarahi. Lakeuden Shoppikselta löytyy myös huonekaluja sekä mattopuoli, josta suuri plussa. Esittelen teillä tässä postauksessa muutaman kivan löydön ja yhden erittäin kivan!

No itse asiaan ja tuohon otsikkoon. Tein nimittäin niin hyvän löydön, että pakko nyt vähän hehkuttaa. Seurailen nimittäin Seinäjoen roskalavaryhmää fb:ssa ja siellä olen itsekin antanut tavaraa sekä noutanut joitan itselle tarpeellisia juttuja. Todella hyvä foorumi päästä itselle tarpeettomasta tavarasta eroon saman vuorokauden aikana tai vähintäänkin nopeasti.
Satuin huomaamaan kuvan, jossa annettiin kaikenlaista huonekalua ym. sälää. Katsoin, että kuvan reunassa oli tuoli, jonka muotoilu näytti kiinnostavalta. Kuva oli hieman huono ja pyysin tavaroiden antajalta hieman lisäkuvia. Pari täydentävää kysymystä ja seuraavana päivänä suuntasimme noutamaan tuolia viereiseltä paikkakunnalta. Tuolin antajalla ei ollut tietoa tuolista sen enempää, eikä hän tiennyt sen tarinaa. Paikalle päästyämme, tuoli oli arvatenkin likainen, mutta ehjä. Tuolin käsinojiin joku oli taiteillut muutaman sydämen jollakin väriaineella. Tuolin kaunis muotoilu viehätti minua suuresti ja nappasimme tuolin kyytiin. Päätin kokeilla, jos saisin tuolista vielä kelvollisen.Kotiin päästyämme tuoli vietiin suoraan pesuhuoneeseen ja aloitin urakan samantien. Tuolin materiaalia pähkäilimme tovin, mutta tulimme siihen tulokseen, että nahkaa se on. Pesin tuolin sappisaippualla kauttaltaan. Sydämet liotin samaisella saippualla, hellästi rapsutellen, pieni pala kerrallaan ja ihanaa, sydämet oli tipotiessään! Istuintyynyt sekä niskatyyny irrotettiin ja superlonit niiden sisällä pestiin erikseen. Ne ehkä vaativat vaihtoa, kunhan saan hankittua tilalle uudet. Superloni nimittäin jo hieman murtui käsissä vanhuuttaan. Myös tuolin jalka oli kärsinyt eroosiosta ja siihen pitäisi vielä keksiä jotain.

Tuoli haisi hieman "ulkovajassa säilytetylle" ja pesun jälkeen pyyhin sen Kulkurin Kartanon pyykkietikalla, jota olin saanut blogitapaamisessa. (siitä myös lisää myöhemmin). Etikka vie hajua tehokkaasti ja siksi kokeilin tätä minulla jo kaapissa olevaa pyykkietikkaa. Sen jälkeen annoin kuivua. Kuivumisen jälkeen käsittelin koko tuolin nahan hoitoaineella. Nahka alkoi taas kiiltää ja puhdistuksen jälkeen se näytti todella hyvälle. Toinen olohuoneessa ollut nojatuoli sai lähteä ja tämä upea nojatuoli kannettiin tilalle.Tuolin muotoilu oli jotain upeaa ja viittasi johonkin 60 tai 70-lukuun. Päätin nukkumaan mennessä vielä googletella tuon aikakauden nojatuoleja, jos löytäisin tuolle upealle tuolille tekijän tai jotain muuta tietoa. Hain kaikenmoisilla hakusanoilla, kunnes lopulta tärppäsi. Taisin jopa huudahtaa ääneen, että sehän on tuo! Tuoli oli suomalaisen Olli Borgin, Rondo -tuoli! Olli Berg oli suunnitellut sen Askolle vuonna -66. Hän oli tuolloin Askon pääsuunnittelija. Löysin myös vanhan Askon mainoksen, jossa myytiin kyseistä tuolia 60-luvun lopussa hintaan 699 markkaa.
Olin haltioissani! Jotenkin oli sellainen vainu, että tässä on jotain erikoista ja tällä kertaa olin oikeassa. Mikä löytö! Näiden tuolien hintakin oli aika makea, kun netistä asiaa tutkin.  "EI PAHA" sanoisi Jorma Uotinen. Heh.
Toinen kiva löytö kirppikseltä on tämä lasinen tarjoiluvaunu. Se löysi paikkansa sohvan vierestä johon asettelin rykelmän kukkia.  Tykkään tämän tarjoiluvaunun suoraviivaisesta muotoilusta ja eleettömästä ilmeestä. Lasien ansiosta näinkin iso huonekalu näyttää keveältä ja ilmavalta.

Kivoja löytöjä, eikös?

Kivaa sunnuntaita!

Marika

25 kommenttia

 1. Onpa upeat löydöt!
  Kirppislöydöissä on parasta se, ettei koskaan tiedä mitä löytää ja niillä saa persoonallisuutta sisustukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin se just on, kiva sekoittaa oikeasti vanhaa designia ja uutta. Ja tietenkin itse tuunattua. : )

   Poista
 2. Hei tuosta tuli ihan mahtava, kovan vaivan näit, hyvä sinä! Muotoilu on tosiaan upea. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattele niin tuli, olin hieman epäuskoinen aluksi. Reipas minä! Heh..

   Poista
 3. Mahtava löytö tuo tuoli! Mäkin tykkään kierrellä kirppiksiä ja selata nettikirppiksiä. Niiltä on löytynyt paljon kivoja juttuja edullisesti. Mitään super hyvää löytöä ei ole vielä osunut eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain, minustakin on kiva tehdä löytöjä. Varsinkin näin opiskelijana, kun tulot pienemmät. : )

   Poista
 4. No ei todellakaan paha! :) Mieletön löytö. Joskus vaan tarvitsee luottaa siihen omaan vainuun. Mukavaa uutta alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Todella todella upea löytö!!! Tuo tuoli on niin hieno <3 kyllä kannatta puhdistella ja puunailla sitä. Näyttää kuin uudelta. Minäkin olen tehnyt kivoja löytöjä roskalavalta.
  Toisen roska on toisen aarre <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vitsi en ole muuten koskaan käynyt ihan aidolla roskalavalla. Sellaiselle pitäisi päästä. : )

   Poista
 6. Upea tuoli, todella hyvän löydön teit. Pyykkietikasta olisi kiva kuulla lisää, jos sillä saisi ns. vanhan talon hajun pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pyykkietikasta on tulossa juttua. Seuraile tulevia postauksia. : )

   Poista
 7. Oi mitkä löydöt! Tuokin muotokieli on vaikuttava. 😊

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania löytöjä!! Rakastan kirppareita ja juuri olen liittynyt paikalliseen kierrätys yhteisöön, niistä tekee upeita löytöjä <3

  VastaaPoista
 9. Vautsi, hieno löytö ja varmasti upea tunne löytää tuolin muotoilijakin!

  VastaaPoista
 10. Upeita löytöjä! Tuo nahkarahi on myös tosi kiva! Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihannoin Tanskalaisia sisustuksia ja noita raheja näkyy niissä aika paljon. : )

   Poista
  2. Ihannoin Tanskalaisia sisustuksia ja noita raheja näkyy niissä aika paljon. : )

   Poista

Kiitos kun jätit viestin.